Yaz aylarında güneşin zararlı etkenlerinden korunmak ve kalıcı bronzluğu sağlamak için vücudu beslenme ile desteklemenin mümkün. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nilhan Atsü, güneşin zararlı etkilerinden koruyan besinleri anlattı.
#Güneşten Nasıl KorunurGüneş ışınları cildinizin bozulmasına ve yaşlanmasına neden olan en büyük etkenlerdir. Yine de plaja gittiğimizde kendimizi güneşim altında bir şezlonga uzanmış olarak hayal etmekten geri durmayız. O halde yediğimiz besinlerle cildimizi korumaya çalışmalıyız...
#BeslenmeSadece bedensel sağlık yetmez. Ruh sağlığı da önemli hatta bir tık daha mühim bir ayrıntı. Kısacası, hedef mükemmel sağlık olduğunda ruh sağlığı üzerine odaklanmamız lazım. Ruh sağlığımızın temel belirleyicileri ise “huzur” ve “maneviyat”. Bayramlar işte tam da bu noktada devreye giriyor, huzura ve maneviyata “can suyu” veriyor. O can suyunun kıymetini iyi bilin. Huzur ve maneviyatınızı sadece bayramlarda değil, daima güçlü tutmaya gayret edin. Bayramınızı kutluyor, yaşam sevincinizin ömür boyu sürmesini diliyorum.
#YazarÇevresel faktörler, genetik özellikler ve ilerleyen yaş göz sağlığında çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Her şeyde olduğu gibi besinler, göz sağlığı için de oldukça önem taşır. Doğru beslenmek, gözleri birçok hastalığa karşı koruyarak bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlatıyor. A,C ve E vitaminlerini içeren çinko, selenyum omega 3 ve 6 mineralleri açısından zengin gıdaları tüketmek gerektiğini söyleyen Avrupa Göz Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, ıspanak, patates ve badem gibi yiyeceklerin sofradan eksik edilmemesini önerdi.
#Göz