Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, “Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır” dedi.
#Su İçmekDepresyon, inme, diyabet, kanser, kazalar, başarısızlık, mutsuzluk, gerginlik...Geç uyumak, az uyumak, iyi uyuyamamak birçok hastalığa ve psikolojik soruna davetiye çıkarıyor. Peki “uyumak” ne demek? Uyursak kilit çözülür mü? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Levent anlattı.
#SağlıkBayram demek, kentten kaçmak demekle eş anlamlı oldu artık. Hükümet uzatmasa da, çalışanlar bir yolunu bulup, tatilin önüne arkasına birkaç gün ekleyerek tatili uzatıyor. Tatil ise yolculuk demek… Bu hafta size İznik-Bozburun arası lezzetli bir bayram rotası önereceğim. Hele bu uzun ve sıcak günlerde oruç tuttuysanız, bu rotayı hak ettiniz demektir. Eğer önerilerime uyarsanız, yolculuğunuzun çok lezzetli olacağından emin olun ve porsiyonlar konusunda dikkat edin.
#İzmirHER yıl Michelin Guide tarafından tavsiye edilen dünyanın ilk ve tek Türk lokantası seçilen İngiltere’deki ‘Sofra’ ve ‘Özer’ restoranlarının sahibi Hüseyin Özer, bu köşenin adı gibi ‘sıradışı’ bir kişilik. Kendisini ‘saf köylü çocuğu’ olarak tanımlayan Özer, Tokat Reşadiye’ye bağlı şirin bir köyde doğdu.
#İzmirMEHMET Kocair, ODTÜ gibi teknik ağırlıklı bir üniversitede ‘saf bilim’ diye nitelenen ‘fizik’ dalında eğitim görmüş. Kalıp astrofizik alanında kariyer yapmayı çok istemiş ama ülke gerçekleri onu “Daha geçerli iş alanlarında çalışma fırsatları yakalamalıyım” düşüncesiyle elektronik ağırlıklı dersleri de almaya yöneltmiş.
#İzmirBu sefer İzmir’de lezzetin peşinde koşturdum. Bilinenlerin değil de, gölgede kalmış, sadece damağına düşkün İzmirlilerin müdavimi oldukları lezzet duraklarının kapısını çaldım. Sadece İzmir’de değil Ege bölgesinin tamamında söz sahibi gurmeler rehberim oldu, yani oldukça şanslıydım. İşte İzmir lezzet rehberi...
#SeyahatONUNKİ, sendika muhabirliğinden -kendi deyimiyle- şirket doktorluğuna uzanan bir yaşam öyküsü. 1977 yılında sendika muhabirliği ile başlayan iş yaşamında önce muhasebecilik, ardından satış müdürlüğü yapan Hami Aygen, sonraları ağırlıklı olarak finansmandan sorumlu üst düzey yöneticilikler üstlendi.
#İzmirTEZ aşamasında iken bölümünün İzmir’den Aydın’a taşınması sonucu kızıp üniversiteden ayrılan, bir turizm firmasında genel müdürlük yaptıktan sonra, 1997’de ortağıyla birlikte kendi acentesi İtaltur’u kuran Hande Arslanalp, zor bir mesleği, hala heyecanla ve amatör ruhla en küçük bir başarıdan bile büyük keyif alarak yapan bir kişilik.
#İzmir