Glutensiz haberleri sayfasında Glutensiz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 933 Glutensiz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yeni yıl akşamının planlarını yapmaya başladığımız bugünlerde kutlamaların vazgeçilmez mutluluğu pastalar akla ilk gelen tatlı seçeneklerinden... Üstelik evde kendi rüya pastamızı hazırlamak kolay. Bitki bazlı, vegan, glütensiz ve şekersiz malzemelerdentüm ekipmana, ihtiyacımız olan hemen her şeyi Metro Türkiye’de bulmak mümkün.
#Yeni YılYeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte, beslenme alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Hatta bu dönemde vegan ve vejeteryan yiyeceklere olan talep git gide artış gösteriyor. Bağışıklığı güçlendirmek için doktorların da tavsiye ettiği gibi, daha fazla bitkisel ürün tüketmeye yönelik sürekli bir ilgi var, aynı zamanda birçok insan daha az hayvansal protein yediğini bildiriyor. Peki gün içinde size enerji verecek sağlıklı atıştırmalıklar neler? İşte 2021’in en iyi sağlıklı atıştırmalıklarından bazıları…
#AtıştırmalıkAntalya'da 8 yıl önce çölyak hastalığı teşhisi konulmasının ardından ekmek, pasta, börek, pide, tatlı, simit gibi hamur ürünleri yiyemeyince, bu rahatsızlığı yaşayanların isteklerini karşılayabilecek 'Çölyak Pastanesi' açan Mürüvet Özel'in (68) hazırladığı glutensiz lahmacun, müşterilerden yoğun ilgi gördü.
#GlutensizBazen hevesle hazırladığımız kek hamurları, yanlış pişirme tekniği ve zamanlama hatasıyla hüsrana dönüşebilir. Aslında sadece birkaç detayla, yumuşacık çikolatalı brownie'leri gönül rahatlığıyla sunuma hazır hale getirebilirsiniz. İşte brownie hamurlarınızı kusursuz bir hale getirecek önemli ipuçları…
#BrowniGluten, son zamanlarda bazı hastalık grupları için özel hassasiyet gerektirmesi sebebiyle dikkat çekmiş ve merak edilmeye başlanmıştır. İçerdiği proteinler sebebiyle alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilen Gluten, ekmek haricinde bazı ürünlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Peki, dikkat edilmesi ve üzerinde durulması gereken Gluten nedir?, hangi ürünlerin içerisinde bulunur? ve kimler dikkat etmelidir? İşte, detaylı bilgiler…
#GlutensizTürkiye bir haftadır, bir bardak çayın 60, bir fincan kahvenin 80, tek bir kurabiyenin 110 lira olmasını konuşuyor. Öyle ki fahiş fiyatlara isyan eden tüketiciler sosyal medya üzerinden organize olmuş ve “küçülmüş porsiyon, kalitesi düşmüş yemek ve içeceği fahiş fiyatla sunan kafe ve restoranları boykot” çağrısı yapmıştı 3 gün önce. Hafta sonu geldi çattı! Peki, boykot yerini buldu mu? Kafe ve restoranlarda durum ne? Esnaf boykot hakkında ne düşünüyor? Şişli- Mecidiyeköy- Gayrettepe- Beşiktaş- Ortaköy hattını gezdim.
#BoykotAnkara Sınav Koleji Merkez Kampüs 10. sınıf öğrencileri, Uluslararası Gelecek Programları (Future Problem Solving Program-FPSPI) kapsamında yaygın olmasına karşın bilinirliği düşük olan çölyak hastalığı ile ilgili farkındalığı artırmak için bir proje yürütüyor.
#Ankara Sınav Koleji Merkez KampüsMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl YapılırVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanO zamansız olmanın canlı kanıtı gibi. Yıllar geçse de şarkıları hiç eskimiyor. Havası, güzelliği değişmiyor. “Yaşımdan da şimdiki pozisyonumdan da memnunum” diyor. Ayşegül Aldinç’le yeni kitabı ‘Malumatfuruş’ için buluştuk. Hayatını, aşkı, kitabını, müziği ve güzelliğini konuştuk: “Güzellik başa bela. Hep güzel kalman gerekiyor.”
#Ayşegül AldinçEkranda kısa sürede adını başrollere yazdırdı. Farklı projelerde birbirinden farklı karakterleri canlandırdı. “Belki de bir şeyleri bir anda yapmıyor oluşumu sevdiler. Benim yolum biraz daha kademeli ilerledi, o da sanırım samimi geldi” diyor. Bu hafta vizyona giren ‘Hatıran Yeter’ filminin başrol oyuncularından Sümeyye Aydoğan’la buluşuyoruz. Farklı şehirlerde geçen hayat hikâyesini, Beşiktaş’ta gezerken nasıl keşfedildiğini, hayallerini, aşkı ve yaşadıklarını konuşuyoruz.
#Sümeyye AydoğanVegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem DinçbaşTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLU- Rakamlar ve istatistikler gösteriyor ki Gaziantep büyüdükçe çevre şehirler de büyüyor. Gaziantep ürettikçe bölge de kalkınıyor. Gaziantep’le birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa’da da değişimler hızlanmış. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le kenti gezdik, sohbet ettik ve şehrin bu mıknatıs etkisini konuştuk...
#GaziantepMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiEkolojik ama şık kabinlerden oluşan kimisi orta halli kimisi hayli pahalı oteller, cennet gibi bir sahil şeridinin hemen arka planındaki büyüleyici orman ve onun içine saklanmış Maya harabelerinin dayanılmaz spiritüel cazibesi, vegan tatlı ve glutensiz kokteyllerin çeşit çeşit sıralandığı sağlıklı menüler, sabahları yoga seansıyla güne başlayıp akşamları plajdaki dolunay partisinde günü bitirmeler, “lüks-neo hippi” ya da kısaca “Tulum stili” olarak dünyaya yayılmış Mad Max’vari etnik-bohem kıyafetlerle gün ve gece boyu salınan fiziği düzgün, kişisel gelişime kendini adamış insan topluluğu...
#TulumHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz Besin1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#Gastronomi