Gastronomi haberleri sayfasında Gastronomi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6745 Gastronomi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bir mutfak yarışması için ‘milli mesele’ demem abartı gelmesin sakın. Takımlarını destekleyen yüzlerce coşkulu taraftar, devletlerinin bu yarışma için yaptığı milyon euro’luk yatırımlar, yarışma alanındaki malzeme dolu kocaman TIR’lar… Geçen hafta finallerine katıldığım Bocuse d’Or izlenimlerimi yazdım.
#Ebru ErkeMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk mutfağının zengin lezzetlerini koruma ve tanıtma misyonuyla, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim gören öğrenciler arasında "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenliyor. Yarışmaya başvurular 2 Nisan’a kadar sürecek.
#MEBBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeAvustralya’ya gelmemden tam 29 yıl sonra, Türk Hava Yolları buraya ilk seferini yaptı. W Hotel Melbourne’de verilen kutlama davetinin yemekleriniyse Melbourne’ün en iyi Türk restoran grubu Tulum ve Lezzet üstlendi. Bizi ilgilendiren tarafıysa Avustralya ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri çok daha güçlendirecek olması.
#Somer SivrioğluPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
#Mehmet Nuri ErsoyEkran yolculuğu 6 yaşında “Televizyona çıkmak istiyorum” demesiyle başladı. Sarışın, uzun boylu oyuncu jön rolleriyle tanındı. Şimdi Kanal D’de yayımlanan ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisinde canlandırdığı rolle bize büyük bir ters köşe yapıyor. Burak Yörük’le buluşuyoruz; hayatının dönüm noktalarından gastronomi merakına, ilişkisinden kariyerine uzanıyoruz.
#Burak YörükYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığıİzmir Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olan, teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli, “İsmi çok büyük bir babanın kızıyım. Mustafa Denizli’nin ‘babam’ olarak anılması 40 fırın ekmek yememi gerektirecek. Burada bana çok büyük bir misyon düşüyor” dedi.
#İzmirİzmir'in Çeşme ilçesinin ilk kadın belediye başkanı ve teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lâl Denizli, "Babamın kızı olarak anılmak öncelikle siyaseten beni rahatsız ediyor ama babam gurur kaynağı çünkü Türkiye'ye çok güzel bir isim bıraktı. Babam futbol konusunda gerçekten öncü isimlerden biri olmayı başardı. Kendi alanında bu kadar gurur verici işler başarmış bir babanın kızı olarak ben de kendi alanımda aynı gururu aileme yaşatmak için çabalıyorum" dedi.
#İzmirResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#BayramO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk Sabancı26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünBir mutfak yarışması için ‘milli mesele’ demem abartı gelmesin sakın. Takımlarını destekleyen yüzlerce coşkulu taraftar, devletlerinin bu yarışma için yaptığı milyon euro’luk yatırımlar, yarışma alanındaki malzeme dolu kocaman TIR’lar… Geçen hafta finallerine katıldığım Bocuse d’Or izlenimlerimi yazdım.
#Ebru Erke