Fıstık haberleri sayfasında Fıstık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6385 Fıstık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
'Yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasadı öncesi arazi sahipleri, hırsızlık olaylarına karşı olağanüstü tedbirler aldı. Motosikletle ya da yaya olarak devriye atan bekçiler, 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutuyorlar. Fıstığın değeri ile artan hırsızlık olaylarına karşı böyle bir yöntem geliştirildiğini anlatan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, günlük 1000 TL karşılığında arazilerde bekçilerin görev yaptığını belirtti.
#GAZİANTEPHamurunun çıtırtısı ve Antep fıstığının yeşiliyle göz alan katmer, en sevilen tatlılarımızdan... Kendine has hamur açma tekniği tıpkı baklava gibi büyük bir ustalık gerektiriyor, yapılışını izlemek bile mest ediyor. Jürimize katmeri hakkıyla pişiren adresleri sorduk.
#KatmerBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#FıstıkBatman'da gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi. Almanya'nın Bochum şehrinde yaşayan ve tatil için geldiği köyünde yakınlarıyla nöbet tutan Selman Sezgin de "Ben de yakınlarımın nöbet tuttuğu tarlalarda onlara eşlik ediyorum" diye konuştu.
#BatmanTürkiye genelinde birbirinden farklı fıstık çeşidi bulunmaktadır. Özellikle soslu, kavrulmuş ve çiğ fıstık sevilerek tüketilmektedir. Fıstık kilo aldırır mı? Diyette soslu, kabuklu, kavrulmuş ve çiğ fıstık yemek kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#EğitimBaklava üreticileri artan fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Son bir ayda fıstık 240 liradan, 440 liraya çıktı. Fiyatlar spekülatif şekilde yükseltildi. Bu hem ülkemize hem de sektöre zarar veriyor” yorumunu yaptı.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri Derneği‘11 ayın sultanı ramazan’, ramazanın sultanlarından biri de güllaç... İçine ceviz de konuyor, Antep fıstıklısı da yapılıyor... Hafifliği ve lezzetiyle yeri ayrı, her zaman da bulunamıyor. Ramazanın son haftasına girerken sütünü iyi çekmiş, şeker kıvamı doğru ve iç malzemesi bol tutulmuş lezzetli güllaçların peşine düştük. Jürimize en beğendiği adresleri sorduk.
#GüllaçBatman yöresinde 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın hasat döneminin başlamasıyla birlikte, arazilerdeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Bekçiler, geceleri bahçelerin çevrelerinde av tüfekleriyle ağaçlardaki mahsulün çalınmaması için nöbet tutuyor.
#Batmanİstanbul'da yaşayan 64 yaşındaki Yusuf Çebi, bundan tam 32 yıl önce çam fıstığı yediği esnada fıstığı nefes borusuna kaçırdı. Şiddetli bir şekilde öksürmeye başlayan ve terleyen Çebi, şikayetleri artınca doktora gitti. Farklı hastanelerde tümör şüphesi ile araştırılan Çebi, yıllarca verilen tedavilerden yarar görmedi. 32 yıl sonra yapılan tetkiklerde akciğerin sağ tarafında tespit edilen çam fıstığı bronkoskopi ile alındı.
#Yusuf ÇebiKONYA'da kamyon şoförlüğü yapan Cafer Doğan, beslediği papağanı omzuna alıp, sokakta geziyor ve onunla çay ocağına gidip otuyor. Kuşları sevdiğini belirten Doğan, 'Fıstık' adını verdiği papağını 45 günlükken aldığını ve 3 yıldır da beslediğini, her yerde hatta sokakta bile onu omzuna alıp gezdiğini söyledi.
#KonyaSİİRT’in önemli geçim kaynaklarından olan ve bu yıl yüksek rekolte beklenen fıstık hem üreticinin yüzünü güldürdü hem de işçiye olan talebi artırdı. Günlük 100- 150 TL arasında yevmiyeyle fıstık toplayan işçiler, bu yıl yaşanan bolluk nedeniyle, üreticilere randevu vererek çalışmaya başladı.
#SiirtKuruyemişler, vitamin, mineral ve sağlıklı yağ kaynakları olarak günlük beslenmemizde mutlaka yer almalıdır. Ancak kuruyemişlerin, yağ içerikleri nedeniyle enerji yoğunlukları yüksek olduğu için tüketirken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Hilal Konak, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#KuruyemişCennet çamuru, hem görüntüsü ve hem de lezzetiyle çay saatlerinize renk katacak. Kilis mutfağına ait bu nefis tarif, bol fıstık ve şerbet ile hazırlanıyor. Lezzetine de doyum olmuyor. Dilerseniz üzerine dondurma veya kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz. Peki cennet çamuru nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Cennet ÇamuruBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçEndüstri mühendisi Mustafa Can Gider ve gıda mühendisi Gamze Kavaz, tüketici taleplerini ve değişen trendleri takip edip yeni bir yolculuğa çıktı. İki kardeşin 2015 yılında kurduğu sağlıklı atıştırmalık markası aldığı yatırımlarla güçlendi. 8 ürünle başlayan yolculukta 80 ürün ve 30 bin satış noktasına ulaşan girişimciler, bugünlerde üretim tesisini 5 kat büyütmeye hazırlanıyor. Hedefleri ise Türkiye’den doğan global bir marka olmak.
#Mustafa Can GiderBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaKaradeniz deyince akla ilk gelen yemeklerden olan hamsili pilav tarifi için şimdi tam mevsimi! İster porsiyonluk isterseniz de geniş bir fırın kabında servis edebileceğiniz Karadeniz usulü hamsili pilav nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte hamsili pilav tarifi püf noktaları...
#Hamsili PilavEkranların sevilen yarışma programı MasterChef topik tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bir Ermeni mezesi olan topik yapımı, malzemeleri ve lezzetiyle sofralara renk katıyor. Peki, orjinal topik nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, topik meze tarifi detayları...
#Topik MezeYaprak sarma geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Farklı şekillerde hazırlanabilen yaprak sarmayı bu kez kuş üzümlü denemeye hazırsanız, işte kuş üzümlü zeytinyağlu yaprak sarma tarifi, malzemeleri de yapılışı...
#Kuş Üzümlü Yaprak SarmaMasterChef iç pilavı tarifi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü. Osmanlı'dan günümüze dayanan iç pilavı esnaf lokantalarımızın hala aranan lezzetlerinden biridir. İç pilavı etli, tavuklu ve kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Peki, iç pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, iç pilav tarifi detayları...
#İç PilavGeleneksel sokak lezzetlerimizden MasterChef şambali tatlısı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Son yılların gözde şerbetli tatlılarından şambali tarifi özel günlerde, gün içerisinde günün her saatinde seve seve ikram edilebiliyor. Aynı zamanda alternatif olarak pekmezli şambali tatlısı da yapılabiliyor. Peki, Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Şambali tatlısı yapımı merak edenlere, işte orjinal şambali tatlısı tarifi ve yapılışı...
#Orjinal Şambali TatlısıŞambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliŞerbetli tatlılar arasında çok beğenilen revani, özellikle Ramazan ayında en fazla aranan tarifler arasında yer alıyor. Osmanlı Mutfağından günümüze kadar gelen ve popülerliğini koruyan Revani tatlısı tarifini evde kolay yapım aşamalarıyla birlikte bulabilirsiniz.
#RevaniOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıGaziantep'te, Abdurrahman Açıkbaş (37) ve Halaf Açıkbaş (32) kardeşler, iddiaya göre arazi paylaşımı taleplerine kabul etmeyen babaları Müslüm Açıkbaş (59)'ı öldürdü. İki kardeş, anneleri Gonca Açıkbaş ve kardeşleri Müslüm Caner Açıkkbaş’ı (20) da gece saatlerinde çıkan tartışmada bıçakladı.
#GAZİANTEPRol aldığı diziler sayesinde ünü ülke sınırlarını aşıyor. Yeteneği kadar fiziğiyle de ilgi görüyor, “‘Gel bir akşam yemek yiyelim, karşılığında ne istersin’ diye mesajlar alıyorum” diyor. Furkan Palalı ile buluştuk; İtalya’ya açılma hikâyesini, karın kaslarının sırrını, oyuncu Ezgi Eyüboğlu’yla ilişkisini ve jeoloji mühendisliğinden oyunculuğa geçişini konuştuk: “Kız arkadaşım beni terk etti, beni bu yola iten de o oldu.”
#Furkan Palalı