Fesleğen haberleri sayfasında Fesleğen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1932 Fesleğen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Limonita Vegan Kasap olarak bir dikey tarım projesiyle yolumuz kesiştiği için çok mutluyum. Bundan böyle her cumartesi Vertical İstanbul’un ‘pop-up’ mutfaklarında dikey tarımla yetiştirilen taze malzemelerle yemek pişireceğim. Yapacağımız işbirliğinden esinlendim, size fesleğen kullanarak yaza uygun tarifler hazırladım.
#FesleğenYaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...
#KaradutPesto sosu, özellikle makarnaya çok yakışıyor. Üstelik lezzetli olmasının yanı sıra yapımı çok da pratik. Kızarmış ekmek dilimleriyle de bu nefis sosun tadına doyum olmuyor. Peki pesto sosu nasıl yapılır? İşte ev yapımı pesto sos tarifi...
#Pesto SosHalk arasında genellikle “reyhan” olarak bilinen güzel ve keskin kokulu, 30-40 cm boyunda olan fesleğen hastalıklara karşı koruyucu bir bitkidir. Diyetisyen Gülhan Koca, fesleğenin kullanımından yararlarına ve zararlarına kadar birçok bilgiye değindi.
#StresYaz aylarında serinlemek ve yazın artan sıvı ihtiyacını karşılamak için tercih ettiğimiz asitli, gazlı veya kremalı soğuk içecekler, aldığımız kaloride sinsi bir atışa sebep olabiliyor. Bu artışın nedeni ise bu içeceklere ilave edilen şeker ve bazen kremadan kaynaklanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Kahraman aşırı sıcaklarda yapımı oldukça kolay olan hem lezzetli hem sağlıklı pratik içecek tarifleri hazırladı.
#Fesleğenİzmir'in Bayındır ilçesinde yaklaşık 20 yıl önce evlerin bahçelerinde yetiştirilen başta fesleğen ve diğer süs bitkilerinin pazarlanmasıyla başlayan süs bitkileri üreticiliği, bugün ilçeye yaklaşık 300 milyon liralık katma değer üreten bir sektör haline geldi.
#FesleğenDENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'nde buyıl ilk kez düzenlenen 'Merkezefendi 1. Geleneksel Tıp Günleri'nde, ücretsizdağıtılan 20 bin fesleğen fidesi adeta kapışıldı. Bazı vatandaşların birdenfazla fesleğen almak istemesi görevlileri isyan ettirdi. İzdiham nedeniylearada kalan çocukların ezilme tehlikesi geçirdi. Yoğun ilginin olduğuetkinlikte fesleğenler kısa sürede tükendi.Merkezefendi Belediyesi ile İstanbulZeytinburnu Belediyesi'nin ortaklaşa 'Merkezefendi 1. Geleneksel Tıp Günleri',Bayramyeri Meydanı'nda düzenledi. Belediye tarafından meydanda kurulanstantlarda, şifalı bitkilerin faydaları anlatılıp, şifalı çaylar ikram edildi.Etkinlikte ücretsiz fesleğen fidesi dağıtımı için iki ayrı stant kuruldu.Stantların içine kasalar halinde fesleğenler yığıldı, dağıtın için protokolüyelerinin gelmesi beklendi. Bu sırada sabırsız davranan bazı vatandaşlar,görevliler tarafından uyarıldı. Protokol üyeleri Merkezefendi Kaymakamı ŞükrüGörücü, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AKPartili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Zeytinburnu BelediyeBaşkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu'nun meydana gelmesiyle fesleğendağıtımı başladı. Birden fazla fesleğen almak isteyen vatandaşlar, protokolüyelerince de uyarıldı. Ancak uyarılara rağmen birden fazla festeğen fidesialanlar, alandan uzaklaştı. İzdiham yaşanan etkinlikte arada kalan çocuklardaezilme tehlikesi geçirdi. 20 bin fesleğen kısa sürede tükendi.
#DenizliDiyetler, kuru, tatsız, tuzsuz öğünlerden oluşmaz. Zaten benim dünyamda diyet diye bir kelime bulunmaz. Çünkü yaşam bir diyettir bence! Aşağıda sizler için özet olarak analizlediğim bazı baharatlar ve benim Fit Karışımlarım sayesinde öğünlerinize kalori eklemeden onları neşelendirebilir, lezzetli hale getirebilirsiniz.
#AdaçayıParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di MelanzaneAydan Üstkanat yeni kitabı ‘Enginar’da başlangıçtan ana yemeğe enginarla hazırlanan çeşit çeşit yemek anlatıyor. Üstkanat’la kitabın yaratım sürecini hatta yazmalara doyamayıp hemen peşinden çıkardığı ‘Çanak’ isimli devam kitabını konuştuk, leziz tarifler aldık.
#Melis YılmazSalça yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytinyağı ve peynirle de nefis bir kahvaltılık. Marketlerde hazır olarak çeşitli salçalar var. Ancak mevsim domatesiyle evde hazırlanan salçanın lezzeti bambaşka. Peki domates salçası nasıl yapılır? İşte kaynatmadan, güneşte, çiğden ve pişirerek evde domates salçası yapımının püf noktaları...
#Domates Salçası Nasıl YapılırSevgili lezzetsever dostlarım...Türk mutfağına olan sevgim ve ilgim, artık hepinizin bildiği bir gerçek... Türk mutfağı ve lezzetlerini hazırlayıp en sevdiklerime sunmanın yanı sıra sizinle de paylaşmayı çok seviyorum, artık onu da biliyorsunuz. Bana “Türk Mutfağı dışında en sevdiğin 2. mutfak hangi ülkeye ait?” diye sorsalar, kesinlikle “İtalya” derim. Çünkü hem Türk damak tadına çok yakın hem de zeytinyağı ve taze baharatlara çok fazla değer veriyorlar. Bu nedenle İtalyan mutfağı artık uzmanlıklarım arasında yerini aldı bile. Makarna ve pizzadan ibaret gibi gözükse de aslında İtalyan mutfağı derya deniz bir kültüre sahip. Fakat bizim gibi hamur işine çok düşkün olduklarını da inkar edemeyeceğim.Bu hafta sizinle Focaccia ve pizzanın buluştuğu, dışı kıtır, içi yumuşacık enfes bir tarifle geldim. Bu tarifi özellikle minikler çok sevecek.
#FocacciaMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezer2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriÇok yakında ailemiz ve dostlarla bir masa etrafında toplanıp güzel dileklerle karşılayacağız yeni yılı… Hem afiyetle yenecek hem de o güzel sofraları süsleyecek yenebilen dekor tariflerimi paylaşmak istedim bu hafta. Çikolata, meyve, peynir gibi basit malzemelerle yapılan bu süsler şık olduğu kadar lezzetli de…
#Gülay Barbaros AltanKalp hastalıklarına yakalananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Üstelik artık görülme riski, çocukluk dönemine kadar indi. Türkiye’de de ölümlerin yüzde 50’si kalp ve damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında ise sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı gibi hastalıkların en sevdiği alışkanlıklar yer alıyor.
#Buğra BuyrukçuSevilen İtalyan lezzetlerinden ravioli bu kez deniz mahsüllü olarak sofralarınızda yerini alıyor. MasterChef deniz ürünlü ravioli tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Peki, evde deniz mahsüllü ravioli nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte deniz ürünlü ravioli tarifi ve yapılışı...
#Deniz Ürünlü RavioliÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiKahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri olan kahvaltılık soslar, lezzetiyle herkesi cezbetmektedir. Evde kolaylıkla hazırlanabileceğiniz bu soslara şef Rüzgar Sünbül’ün özel tarifleriyle Lezizz’den ulaşabilirsiniz. Türk mutfağında vazgeçilmez bir öğün olan kahvaltılar için hazırlayacağınız özel soslarla, sofranızı çok daha özel ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kahvaltılık sos nasıl yapılır? Tarifi ve püf noktası nedir? İşte kahvaltılık sosun malzemeleri ve hazırlanışı...
#Kahvaltılık Sos