MENÜ

Enginar

Enginar ile ilgili tüm haberleri, son dakika Enginar haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Enginar haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.906 Enginar haberi bulunmuştur.

Enginar Haberleri

Enginar mevsimi ne zaman Enginarın faydaları nelerdir

Enginar mevsimi ne zaman? Enginarın faydaları nelerdir?

Uzmanların karaciğer dostu olarak bol bol tüketilmesini önerdiği enginar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özellikleri ile de sağlık açısından fayda sağlıyor. Akdeniz diyetinin vazgeçilmez sebzelerinden olan enginar, bahar ayları ile sofralardaki yerini tutmaya başlıyor. Peki, enginarın faydaları nelerdir? Enginarı ne zaman tüketmek doğru olur? İşte, o konu ile ilgili bilgiler.

Salamura yaprak nasıl yapılır Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaprak tarifi ve püf noktaları

Haziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı?

Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!

Mevsim sebzeleri neler İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Mevsim sebzeleri neler? İşte ay ay tüketilmesi gereken sebzeler

Yaz mevsiminin gelmesi ile, taze sebze ve meyveler de pazarlarda yerini almaya başladı. Günümüzde her markette dört mevsim tüm sebze ve meyveleri bulmak mümkün olsa da, mevsiminde tüketilen sebzeler lezzet ve sağlık açısından doğru bir tercih oluyor. Peki, mevsim sebzeleri neler? Hangi mevsimde hangi sebzeleri tüketmeli? İşte, ay ay tüketilmesi gereken sebzeler.

Yaz Akşamlarının Gözdesi: Enginarlı Arpa Salatası

Yaz Akşamlarının Gözdesi: Enginarlı Arpa Salatası

Hafif, sağlıklı ve pratik… Yaz akşamlarının gözdesi olacak bu tarifi hazırlamak çok kolay!

31.05.2019Sebze Yemekleri
Bugün iftara ne pişirsem 29 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 29 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Gastronomi öğrencilerinden leziz bitirme projeleri

Gastronomi öğrencilerinden leziz bitirme projeleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden 27 son sınıf öğrencisi, geleneksel ve çağdaş teknikleri harmanlayarak bir yıl boyunca bitirme projesi kapsamında üzerinde çalıştıkları farklı lezzetleri, gerçekleştirdikleri sergi ile tadım için konuklarına sundu. Sergide en çok dikkat çeken projeler; karpuz kabuğundan turşu, enginar atıklarından yapılan sağlıklı kraker, glüten ve şeker yerine leblebi ve pekmez kullanılan kek gibi yiyecekler oldu.

Bugün ne pişirsem 22 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 22 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Karaciğer dostu enginarın tam zamanı... İftar sofranızdan eksik etmeyin

Karaciğer dostu enginarın tam zamanı... İftar sofranızdan eksik etmeyin

Uzmanlar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin yanı sıra yüksek antioksidan kapasitesine sahip enginarın, iftarda sofradan eksik edilmemesini öneriyor.

Ramazanda sofraları için üç yöresel tatlı: Enginar tatlısı, incir uyutması, süt helvası

Ramazanda sofraları için üç yöresel tatlı: Enginar tatlısı, incir uyutması, süt helvası

Ege Bölgesi'ne özgü enginar, incir gibi ürünlerden yapılan tatlılar, ramazan ayının klasik lezzeti güllaça alternatif olarak sofraları renklendiriyor.

Bugün ne pişirsem 16 Mayıs iftar menüsü

Bugün ne pişirsem? 16 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin son gününde izdiham yaşandı

Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin son gününde izdiham yaşandı

İzmir’de bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Urla Enginar Festivali için binlerce kişi ilçeye akın etti.

Kuru fasulyeyi pilavı öğrenmeden İtalyan’a Japon’a ilgi duymayın

"Kuru fasulyeyi pilavı öğrenmeden İtalyan’a Japon’a ilgi duymayın"

Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.

Enginar nasıl pişirilir Enginar dolması nasıl yapılır

Enginar nasıl pişirilir? Enginar dolması nasıl yapılır?

Ege mutfağında en çok çeşidi yapılan sebzelerden olan enginar, hem etli hem zeytinyağlı tüketiliyor. Bahar mevsimiyle birlikte pazar ve market raflarında yerini alan enginarın en güzel halini derledik: Enginar dolması. Peki, enginar nasıl pişirilir? Enginar dolması nasıl yapılır?

Urla Enginar Festivali ne zaman

Urla Enginar Festivali ne zaman?

Gelenekselleşen Urla Enginar Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Urla Enginar Festivalinin bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Peki, Urla Enginar Festivali ne zaman gerçekleşecek? İşte, festival tarih ve etkilik süreci hakkında bazı bilgiler

24.04.2019Seyahat
Pazarda en az fiyatı artan sebze enginar

Pazarda en az fiyatı artan sebze enginar

Ülkemizde 9 ay boyunca tezgahlarda yerine alan enginar bu yıl zamlardan en az etkilenen sebzelerin başında geliyor.

23.04.2019Ekonomi
C vitamini eksikliği nelere sebep olur C vitamini hangi besinlerde vardır

C vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?

Vitamin C; hava ile temasla kolay okside olur, suda erir, ekşi tattadır, ışıkla temasta rengi koyulaşır, ısıya dayanıksız bir vitamindir. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar. Peki, c vitamini eksikliği nelere sebep olur? C vitamini hangi besinlerde vardır?

15.04.2019Sağlık
Ayvalıkın yöresel lezzetleri yarıştı

Ayvalık'ın yöresel lezzetleri yarıştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bu yıl Akkızlı Günler temasıyla düzenlenen 2’nci Ayvalık Doğa Festivali kapsamında yemek yarışması yapıldı. Dr. Ender Saraç başkanlığındaki jüri, Ayvalık'ın yöresel lezzetleri arasında birinciyi seçmekte zorlandı.

4 uzmandan 4 farklı diyet Yaza formda girin...

4 uzmandan 4 farklı diyet! Yaza formda girin...

İlki geçen yıl yapılan Diyet Fest’in ikincisi bugün ve yarın KüçükÇiftlik Park’ta. Katılımın ücretsiz olduğu festivalde, müzik, eğlence, sporun yanı sıra workshop’lar ve söyleşiler de var. Ama katılamazsanız üzülmeyin! Sizin için festivalde panel düzenleyecek en popüler diyetisyenlerden haftalık örnek programlar aldık.

Eve enginar eşe çiçek

Eve enginar eşe çiçek

Bergüzar Korel, önceki akşam Cihangir’de görüntülendi.

12.04.2019Magazin
Zeytin yağlı enginar nasıl yapılır İşte birbirinden lezzetli enginar tarifleri

Zeytin yağlı enginar nasıl yapılır? İşte birbirinden lezzetli enginar tarifleri

İlkbaharın gelmesiyle beraber sofralarımız da zenginleşti. Birbirinden farklı ve lezzetli tatlar arayanlar, ilkbaharın gözdesi olan enginar tariflerini internetten sorgulamaya başladı. Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, uzmanlar tarafından bol tüketilmesi konusunda destekleniyor. Peki enginar nasıl yapılır? İşte, birbirinden kolay ve zahmetsiz zeytin yağlı enginar tarifleri...

8.04.2019Gurme
Yağmura rağmen Alaçatı Ot Festivali büyük coşkuyla sona erdi

Yağmura rağmen Alaçatı Ot Festivali büyük coşkuyla sona erdi

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin son gününe de ilgi yoğundu. Bin bir çeşit otlar kadar tezgahlara konulan etiketler de dikkat çekti. Özellikle İzmir dışından festivale katılanlar, hangi otları alacağına karar vermezken, isimlerini bilmediklerin otların tatlarına bakanlar ise hayran kaldı.

Iphigenia ilk kez İstanbulda

Iphigenia ilk kez İstanbul'da

Gary Owen’ın kaleme aldığı Iphigenia adlı oyun, Kadıköy Theatron ve Asmalı Sahne’de perde açıyor. Türkiye'de ilk kez sahnelenen oyun Tuğçe Tanış'ın uyarlaması ve rejisi ile seyirciyle buluşuyor.

5.04.2019Keyif
Markette her satılana razı olmayın siz ısrarla talep etmezseniz hiçbir şey değişmez

Markette her satılana razı olmayın siz ısrarla talep etmezseniz hiçbir şey değişmez

“Zehir yerseniz zehirlenirsiniz. Genetiğiyle oynanmış, zirai ilaçlarla kirlenmiş, katkı maddesi eklenmiş, işlenmiş yiyecekler bizi hasta ediyor.” Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, bu sakıncalı maddelerin vücudumuzu nasıl harap ettiğini ‘Mutluluk Kürleri 2’ kitabında anlatıyor. Aktaş’a göre şifa mutfağımızda. Tek yapmamız gereken, iyi gıda peşinde koşmak...

31.03.2019Hürriyet Pazar
Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, çok sayıdaki bitki türü ve 2 bin 600 yıllık zeytinyağı kullanımı geçmişi ile göz dolduran İzmir’in, gastronomik bir destinasyon olması için önerilerde bulundu.

Yazar Sonuçları

Ortaköy’ün yakutu...

700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.

15.06.2019

Kadın gibi bir lokanta NICOLE

Ben ve dört arkadaşım, yemek sonunda notumuzu başparmaklarımızı yukarı kaldırarak verdik. Baştan sona ‘kadın gibi’ bir lokanta olmuş Nicole. Sadece yemek kalitesinden bahsetmiyorum. Her türlü detay.

15.06.2019

Doyma hissinizi kaybedeceğiniz bir şehir: Siena

Siena, Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu tarihi dokunun en güzel şekilde korunduğu İtalyan şehirlerinden. Eski şehir merkezindeki tüm sokaklar, her yıl Palio yarışlarının yapıldığı, deniz kabuğu şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Piazza del Campo’ya çıkıyor. Toskana’nın kalbi sayılabilecek, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Siena, mutfağıyla da İtalya’nın en iyilerinden. Gelin Siena’nın lezzet duraklarına birlikte bir göz atalım…

12.06.2019

Kaş'ta nerede ne yenir?

Geçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken, bayram kalabalığı etkisini iyice artırmışken buyurun 2019 Kaş yeme içme rehberine… Aynı formatta, aynı bölümlerle!

9.06.2019

Sardelle

PASAPORT iskelesinden çıkıp Akdeniz Caddesi’ne ulaştığınızda sağ tarafta bir mekan gözünüze çarpar.

2.06.2019

Kansızlık ciddi bir sorun

Kansızlık ciddi bir sorun, dikkatle incelenmesi gereken bir tehlike. Kansızlığa yol açan nedenlerin ilk sırasında ise demir eksikliği meselesi var.

17.05.2019

Oturmak neden hasta ediyor?

Hareketsizlik insülin artışına, kilo almaya, damar yaşlanmasına ve bunların sonucunda birçok sağlık sorununa yol açıyor. O nedenle oturmak, bedeninize yapacağınız en büyük ihanet!

16.05.2019

Alaçatı’da gastronominin zirvelerine yolculuk

Alaçatı’ya birçok kez gittim. Bunlardan bir kısmı deniz, kum, güneş için bir kısmı da yeme içme hedefli seyahatler oldu. Bahar ortası yapılan ot festivaline gitmeye hep yeltendim ama hiç kısmet olmadı. Yemek yazarı sevgili İdil Cimrin nam-ı diğer İdilika “Bol tadımlı, lezzet durakları dolu bir program organize ediyorum Mayıs başında hadi sen de atla gel” dediğinde büyük bir zevkle kabul ettim. İdil İstanbul’dan kaçıp Alaçatı’ya yerleşenlerden. Hem yemek hakkında yazıyor hem de harika yemekler yapıyor. Uzmanlık alanı Girit mutfağı... 

16.05.2019

LEZİZ İTALYAN: Buono.Italiano

Birkaç ay önce Paloma Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul ile günümüz İtalyan mutfağının önde gelen temsilcilerinden Cristina Bowerman’la Club Marvy’de açacağı restoran öncesi Roma’da buluşup sohbet etmiştik.

11.05.2019

Ev sıcaklığında iftar mekânları

En sıcağı tabii ki kendi eviniz, yuvanız.

2.05.2019

Enginar, Alaçatı, çalkama...

Enginarla ilişkiniz nasıldır? Ben çok severim. Bütün kışı ilkbahar gelsin de bir yeşil erik bir de enginar çıksın beklentisiyle geçirecek kadar hem de...

2.05.2019

Seçim bitti şimdi icraat zamanı

BUGÜN 1 Mayıs; işçinin, emekçinin bayramı...

1.05.2019

Alaçatı’nın yeni vizyonu daha kaliteli ve sürdürülebilir bir turizm

ALAÇATI ünlülerin de ilgisiyle birlikte son dönemlerin en gözde tatil beldelerinden biri.

1.05.2019

Festival ekonomisi

TARİH boyunca insanlar kışın bitip doğanın uyanışını festivallerle karşılamışlardır. Büyük emeklerle yetiştirilen ürünler hasat edildiğinde eğlenceler düzenlenip şenlikler yapılarak yorgunluklar atılır.

30.04.2019

Bir cüzdan değil arkadaşsın sen

Bologna yakınlarındaki Da Amerigo 1934’te porsiyon miktarlarına ve kullanılan malzemelerin çok nadir bulunan kalitede olmasına oranla fiyatlar makul ötesi. Şarap listesi ve fiyatları da öyle... Bundan benim aldığım mesaj şu, şef bana diyor ki: “Bir cüzdan değil, benim projeme ortak, potansiyel bir arkadaşsın sen.”

28.04.2019

Ege’de yine festival, yine lezzet var

Çeşme’deki Tasting Alaçatı ve Urla’daki Enginar Festivali, İzmirlilere ve yolu İzmir’e düşeceklere lezzet, sağlık ve sanat dolu bir hafta sonu vaat ediyor.

27.04.2019

Çevreci projeleri destekliyorum

KÖRFEZ geçiş projesini en başından beri destekliyorum.

25.04.2019

Her yer doldu yüzler güldü

 BİR Alaçatı Ot Festivali daha geride kaldı.

16.04.2019

Bahar keşifleri bitmez...

İster yazlık ister kışlık diye nitelensin, ben her yere baharlarda gitmeyi seviyorum. Tabii doğanın tüm cömertliğini sunduğu ilkbaharın yeri ayrı.

6.04.2019

Nisan bereketiyle geliyor

Doğayla birlikte içimizin de kıpır kıpır olduğu günlerdeyiz. Nisan ayı renkleri ve güzelliği kadar etkinlik bereketiyle de kapımızda. Yemek, müzik, dans, karnaval, hareket… Seyahate çıkmak için bahane yaratmak isterseniz, bu ayın takvimini gözden geçirin.

2.04.2019

Geldi bahar ayları, göründü festival yolları

Bu haberi okumadan program yapmayın! Karşınızda Türkiye’nin dört bir yanından, gün gün nisan ayının festival ajandası...

30.03.2019

Lyon’un üç leziz köşesi

Fransız gastronomisinin merkezi olarak bilinen şehirde üç gün geçirip üç restoran denedim. Birinden çok memnun ayrılmasam da hiçbirine gittiğime pişman değilim.

24.03.2019