Eklem
Toplam 4.238 Eklem haberi bulunmuştur.
Eklem Haberleri
Kolajen üretimini artıran muhteşem besinler
Cilde ışıltı, pürüzsüzlük, nem ve esneklik kazandırıyor… Saç köklerini güçlendirerek saçların sağlıklı ve gür olmasını sağlıyor… Diş ve tırnakları besliyor… Kornea tabakasını güçlendirerek pek çok göz hastalıklarının gelişme riskini azaltıyor… Damarlarda kan dolaşımının hızlanmasını sağlarken, atardamarlarda tehlikeli plak oluşma riskini düşürüyor… Bir diğer önemli görevi, eklem dejenerasyonlarını ve ağrılarını hafifletmek, eklemleri onarmak… Sağlığımız ve güzelliğimiz üzerinde böylesine önemli faydaları sağlayan proteinin adı; kolajen!
PRP nedir? PRP tedavisi ne işe yarar?
PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi, kozmetik anlamda son yıllarda ön plana çıkan yöntemler arasında yer almaktadır. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan PRP tedavisi, daha çok kozmetik ve anti-aging amaçlı ortaya çıkmıştır. Peki, son dönemlerde kas ve iskelet sistemi hastalıklarında da kullanılmaya başlanan PRP tedavisi nedir ve ne işe yarar? İşte, o konuda bazı bilgiler
Sinema filmlerinin animasyonları Çanakkale'de hazırlanacak
Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) "Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Destek Programı" kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü adına başvurusu yapılan "Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi", sinema sektörüne animasyon üretecek.
Sırt ağrısı nedenleri nelerdir? Sırt ağrısına ne iyi gelir?
Kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkileyen sırt ağrısı, genellikle geceleri artan ağrılar ile kendisini gösteriyor. Her hastalıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis büyük ölçüde önem taşıyor. Yanlış oturma şekli, sinir sıkışması sırt ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Peki, sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrısı nedenler nedenler? İşte, sırt ağrısı ile ilgili merak edilen ayrıntılar.
Boyun ağrısına ne iyi gelir? Boyun ağrısı nasıl geçer ve nedenleri
Günlük yaşamda en sık karışılan eklem rahatsızlıklarından biri de boyun ağrısı olarak dikkat çekiyor. Bu sorundan şikayetçi kişiler de boyun ağrısına karşı neler yapılabileceği noktasında internette araştırma yapıyor. Peki, Boyun ağrısına ne iyi gelir? Boyun ağrısı nasıl geçer?
Diz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Diz ağrısına ne iyi gelir
Diz ağrısı eklemlerde en sık karşılaşılan ağrılardan biridiri. Dizlerimiz gün içinde en yoğun kullandığımız eklemlerimizden biridir.. Bu sebeple dizde meydana gelen kronik ağrılar önemsenmeli ve neden meydana geldiği öğrenilmelidir. Doktorunuzun tavsiyesiyle uygulayacağınız tedavi dizlerinizi ömür boyunca sorunsuzca kullanmanızı sağlar. Peki Diz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Diz ağrısına ne iyi gelir
Cildimizin Temel Yapı Taşı: 'Kolajen'i Daha Yakından Tanıyalım
Kolajen kavramını çok sık duyuyoruz. Her yerde karşımıza "Kolejen cilt için şöyle gerekli, böyle gerekli", "Bu besinler kolajen içeriyor, mutlaka tüketin" gibi söylemler çıkıyor. Kolajen, aslında sandığımız gibi sadece cilt için değil genel sağlık için büyük önem taşıyor. Cildin yapı taşı olarak tanımlanan kolajeni daha yakından tanımak için Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar'a danıştık.
Boğaz tahrişi nasıl geçer? Boğaz tahrişine ne iyi gelir
Kış aylarının gelmesi ve soğukların başlaması ile birlike yaşanan rahatsızlıkların başında soğuk algınlığı geliyor. Bu hastalığın en belirgin özelliği ise boğazların tahriş olması. Tabi ki boğaz sıkıntıları ile ilgili tek sorun sadece soğuk algınlığı ile ilgili değil. Peki Boğaz tahrişi nasıl geçer? Boğaz tahrişine ne iyi gelir
Bacak ağrısına ne iyi gelir? Bacak ağrısı nasıl geçer?
Bacak ağrısı sorusunu özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkan ve altında onlarca farklı neden olabilen bir sorun. Bacak ağrısı şikayeti olan vatandaşlar da bu ağrılara nelerin iyi geleceğini merak edip araştırıyor. Peki, bacak ağrısına ne iyi gelir? Bacak ağrısı nasıl geçer?
Bacak ağrısı neden olur? İşte bacak ağrısı nedenleri
Bacakta hissedilen ağrının neden kaynaklandığı, bu sorunla karşı karşıya kalan vatandaşlarca araştırılıyor. Özelikle yaş ilerledikçe ortaya çıkan bu sorun, oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor. Peki, Bacak ağrısı neden olur? İşte bacak ağrısı nedenleri...
Bacak ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilmeli?
Bacak ağrısı problemi, günlük yaşam içinde yoğun şekilde çalışan kişilerin sık sık başına gelen bir durum olarak dikkat çekiyor. Bu sorundan muzdarip vatandaşlar, hangi doktoradan randevu almaları gerektiğini sorguluyor. Peki Bacak ağrısı için hangi bölüme ve doktora gidilmeli?
B12 vitamini eksikliği neden olur? B12 eksikliği belirtileri nelerdir?
B12 vitamini eksikliğinin hafıza sorunları, unutkanlık, halsizlik, yorgunluk yapan çok önemli bir vitamin eksikliği olduğunu belirten uzmanlar, halsizlik ve yorgunluk varsa mutlaka kanda B12 vitamini düzeyi ölçtürülmesi gerektiğini söylüyor. Peki, B12 vitamini eksikliği neden olur? B12 eksikliği belirtileri nelerdir?
Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısı nedenleri
Mide ağrısı, pek çok kişinin muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biri. Sadece fiziksel nedenler değil, psikolojik faktör de mide ağrılarına neden olabiliyor. İş yaşamı ve özel yaşamdaki sorunlar mide ağrısını tetikleyebiliyor. Peki, mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nasıl geçer? İşte mide ağrısı nedenleri...
Romatizma nedir? Romatizma neden olur ve belirtileri nelerdir?
Genelde psikolojik ve fiziki nedenlerle ortaya çıkabilen romatizma, stres ve kaygı durumunda tetiklenebiliyor. Romatizma belirtileri, temelde şiddetli eklem ağrıları, kuvvetsizlik, deride sertlik şeklinde ortaya çıkabiliyor. Peki, romatizma neden olur ve belirtileri nelerdir? İşte, Romatizma nedir ve tedavisi nasıl yapılır sorularının detaylıca cevabı
Kireçlenme neden olur? Kireçlenmeye ne iyi gelir? Kireçlenme tedavisi nasıl yapılır,
Eklemlerde yer alan kıkırdaklar zaman içerisinde aşınmakta ve kireçlenme belirtileri göstermektedir. Yaşam kalitesine olumsuz etki eden kireçlenme, ilerleyen yaşlarda daha fazla kendisini hissettirmektedir. Eklem iltihabı hastalığı olarak tanımlanan kireçlenme, parmak ve bilek eklemlerinde daha fazla görülmektedir. 65 yaş üstü yetişkinlerde kireçlenme son derece yaygın olup nesilden nesle aktarılan bir hastalıktır. Peki, kireçlenme neden olur? Kireçlenmeye ne iyi gelir? Kireçlenme tedavisi nasıl yapılır,
Halsizlik neden olur ve nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir
Öncelikli olarak halsizlik şikayeti bir çok hastalığın belirtisi olabilir bu yüzden halsizlik eğer somut olarak fiziksel yorulduğunuz bir dönemin ardından gelmiyorsa mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Peki Halsizlik neden olur ve nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir
3 Türk akademisyen "mucitler" listesine girdi
ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından dünyanın dört bir yanından seçilen 168 akademik mucit arasında 3 Türk de yer aldı.
ABD'de 3 Türk akademisyen "mucitler" listesine girdi
ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından dünyanın dört bir yanından seçilen 168 akademik mucit arasında 3 Türk de yer aldı.
ABD'de 3 Türk akademisyen ‘mucitler’ listesine girdi
ABD Ulusal Mucitler Akademisi (NAI) tarafından dünyanın dört bir yanından seçilen 168 akademik mucit arasında üç Türk de yer aldı.
Milyonluk safkanlar, binlerce kişiye istihdam sağlıyor
Türkiye'de at yarışçılığı için 9 hipodrom kullanılıyor. Hipodromlarda bulunan at pansiyonlarının yanı sıra çeşitli il ve ilçelerdeki haralarda bakımları yapılan milyon TL'ye kadar çıkan değerdeki safkanlar için yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. En bilinen ve en çok kullanılan hipodromlardan biri olan Veliefendi Hipodromu'nda pistlerin yanı sıra eküri haraları, at pansiyonları, apranti okulu, at hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve vatandaşlar için piknik alanı da bulunuyor. Türkiye'deki 9 hipodromda toplam 350 bin kişi çalışıyor bu da yaklaşık 1.5 milyon kişiye aş veriyor. Seyisler, aprantiler, jokeyler, güvenlik elemanları, temizlikçiler, veterinerler, kondisyonerler (kronometre tutanlar), kameraman, fotoğrafçı, elektronikçi derken; nalbanta kadar uzanan yelpazede herkes işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.
Sabah 04.00'te başlıyorlar, gecenin karanlığına kadar devam ediyorlar! Tam 1,5 milyon kişi faydalanıyor
Türkiye'de at yarışçılığı için 9 hipodrom kullanılıyor. Hipodromlarda bulunan at pansiyonlarının yanı sıra çeşitli il ve ilçelerdeki haralarda bakımları yapılan milyon TL'ye kadar çıkan değerdeki safkanlar için yaklaşık 350 bin kişi çalışıyor. En bilinen ve en çok kullanılan hipodromlardan biri olan Veliefendi Hipodromu'nda pistlerin yanı sıra eküri haraları, at pansiyonları, apranti okulu, at hastanesi, rehabilitasyon merkezi ve vatandaşlar için piknik alanı da bulunuyor.
Parmaklar neden çıtlar?
Günlük hayatta farkında olmadan yaptığımız ya da bir eylem halindeyken meydana gelen parmak çıtlaması, belirli sebeplerle meydana gelmektedir. Peki, bilim adamlarının incelemesine göre parmaklarımız neden çıtlar? İşte, parmakların çıtlamasına neden olan durum
Batı Nil Virüsü nedir nasıl bulaşır? İşte Batı Nil Virüsü belirtileri
Sivrisinek sokmasıyla bulaşan ve tedavisi geciktirildiği takdirde nadir de olsa hayati risk taşıyan Batı Nil Virüsü, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Genellikle sık seyahat eden kişilerin risk altında bulunduğu Batı Nil Virüsü, baş ağrısı, yüksek ateş, ense sertliği, oryantasyon bozukluğu gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Peki, Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte, Batı Nil Virüsü belirtileri ve hastalık hakkında detaylar.
Corbyn, Brexit sonrası Sağlık Sistemi'nin ABD'ye satılabileceğini gösteren belgeler paylaştı
Resmi belgeleri medyaya gösteren İngiltere'de muhalefet lideri Corbyn, Başbakan Johnson'ın yalan söylediğini ve ABD Başkanı Trump'la gizli görüşmeler yapıldığını açıkladı.
Şifa Dolu Tohumlar: Bamya Tohumunun 10 Faydası
Bamya tohumu, özellikle son dönemlerde alternatif tıp ve sağlıklı yaşam meraklılarının ilgisi ile oldukça popüler hale geldi. Eğer hala bamya tohumu ile tanışmadıysanız acele edin! En az sebzesi kadar faydalı olan bamya tohumlarının 10 muhteşem faydasını açıklıyoruz.
Kolajen Üretimini Artıran 9 Muhteşem Besin
Cilde ışıltı, pürüzsüzlük, nem ve esneklik kazandırıyor… Saç köklerini güçlendirerek saçların sağlıklı ve gür olmasını sağlıyor… Diş ve tırnakları besliyor… Kornea tabakasını güçlendirerek pek çok göz hastalıklarının gelişme riskini azaltıyor… Damarlarda kan dolaşımının hızlanmasını sağlarken, atardamarlarda tehlikeli plak oluşma riskini düşürüyor… Bir diğer önemli görevi, eklem dejenerasyonlarını ve ağrılarını hafifletmek, eklemleri onarmak… Sağlığımız ve güzelliğimiz üzerinde böylesine önemli faydaları sağlayan proteinin adı; kolajen!
Kendinize İyi Bakın!
Modern hayatın temposu bizi o kadar içine çekiyor ki, yeniçağın en büyük sorunlarından birisi “vakitsizlik”. Hiçbir şeye vaktimiz yok. Sürekli bir koşuşturma ve yetişme halindeyiz. Bu yüzden en çok ihmal ettiğimiz şey de kendimiz. Bir rahatsızlığımız belirmeden, kendimiz aklımıza gelmiyor. Sadece birinin bizi, bize hatırlatması gerekiyor. O zaman söylüyoruz: kendinize iyi bakın! Nasıl mı? Şehirdeki Pilates, fitness, yoga ve zumba gibi harika seçeneklerle…
Tekirdağ’da şoke eden ölüm! Sivrisinek ısırığı sonrası…
Tekirdağ'da sivrisinek ısırması sonucu Batı Nil virüsü kapan hasta kadın, iki aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Eklem ağrılarına ve gribe karşı birebir: Beyran ve paça
Gaziantep’in meşhur lezzetleri arasında yer alan beyran ve paça eklem ağrıları çekenlerin ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına yetişiyor.
MMA (kafes dövüşü) nedir?
Legend Fighting League tarafından organize edilen ve halk arasında 'kafes dövüşü 'olarak bilinen MMA maçları, son yıllarda Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Kafes dövüşünün tarihi MÖ 648'de Antik Yunan'da yapılan Olimpiyat Oyunları'na dayanıyor. Peki, Mixed Martial Arts (MMA) yaygın olarak bilinen adıyla kafes dövüşü nedir?
Öğretmenler Günü’nde korkutan tablo: Şiddet okul koridorunda
24 Kasım Öğretmenler Günü anketine göre şiddet, eğitimcilerin büyük sorunu haline geldi. Öğretmenlerin yüzde 56.9’u okulda kendini güvende hissetmiyor. Yüzde 30.6’sı okul koridorunda, yüzde 21’i okul bahçesinde şiddete maruz kalıyor ancak sadece 14.4’ü şikâyetçi oluyor.
Eczanede şaşkına çeviren olay
ORDU'nun Ünye ilçesinde, eczaneye giren Emre Ö., (36) yeşil reçete ile kas ve eklem ağrılarının tedavisi için verilen, uyuşturucu yan etkisi bulunan ilacı, bakmak bahanesiyle eline aldığı sırada yuttu. Şikâyet üzerine polis tarafından gözaltına alınan şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Eczanede şaşkına çeviren olay
ORDU'nun Ünye ilçesinde, eczaneye giren Emre Ö., (36) yeşil reçete ile kas ve eklem ağrılarının tedavisi için verilen, uyuşturucu yan etkisi bulunan ilacı, bakmak bahanesiyle eline aldığı sırada yuttu. Şikâyet üzerine polis tarafından gözaltına alınan şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Eczanede şaşkına çeviren olay
ORDU'nun Ünye ilçesinde, eczaneye giren Emre Ö., (36) yeşil reçete ile kas ve eklem ağrılarının tedavisi için verilen, uyuşturucu yan etkisi bulunan ilacı, bakmak bahanesiyle eline aldığı sırada yuttu. Şikâyet üzerine polis tarafından gözaltına alınan şüpheli ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Kırıkkale'den çıkarılıyor! Dünyaca ünlü futbol takımı Arsenal'a gönderiliyor
Kırıkkale’de dağların eteklerindeki doğal kaynak suyundan elde edilen ve mineral zenginliğiyle öne çıkan tuz, ihraç edildiği 8 ülkenin yanı sıra dünyaca ünlü futbol takımlarından Arsenal’a da gönderiliyor.
Hyalüronik Asit Ciltte Ne İşe Yarar?
Son zamanlarda adını çok sık duymaya başladığımız hyalüronik asidin cilde olan etkilerini Dermatoloji Uzmanı Dr. Dilek Başaran anlattı.
Her Gün Squat Yapmanın Faydaları
Bacakları ve kalçaları hızlıca şekle sokmanın yolunun squattan yani çömelmeden geçtiğini söylesek? Belirlediğiniz sayıda her gün kolayca yapacağınız bu hareket bacaklarınızı çalıştırırken sıkılaştıracak, kalçanızı ise şekillendirecek! İşte her gün squat yapmanın faydaları...
Grip nasıl geçer? Grip belirtileri nelerdir?
Grip hastalığı nasıl geçer ve grip hastalığının belirtileri nedir sorularının cevapları kış aylarına yaklaştığımız bu mevsimde vatandaşlar tarafından cevabı merak edilen sorular arasında yer alıyor. Grip influenza adı verilen virüs tarafından meydana getirilen; 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığıdır.
Zatürre nedir? Zatürre belirtileri neler?
Dünya Sağlık Örgütü'nün 2019 raporuna göre tüm dünyada ölüm sebepleri arasında 4. sırada, enfeksiyon kaynaklı ölümler içinde ise birinci sırada yer alan zatürre, ciddi bir hastalık olarak dikkatleri çekiyor. Peki, zatürre nedir? Zatürre belirtileri neler?
Dizden Gelen Çıtırtı Sesi Bir Uyarı Olabilir
Rejeneratif Tıp Uzmanı Dr. Aşkın Nasırcılar, dizden gelen çıtlama ve çatırdama sesleri ağrı, şişlik gibi durumları beraberinde getiriyorsa ciddi sorunların olabileceğini belirtti.
Sporcularda Kas Ağrılarının Çözümü: Zerdeçal
Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz sporcularda kas ağrıları için bilgiler verdi.
Sedimantasyon nedir? Sedimantasyon yüksekliği ne anlama gelir?
Kırmızı kan hücreleri olarak bilinen eritrositler, kanda en fazla sayıda bulunan hücre türüdür. Peki Sedimantasyon nedir? Sedimantasyon yüksekliği ne anlama gelir?
Kaçış sendromu hastalığı nedir, belirtileri nedir?
Kaçış sendromu hastalığının detayları vatandaşlar tarafından dönem dönem internette aranan konular arasında yer alırken, Mehmet Ali Erbil'in rahatsızlığın ardından bu rahatsızlık ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki Kaçış Sendromu nedir ve belirtileri nelerdir?
Tarihin ve lezzetin en mavi hali: KASSANDRA
Selanik’in güneydoğusundaki Halkidiki; Kassandra, Sithonia ve Athos (Aynaroz) Dağı adında üç uzantısı olan bir yarım- ada. Kassandra bunlardan en batıda olanı... Son yıllarda tarihi, masmavi denizi, yemyeşil doğası, mutfağı ve şifalı sularıyla turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir bölge. Selanik’ten 1.5 saatlik araba yolculuğuyla adaya ulaşıyorsunuz. Sezon burada hava sıcaklığı düşmeden bitmiyor. Deniz tatili yapmadıysanız şanslısınız; kasım sonuna kadar adada denize girilebiliyor. Sakinlik arıyorsanız şimdi Kassandra’nın tam zamanı.
Hacamat Hakkında Merak Edilenler
Hacamat, yüzyıllardır alternatif tıpta uygulanan bir tedavi şekli olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son yıllarda tekrar popüler olan hacamat hakkında hala merak edilen pek çok soru bulunuyor.
Türk sularında 56 yeni canlı türü tespit edildi
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu Akdeniz, Ege ve Marmara denizleri ile tatlı sularında yaşayan 56 yeni su altı canlısı keşfedildi.