Bugün neler oldu?

e-Devlet

Güncelleme Tarihi:

e-Devlet haberleri sayfasında e-Devlet hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 37642 e-Devlet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

E-DEVLET
e-devlet, elektronik ortamda, güvenli ve kesintisiz  hizmet sunmayı amaçlayan bir sistemdir.Devlet birimleri gün geçtikçe artan toplum nüfusunun gereksinimlerini karşılamakta yetersiz kalmamak için internet ortamından hizmet vermeyi uygun görmüştür. Bütün hizmetler dijital ortamda vatandaşın hizmetine sunulmaktadır. 

e- Devlet’in Kurulması
e-Devlet Kapısı'nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu 20/4/2006 tarihli ve 26145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 24/3/2006 tarihli ve 2006/10316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Başbakanlık adına Ulaştırma Bakanlığı yetkisine verilmiştir.

Anılan Bakanlar Kurulu kararı ve 10/08/2006 tarih ve 26255 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2006/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereği, kamu hizmetlerinin elektronik ortamda, ortak bir platformda ve vatandaş odaklı sunumu için iş süreçlerinin gözden geçirilmesi, içerik yönetimi, entegrasyon ile ilgili standartlar ve gerekli hukuki düzenlemeler konusundaki çalışmalar, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının etkin katılımıyla Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir.Türkiye‘de önceleri devlet dairelerinde sıra beklenerek alınan hizmetlerin bir çoğu günümüzde e-devlet hizmetleri kapsamında vatandaşlara oturdukları yerden verilmektedir.

Amaçları
E- Devlet ile amaçlananlar; devletin Şeffaflaşması, devletin hızlı ve etkin bir şekilde işleyişinin sağlanması, her düzeyde vatandaşın yönetime katılımının sağlanması, kurumlar arası bilgi alışverişinin sağlanarak iş ve veri yinelemesinin önlenmesi, kamunun hizmet verdiği vatandaşların yaşamalarının kolaylaştırılması, karar vericilerin bilgiye dayalı karar verme süreçlerinin geliştirilmesi ve hızlandırılması olarak özetlenebilir. 

Bunların gerçekleşmesi durumunda sağlanacak yararlar ise; zamandan kazanç sağlamak, bireysel katlımın artması, hayat kalitesinin artması, ekonomik gelişimin desteklenmesi, kağıt bağımlılığı ve kullanımı olarak sıralanabilir.Küreselleşmenin de ilerlemesiyle ekonomik anlamda sınırların ortadan kalktığı bir dünyada, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, Türkiye ile diğer gelişmiş ülkeler arasındaki açığı artırmaktadır. Türkiye’nin bu açığı kapatabilmesi ve Bilgi Toplumuna ulaşabilmesi için devletin, gelişmiş teknolojiyi kullanması ve yeni bir yapılanmaya gitmesi gerekmektedir. Bu yapılanma modeli, e-Devlet olarak belirtilmektedir.  

4A güvencesine sahip kişiler e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini görüntüleyebilir ve çıktısını alabilirler. 4A, SGK tarafından özel sektör çalışanlarıyla devlet memurlarının bir kısmına verilen kısaltılmış koddur. 4A Hizmet Dökümü'nün önceki adı SSK Hizmet Dökümü idi.

e-Devlet üzerinden kimliğinizi doğrulayarak e-Okul Milli Eğitim Bakablığı Öğrenci Bilgi Sistemi'ne de giriş yapabilirsiniz

e-Devlet haberleri

DAHA FAZLA #E-DEVLET HABERLERİ

e-Devlet’a ait tüm site haberleri