dondurmalı tarifler haberleri sayfasında dondurmalı tarifler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 28 dondurmalı tarifler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yazın tatlı denince ilk akla gelen şey olan dondurma, tek başına oldukça keyifli ama başka tatlılarla birlikte tüketildiğinde de çok nefis oluyor. Sizin için dondurmayla yapabileceğiniz nefis tatlı tarifleri hazırladık. Parfeden kızarmış dondurmaya, dondurmalı irmik helvasından şarlota çok beğeneceğiniz dondurmalı tatlı tariflerimiz için sizi hemen aşağı alalım...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriDondurma yaz aylarında hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Dondurmayı tek başına yemek elbette çok keyifli ancak dondurma kullanarak birçok enfes tatlı da yapabilirsiniz. Sizin için bu tatlılardan birkaçının tarifini derledik. Dondurma sevenlerin kaçırmaması gereken tariflerimiz karşınızda...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriDondurma yaz aylarında hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Dondurmayı tek başına yemek elbette çok keyifli ancak dondurma kullanarak birçok enfes tatlı da yapabilirsiniz. Sizin için bu tatlılardan birkaçının tarifini derledik. Dondurma sevenlerin kaçırmaması gereken tariflerimiz karşınızda...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriYazın vazgeçilmezi dondurma, hararetimizi söndüren olmazsa olmaz lezzetlerden biri. Üstelik tek başına yenebildiği gibi birçok tadın yanına da çok iyi gidiyor. İşte bu yaz dondurmayı tek başına yemekten sıkılanlara birbirinden leziz tarifler.
#DondurmaYaz aylarının gelmesiyle en çok ihtiyaç duyulan gıdalardan biri olan dondurma içinde bulundurduğu kalsiyum, fosfor ve vitaminlerle birçok hastalığın da tedavisini destekliyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cansu Alpaslan, dondurmanın bağışıklık sistemi dostu olduğuna da değinerek, “Dondurma yüksek kalsiyum içerdiğinden dolayı regl sancılarına da iyi geliyor” dedi.
#Dondurmanın Faydaları NelerdirBiliyoruz, kavurucu yaz sıcaklarında aynı anda serinleten ve mutlu eden tek besin dondurma. Ama ‘kilo alırım’ endişesi var. Üzülmeyin, bu harika besin, ’tatlı’ rakiplerinin yanında çok daha masum, faydalı ve doyurucu. İşte dondurma yemek için 5 neden ve alternatif tarifler...
#DondurmaYazın tatlı denince ilk akla gelen şey olan dondurma, tek başına oldukça keyifli ama başka tatlılarla birlikte tüketildiğinde de çok nefis oluyor. Sizin için dondurmayla yapabileceğiniz nefis tatlı tarifleri hazırladık. Parfeden kızarmış dondurmaya, dondurmalı irmik helvasından şarlota çok beğeneceğiniz dondurmalı tatlı tariflerimiz için sizi hemen aşağı alalım...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriDondurma yaz aylarında hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Dondurmayı tek başına yemek elbette çok keyifli ancak dondurma kullanarak birçok enfes tatlı da yapabilirsiniz. Sizin için bu tatlılardan birkaçının tarifini derledik. Dondurma sevenlerin kaçırmaması gereken tariflerimiz karşınızda...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriDondurma yaz aylarında hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği lezzetlerin başında geliyor. Dondurmayı tek başına yemek elbette çok keyifli ancak dondurma kullanarak birçok enfes tatlı da yapabilirsiniz. Sizin için bu tatlılardan birkaçının tarifini derledik. Dondurma sevenlerin kaçırmaması gereken tariflerimiz karşınızda...
#Dondurmalı Tatlı TarifleriYaz günlerinin vazgeçilmez tatlılarından olan dondurma, sıcak havaların kendisini göstermesiyle evlerimizdeki yerini aldı. Her yaştan kişinin hayır diyemediği bu tatlı aynı zamanda protein ve kalsiyum deposu. Marketlerde satılan hazır dondurmaları almak istemeyenler ise, evde dondurma yapmak için internetten dondurma tariflerini araştırmaya başladı. Peki, dondurma nasıl yapılır? İşte evde dondurma tarifi.
#Dondurma Nasıl Yapılır?Yazın vazgeçilmezi dondurma, hararetimizi söndüren olmazsa olmaz lezzetlerden biri. Üstelik tek başına yenebildiği gibi birçok tadın yanına da çok iyi gidiyor. İşte bu yaz dondurmayı tek başına yemekten sıkılanlara birbirinden leziz tarifler.
#DondurmaYaz aylarının gelmesiyle en çok ihtiyaç duyulan gıdalardan biri olan dondurma içinde bulundurduğu kalsiyum, fosfor ve vitaminlerle birçok hastalığın da tedavisini destekliyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cansu Alpaslan, dondurmanın bağışıklık sistemi dostu olduğuna da değinerek, “Dondurma yüksek kalsiyum içerdiğinden dolayı regl sancılarına da iyi geliyor” dedi.
#Dondurmanın Faydaları NelerdirBiliyoruz, kavurucu yaz sıcaklarında aynı anda serinleten ve mutlu eden tek besin dondurma. Ama ‘kilo alırım’ endişesi var. Üzülmeyin, bu harika besin, ’tatlı’ rakiplerinin yanında çok daha masum, faydalı ve doyurucu. İşte dondurma yemek için 5 neden ve alternatif tarifler...
#DondurmaTürk Mutfağı Haftası’nın ilki 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı. Balıkesir’de düzenlenen gala yemeği geleneksel lezzetlerimizin atıksız yönüne ayna tuttu. Londra, Paris ve New York gibi kentlerde tanınmış, başarılı şeflerimiz yemekler pişirdi. Herkes önümüzdeki yıl için heyecanlanmaya başladı bile. Yapacak işimiz çok ve yolumuz daha uzun...
#Türk Mutfağı HaftasıÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfDondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün. Özellikle evde yapılan dondurmaların lezzetine doyum olmuyor. Peki evde dondurma nasıl yapılır? İşte evde nefis dondurma yapımı ve püf noktaları…
#Dondurma Nasıl YapılırÇok şükür ki çilek mevsimi geldi. Bence baharın bu nimetinden yararlanmanın her yolunu denemek lazım. Bugün size bir dizi çilek tarifinin yanısıra, bir İngiliz tatlısı olan ‘fool’dan söz etmek istiyorum. Fool (fuğl okuyun) ahmak anlamına gelen İngilizce bir sözcük.
Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.