MENÜ

Dolma Tarifleri

Dolma Tarifleri ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Dolma Tarifleri haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 83 Dolma Tarifleri haberi bulunmuştur.

Dolma Tarifleri Haberleri

Bugün iftara ne pişirsem 27 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 27 Mayıs iftar menüsü

Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...

İftara ne pişirsem diye düşünenler için etli ve zeytinyağlı dolma tarifleri

"İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için etli ve zeytinyağlı dolma tarifleri

Kimi biberle patlıcanla yapar, kimi domatesle kabakla… Etlisi ayrı lezzetlidir, zeytinyağlısı ayrı… Tencerede de pişer, fırında da… Yaz sofrasına da yakışır kışa da… Evet, doğru tahmin ettiniz, mutfağımızın olmazsa olmazları dolmalardan bahsediyoruz. İftar sofrasında hem doyurucu hem lezzetli dolmalar olsun isteyenler için nefis dolma tarifleri hazırladık. Denerseniz pişman olmazsınız…

13.05.2019Lezizz Menüler
Pirinç ve sebzenin en güzel birlikteliği: Meraklısına dolma ve sarma tarifleri

Pirinç ve sebzenin en güzel birlikteliği: Meraklısına dolma ve sarma tarifleri

Türk mutfağının en sevilen sebze yemeklerinin başında dolma çeşitleri geliyor. Etli ve etsiz şekilde yapılabilmesi de dolmayı alternatifli lezzetler arasında ilk sıraya sokuyor. İşte birbirinden güzel dolma tarifleri..

Noel Baba bu gece bize de uğrar

Noel Baba bu gece bize de uğrar

Bir yılı daha geride bırakırken çoluk çocuk yeni umutların peşindeyiz. Dileklerimizin yeni yılda gerçekleşmesi için keyifli bir başlangıç yapmanın tam zamanı. Bu geceyi çocuklarınızla sarmaş dolaş Noel Baba’yı bekleyerek geçirmeye ne dersiniz?

30.12.2004Kelebek
Bugün iftara ne pişirsem 11 Mayıs iftar menüsü

Bugün iftara ne pişirsem? 11 Mayıs iftar menüsü

Sahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü

Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan bulgurlu lezzetleri bu kitapta buluştu

Anadolu’nun unutulmaya yüz tutan bulgurlu lezzetleri bu kitapta buluştu

Türkiye’nin gastronomi turizminde elini güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışmalara katkı sağlamayı amaçlayan “Anadolu’nun Bulgurlu Yemekleri” kitabı Türk mutfağının saklı kalmış lezzetlerini gün yüzüne çıkarıyor. Kitapta Anadolu’nun farklı bölgelerinden toplanan 175 farklı yemek tarifi bulunuyor.

Kıymalı soğan dolması nasıl yapılır Soğan dolması tarifi

Kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi

Sıradan dolma tariflerinden sıkılanlar için farklı bir önerimiz var: Kıymalı soğan dolması. Yemeklerimizin olmazsa olmazı soğan, baharatlar harmanlanan pirinç ve kıyma ile dolduruluyor, davet sofralarına yakışır bir lezzete dönüşüyor. Peki, kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? İşte soğan dolması tarifi

Mantarla farklı ne yapabilirim İşte birkaç fikir...

Mantarla farklı ne yapabilirim? İşte birkaç fikir...

Lezzetli ve sağlıklı mantarla yapabileceğiniz yemeklerin sınırı yok... İşte mantarla yapabileceğiniz lezzetler...

Peynirli Mantar Dolma | Diyetisyen Mutfağı | Diyetisyen Andaç Yeşilyurt ile Yemek Tarifleri

Peynirli Mantar Dolma | Diyetisyen Mutfağı | Diyetisyen Andaç Yeşilyurt ile Yemek Tarifleri

Peynirli Mantar Dolması tarifi hem hafif hem lezzetli, kolayca yapabileceğiniz bir tarif. İster öğün olarak isterseniz yen yemek olarak kullanabilirsiniz.

22.02.2018Nasıl
Tavuk Dolma | Diyetisyen Andaç Yeşilyurt ile Yemek Tarifleri

Tavuk Dolma | Diyetisyen Andaç Yeşilyurt ile Yemek Tarifleri

Diyet yaparken lezzetli yemekler yemek mümkün. Hem Sağlıklı hem de lezzetli tarifleri paylaşacağımız kanalımızda bugün sizler için tavuk göğsünü nasıl lezzetli hale getirip diyet yaparken tüketebileceğinizi gösterdik.

6.02.2018Nasıl

Hayalleri yenileyen öyküler

Ece Aksoy’un ilk öykü kitabı ‘Yemekte Rüzgâr Var’, asıl işi ‘yemek yapmak/mekân işletmek’ olan birinin hevesle karaladığı yazılar sanılmasın. Dört başı mamur öyküler bunlar...

20.07.2017Kitap Sanat
7 ada, bol lezzet ve huzur

7 ada, bol lezzet ve huzur

Yaz, kapıda. Farklı bir deneyime hazır mısınız? Yazı, ‘Yunan Adaları’nda karşılamaya ne dersiniz peki? Yanı başımızda çoğu… Bazıları var ki; hepi topu yarım saat sürüyor adımınızı atmanız. Gelin, bu yaz en azından birini ziyaret edin. Lezzetli mi lezzetli, güzel mi güzel yemeklerinden, deniz ürünlerinden tadın. Samimiyetlerinden etkileneceksiniz...

10.04.2017Seyahat
Yerli muzla şahaneler yaratın

Yerli muzla şahaneler yaratın

Cumhuriyet’in ilk yıllarında, Mısır’dan gelen ağaçlarla hayatımıza giren yerli muzun tam zamanı şimdi. Muzla yapılan nefis tatlı tariflerine buyurun...

Pratik ve mutlu tarifler

Pratik ve 'mutlu' tarifler

Muna Mutlu, 'Mutlu Tarifler' adını verdiği bir yemek kitabı hazırladı. İçinde pratik tariflerin, salataların, mezelerin, hamur işi ve tatlıların olduğu kitap meraklısını bekliyor.

Ünlülerden nesilden nesile lezzet sırları

Ünlülerden nesilden nesile lezzet sırları

Sedef İybar’ın editörlüğünde hazırlanan ‘Coca-Cola ile Türkiye’nin Sofra Hikâyeleri’ yemek kültürümüze bir tutam baharat katmış, nesilden nesile aktarılan mutfak sırlarına yazılmış bir methiye niteliğinde.

1.06.2013Kelebek
Biz ne güzel Allah dermişiz Divaya eşlik etmek

Biz ne güzel Allah dermişiz Diva'ya eşlik etmek

Herkes Bülent Ersoy’un son albümü için büründüğü yeni Adams Family imajını konuşuyor. Ama bir dakika yahu! Bu albümde dikkat çeken bir şey daha var: Söz ve müziği Tarkan’a ait olan ve düet yaptıkları arabesk çıkış şarkısı ‘Bir Ben Bir Allah Biliyor’.

23.09.2011Kelebek
Bebekte bir şovalye

Bebek'te bir şovalye

Bebek’te yeni bir restoran açıldı. Adı BBQ Ballet. Sahibi ise Chaine des Rotisseurs tarafından ‘şövalye’ unvanıyla onurlandırılan uluslararası gurme Haldun Tüzel. Fuarcılıkla başladığı meslek hayatına gurme olarak devam eden Tüzel’in mekânına konuk olduk, hikâyesini dinledik.

4.02.2010Seyahat
ABD televizyonunda Türk mutfağına övgü

ABD televizyonunda Türk mutfağına övgü

ABD’nin, ünlü seyahat kanalı Travel Channel’in popüler programı “Anthony Bourdain: No Reservations”ta 2010 yılı İstanbul’la başladı.

21.01.2010Dünya
Beş bölgeden, sekiz şehirden ağustos lezzetleri

Beş bölgeden, sekiz şehirden ağustos lezzetleri

Sizi bilmem ama ben her gezi için bir bahane bulurum. Bazen saçma sapan, bazen de inandırıcı olur. Zaten yola çıkmayı aklıma koymuşumdur. Hatta bazen bahaneyi yolda bulurum. Kimi zaman bilinmedik bir coğrafyayı keşfetmeye niyetlenirim. Bu bahaneyle başladıklarım, zorlu yolculuklardır. Uzun yürüyüşler, dik yokuşlar, ormanlar, nehirler, çadırlar, kuş sesleri, karanlık geceler vardır içinde.

9.08.2009Kelebek

Yazar Sonuçları

Herkesin “Nurlu”su…

Lise 2. Sınıfta eğitim hayatını yarıda bırakıp Fatih Aksoy ile dünyevine giriyor. Çocukluğundan bu yana da mutfak işlerini çok seviyor. Evlendikten sonra da okuyamamak içinde uhde kalınca dışardan bitirmelerle diplomasına kavuşuyor.

29.07.2018

Tatil sloganım, her şey yavaş!

Yaz mevsiminin ve işin özünde tüm tatillerimin mottosu "Her şey Yavaş" sloganında gizli.

10.07.2018

“Paylaşmam ama karalamam da…”

5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak... 

12.06.2018

Mevlana kadar zengin bir mutfak

Kanal D’de başlayacak olan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programı için bu seferki durağımız Konya oldu.

10.02.2018

Adana’nın yolları taştan

Adana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.

28.10.2017

Yemek kültür yarışmaları

Anadolu’nun çok farklı şehirlerinde, kadınlarla yaptığım etkinliklerde en sevdiğim bölüm “Bunları biliyor musunuz?” soru başlığıyla yaptığımız yemek kültür yarışmalarıdır.

21.01.2017

LiMONLU AJDA PiLAVI

Pirinci 1 çay kaşığı tuz attığınız sıcak suda en az 40 dakika bekletin.

20.01.2017

Madem utanılacak bir şey yok neden hep gece yarısı yapıyorsun

Adalet Bakanı çıkıp gözümüzün içine baka baka “Merak etmeyin, utanılacak bir şey yok” demeye getiriyor...

19.11.2016

Komşular mutfakta

“Komşular Günü” olarak kutlanan 17 Kasım’da Kiva’nın şefi Deniz Şahin’in ve komşularının sofrasına konuk olduk...

18.11.2016

Yerli muzla şahaneler yaratın

Cumhuriyet’in ilk yıllarında, Mısır’dan gelen ağaçlarla hayatımıza giren yerli muzun tam zamanı şimdi. Muzla yapılan nefis tatlı tariflerine buyurun...

7.10.2016

İftar sofralarını donatmayın

Bütün gün aç kaldığımız için abartırız iftar sofralarını. Çeşit çeşit yemekler, salatalar soframızı süsler ama sonra bir de bakarız ki bir pilav, bir ana yemek yeter de artar bile. İşte bu kadar basit aslında karın doyurmak.

7.06.2016

Farklı tatlılar

Hafta sonu sevdiklerinizi ağırlayıp, onlara farklı lezzetler hazırlamak istiyorsanız, sizin için hazırladığım yemek ve tatlı tarifleri işinize yarayabilir. Böylece sofranızı renklendirecek önerilerle konuklarınızı ağırlayabilirsiniz.

6.05.2016

Tatlılara devam

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen şerbetli tatlılar, hazırlanışı sırasında birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde çok lezzetli ve kıvamında olur. İşte, geleneksel lezzetlerimizden birkaç örnek...

21.03.2016

Yöresel lezzetler

Yöresel yemekler yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle istediğiniz şehrin yemeğini yapabilirsiniz. Bugün, İzmir lezzetlerinden birkaç tarif hazırladık.

24.02.2016

Kete

Sütü ılıtın, maya ve tozşekeri üzerine koyarak mayanın erimesini sağlayın.

24.06.2015

Patatesli lorlu pazı sarması

Öncelikle, pazı yapraklarını temizleyerek kaynayan suyun içinde 1-2 dakika bekletip süzün. Bulguru derin bir yoğurma kabına koyup, 1 su bardağı sıcak suda 5 dakika kadar ıslatın.

15.05.2015

Erkek arkadaşımı yemekten kıskanırım

Musakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...

28.03.2015

Adada yaşamak istiyorum

Bir adada yaşamanın telaşsızlığı, zamanın çok yavaş akıyor olması, her güne “bugün ne yiyip ne içsek, nasıl güzel vakit geçirsek” temasıyla başlamanın vurdumduymazlığı... Belki de uzun bir ömür sürmenin sırrı bunlardır.

19.07.2014

Bir de bakmışsınız oyuncu oluvermişim

Melek Baykal beni oyunculuğa alıştırıyor.

19.10.2013

Şefim, bi bakar mısın?

Bir restoranda gecenizin ne kadar şahane geçeceğine dair kilit rol oynayan garsonlara böyle seslenmek ne kadar doğru? Peki, parmak şaklatmak ya da el kol haraketiyle hesabı istemek?

27.04.2013

Ağzımızın tadı çeşitlendi

Tarihsel arka planı olan iki yemek kitabı, Selçuklu Mutfağı ve Osmanlı Deniz Mutfağı hem iştah açıcı hem bilgilendirici.

8.03.2013

Roman okur gibi yemek kitabı okudum

40 yaşına kadar hiç mutfağa girmeyen Filiz Akın Paris'e yerleşince bir anda kendisini mutfakta bulmuş. Önce arkadaşları sonra yemek kitapları en büyük yardımcısı olmuş

14.04.2012

Afrodizyakların kralı istiridye

‘Yeni Evliler İçin Misafir Sofraları’, ‘44 Tabak Mutlu Aşk-Afrodizyak Yemekler’ gibi kitapların yazarı Elif Edes Tapan istiridyenin başını çektiği aşk mönüsünü, “Sevgiliyle paylaşmaktan keyif alınacak, ağırlık vermeyecek, ruh halini bozmayacak, enerjimizi yüksek tutacak yiyeceklerden oluşmalı” diye tanımlıyor.

20.08.2011

Sofranızı zenginleştirin

Yemek kitaplarını çok severim. Çünkü içlerinde rastladığım yeni yemek tarifleri, yeni lezzetler getirir bana, iştahımı açar. Gene onu mu yapacağım/yapacağız sorularını da ortadan kaldırır

13.08.2010

Anayasafiyet

Kılıçdaroğlu’nun, Malatya’ya Ordu’ya gidip “bu anayasa kayısıya çare olacak mı, fındığa çare olacak mı?” diye sormasına sinirlendi

2.08.2010

Emine Beder’den ıspanaklı suikast tarifleri Ümit Usta’dan yalancı dolma...

Manşetler şöyleydi:

“Kozmik takibe suçüstü!”

“Sivil Kango’da yakalandılar!”

2.01.2010

Biz o gün mutfakta çocuklar gibi şendik

Birkaç hafta önce Şeyda Coşkun röportajı yaptım.

Kim Şeyda Coşkun?

20.08.2009