Bugün neler oldu?

Denizbank

Güncelleme Tarihi:

Denizbank haberleri sayfasında Denizbank hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5828 Denizbank haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

DenizBank A.Ş., Eylül 2012’den beri %99.85 oranında hisse ile Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank of Russia bankasına ait Türkiye'de kurulu özel mevduat bankasıdır. Bankanın eski sahipleri Avrupa'nın en büyük kamu bankalarından biri olan Belçika – Fransız menşeli Dexia grubudur.

Denizcilik Bankası 1951 yılında o zamanlar gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuş bir devlet bankasıydı. 1992 yılında hükümet devlete ait belli başlı bankaları konsolide etmeye karar vermesiyle birlikte tüzel kişiliği sona ermiş, Emlak Bankası’la birleşmiştir.

1997 yılında ise DenizBank adına bankacılık lisansı yeniden tanımlanarak üç şube binasıyla satışa çıkartılmıştır. Zorlu Holding, 70 Milyon Dolar karşılığında Özelleştirme İdaresinden lisansı satın almasıyla birlikte aynı yılın Eylül ayı içerisinde operasyonlar başlamıştır. Başlatılan geliştirme programıyla birlikte yeni kurumsal kimlik altında yeni şubeler açılır. Büyüme başka bankaların şubelerinin satın alınmasıyla birlikte desteklenir, bunlardan biri de 2002 yılında Tarişbank’tır. Bu süreç içerisinde DenizBank, Avusturya, Rusya ve KKTC’de bankalar kuraraktan veya satın alarak uluslararası arenaya açılmıştır. Bunun ötesinde DenizBank yatırım bankacılığı, faktöring, leasing vb. hizmetler ekleyerek “DenizBank Finansal Hizmetler Grubu” olarak kendine katma değer sağlamıştır ve büyümesini desteklemiştir. 13 grup şirketle birlikte bugün DenizBank 10,000’den fazla personel çalıştırmaktadır.

Denizbank haberleri

DAHA FAZLA #DENİZBANK HABERLERİ

Denizbank’a ait tüm site haberleri