deniz tuzu haberleri sayfasında deniz tuzu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1212 deniz tuzu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mikroplastiğin en çok deniz tuzunda bulunduğunu belirten ve zararları ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Eda Balcı, “Verdiği zarar yıllar içinde ancak anlaşılabilir. En çok karaciğer, böbrek ve dalakta birikir” diyerek olası risklere dikkat çekti.
#Uzman Diyetisyen Eda BalcıEğer güzellik reçetesini kendi hazırlamayı sevenlerdenseniz bu haber tam size göre. Çünkü bugün sizlere, artık hemen hepimizin mutfağında bulunan ve harika bir güzellik ürünü olan deniz tuzu hakkında şaşırtıcı bilgiler vereceğiz. İşte deniz tuzunun güzelliğe 7 muhteşem faydası...
#Deniz TuzuTuzun tehlikeli olduğu bilinci yayıldıkça, alternatif tuzlar aranmaya başladı. Rafine tuz yerine Himalaya tuzu (pembe), kosher tuzu, deniz tuzu, celtic tuz gibi alternatiflerin popülaritesi arttı. Bu tuzlar farklı tat ve dokuya sahip oldukları gibi içerdikleri sodyum ve mineraller açısından da bazı farklılıklar gösterir. Peki, bu tuzların özellikleri nelerdir ve hangisini kullanmak gerekir? Diyetisyen Gülhan Koca detaylarıyla anlattı.
#Deniz TuzuZengin mineraller ve iyot içeren deniz tuzu, doğal bir şifa deposu olması nedeniyle de sağlıklı sofraların vazgeçilmezi. Güçlü tat verdiği için az miktarda kullanılması yeterli olan deniz tuzunun, dengeli ve bilinçli tüketildiğinde insan vücuduna pek çok faydası var. Deniz tuzunun, içerdiği mineraller ve iyot sayesinde insan vücuduna sağladığı faydaları saymakla bitmiyor.
#Deniz TuzuÇok büyük paralar vererek SPA salonlarına gitmenize gerek yok. Güzellik ve ferahlık deniz tuzunda... Doğal malzemelerle peeling ürününüzü kendiniz yapın. Ölü deniz tuzları ve bitki yağlarıyla birlikte özel karışımlar elde ederek, yüzünüze ve bedeninize uygulayabilir, banyonuzda mini bir SPA salonu oluşturabilirsiniz.
#BakımGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonRozbif, az kavrulmuş geleneksel bir sığır eti yemeğidir, genellikle İngiltere'de yapılır. Asıl olarak ana yemek olarak hazırlanan rozbif, genellikle sandviçlerde kullanılır. Baharatlarla güzelce marine olması, rozbif tariflerinin püf noktasıdır. Peki, rozbif (roast beef) nedir, nasıl yapılır?
#RozbifKarpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorGelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünGeçen hafta tarımda sürdürülebilir çözümlere odaklanan Gıdada Etki Konferansı’na katıldım, kadınların bu alanlardaki etkinliğini arttırmayı amaçlayan ‘Empowering Women in Agriculture’ girişimlerini dinledim. Doğayı ve geleceği kelimenin tam anlamıyla ‘dert edinen’ girişimcilerden aldığım ilhamla lezzetli tarifler hazırladım…
#Deniz YOLDAÇİzmir’den yola çıkıp Urla’yı geçtikten sonra yapımı geçen yıl tamamlanan çift şeritli Karaburun yoluna sapıyorsunuz. İlçe merkezine kadar deniz manzarası sizi büyüleyebilir ama tam 113 virajı dönmeniz gerektiğini unutmayın. Karaburun’a yaklaşık 15 kilometre kala Eğlenhoca yol levhasını görünce hemen sola dönün. Bu yıl 15 Aralık’ta dünyanın ilk furma zeytini festivali orada düzenlenecek.
#Aynur TATTERSALLTürk kahvesi, filtre kahve, americano, latte, espresso… Herkesin bir favori kahvesi var. Peki, iple çektiğimiz o kahve molasında hangi tatlıyı tercih edersiniz? 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü bahane ettik, Ema Bakery’nin sahibi ve şefi Yaren Çarpar’dan kahve çeşitlerinin tat profillerini dengeleyip tamamlayacak leziz tarifler aldık.
#KahveBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirAlaçatı’nın özellikle yaz aylarında sokaklarını damla sakızı kokusunun sardığını söyleyen şef Hüseyin Pancar, bu kokunun da kimi zaman tencerede pişen muhallebiden, kimi zaman da yemek sonrası içilen likörden geldiğini paylaşıyor ve ekliyor: “Sakız ağacı Ege’nin Efe’si gibi... Köklendiği yeri güzelleştiren bir doğası var.”
#1Anna Laudel Bodrum, yaz sezonuna Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşecek ‘KarmaComa’ sergisiyle devam ediyor. 3 Eylül'e kadar ZAİ Yaşam’da görülebilecek sergi, televizyonda görmeye alışık olduğumuz gündüz kuşağı programlarına, yaz dönemi pembe dizilerine, kısacası melodramın hâkim olduğu duygu dolu her ana verdiği referanslarla dikkat çekiyor.
#Anna Laudel BodrumSuşiyle ülkemde tanıştım, Japonya dışında da epey yedim. İlk kez gerçek suşi yiyince anladım ki o zamana kadar suşi yememişim, muşi yemişim. Japonya dışında gerçek suşi bulmak kolay değil. Gerçek suşi yediğinizde o zamana kadar varlığını bile bilmediğiniz lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Bildiğinizi sandığınız lezzetli deniz ürünlerinin bilmediğiniz yönlerini ve nüanslarını da keşfediyorsunuz. Bu şölenin adı, omakase...
#SuşiGeçen ay Instagram’da rengârenk domateslerin olduğu bir fotoğraf paylaştık, altına da “Evet, bu yaz OD Bahçe’de yetiştirilen ve mutfağımıza taşınan domatesler tam 105 çeşit” diye yazdık. “Gerçekten bu kadar çok çeşit domates var mı” diye çok soran oldu. Var. Ve amacımız, farklı domateslerin farklı lezzet profillerini tadabilmek. Size Egeli bir şef olarak çocukluğumdan bugüne domatesin hayatımdaki yerini anlatmak istedim...
#YazBiraz kereviz kabuğu, soğan, havuç, pırasa ve varsa mantar saplarıyla nefis bir sebze suyu hazırlayalım, sonra bu suyu taze baharatlı ve bademli bir çorbada kullanalım. Buğdaylı-levrekli çorba yapmak isteyenlere önerimse bu tarifi mutlaka balık suyuyla yapmaları...
#ÇORBA