Bugün neler oldu?

Deniz Gezmiş

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş haberleri sayfasında Deniz Gezmiş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1443 Deniz Gezmiş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Deniz Gezmiş, 28 Şubat 1947 tarihinde Ankara'nın Ayaş ilçesinde dünyaya geldi. Türk sosyalist devrimci, öğrenci lideri ve siyasi aktivisttir. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO)'nun kurucu üyelerinden biridir.

Deniz Gezmiş'in dedeleri Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyündendir. Babası Ilıca, Erzurum nüfusuna kayıtlı ilköğretim müfettişi Cemil Gezmiş, annesi ise Erzurum'un Tortum ilçesinden ilkokul öğretmeni Mukaddes Gezmiş'tir. Ailenin üç erkek çocuğundan ikincisidir. Ağabeyi Bora Gezmiş, Hukuk Fakültesinden ayrılıp bankacılıkla uğraşmıştır. Kardeşi Hamdi Gezmiş ise mali müşavirdir.

Deniz Gezmiş, ilk ve orta öğrenimini Sivas'ta, liseyi İstanbul'da Haydarpaşa Lisesinde okudu. Henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini dönemin eylemleri içinde buldu.

Deniz Gezmiş haberleri

DAHA FAZLA #DENİZ GEZMİŞ HABERLERİ

Deniz Gezmiş’a ait tüm site haberleri