MENÜ

Dağ Çileği

Dağ Çileği ile ilgili tüm haberleri, son dakika Dağ Çileği haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Dağ Çileği haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 112 Dağ Çileği haberi bulunmuştur.

Dağ Çileği Haberleri

Dağ çileğine yoğun ilgi

Dağ çileğine yoğun ilgi

Simav’ın bin 200 rakımlı Akdağ yaylasında yetiştirilen Koyunoba çileği, lezzetiyle ve aromasıyla üne kavuştu.

29.06.2019Ekonomi
Günde bir kilo toplanabiliyor, taleplere yetişilemiyor

Günde bir kilo toplanabiliyor, taleplere yetişilemiyor

Ordu bölgesinde yetişen ve bir kişinin günlük bir kilo toplayabildiği ‘dağ çileği’ 120 TL’den yok satıyor, bazı vatandaşlar pazarlık dahi teklif etmiyor. Ev kadınlarının zor şartlar altında topladığı çilek, reçel yapımında da kullanılıyor.

13.06.2019Haber
Günde bir kilo toplanabiliyor 120 TLden yok satıyor...

Günde bir kilo toplanabiliyor! 120 TL'den yok satıyor...

Ordu bölgesinde yetişen ve bir kişinin günlük bir kilo toplayabildiği ‘dağ çileği’ 120 TL’den yok satıyor, bazı vatandaşlar pazarlık dahi teklif etmiyor. Ev kadınlarının zor şartlar altında topladığı çilek, reçel yapımında da kullanılıyor.

13.06.2019Ekonomi
Günde en fazla 1 kilo toplayabiliyor, talebe yetişemiyorlar

Günde en fazla 1 kilo toplayabiliyor, talebe yetişemiyorlar

Ordu çevresinde yetişen ve bir kişinin günlük 1 kilo toplayabildiği ‘dağ çileği’ 120 TL’den yok satıyor, bazı vatandaşlar pazarlık dahi teklif etmiyor.

Sadece ormanlık alanlarda yetişiyor, kilosu 120 TLden satılıyor

Sadece ormanlık alanlarda yetişiyor, kilosu 120 TL'den satılıyor

Karadeniz Bölgesi'nde her yıl yaz mevsimi öncesi yüksek kesimlerde yetişen dağ çileğine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken kilosu ise 120 TL’den satılıyor.

Kilosu 120 TL Sadece oralarda yetişiyor

Kilosu 120 TL! Sadece oralarda yetişiyor

Karadeniz Bölgesi'nde her yıl yaz mevsimi öncesi yüksek kesimlerde yetişen dağ çileğine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken kilosu ise 120 TL’den satılıyor.

8.06.2019Ekonomi
Sarı ve kızıl karışımı: Kocaeli Tabiat Parkları

Sarı ve kızıl karışımı: Kocaeli Tabiat Parkları

Doğanın eşsiz güzelliğini gözler önüne seren Kocaeli Tabiat Parkı kendine hayran bırakıyor. Burası soğuk ve kapalı havalara inat içinizi ısıtacak… İşte Kocaeli Tabiat Parkları gezi rehberi…

19.01.2018Seyahat
Kahvaltı keyfi için 6 adres

Kahvaltı keyfi için 6 adres

Çoğumuz çok keyifli ve önemli olmasına rağmen günün yoğunluğu içinde kahvaltıyı geçiştirmek zorunda kalıyoruz. Fakat hafta sonu kahvaltı keyfi ile bunu telafi etmek mümkün.

Beş haneli köyün master’lı çiftçisi

Beş haneli köyün master’lı çiftçisi

İzmir’de doğdu, İstanbul’da büyüdü, New York’ta üniversite okudu, Londra’da yüksek lisans yaptı. Sibel Güdek 30 yaşında. Türkiye’nin en fazla göç veren illerinden Kastamonu Daday’da çiftçilik yapıyor. Onu köyüne geri getiren ne şehir yaşamının stresi ne de doğanın cazibesi. “Verimli topraklar boş ve bu, büyük fırsatlar sunuyor” diyor.

13.08.2016Hayat
Dağ Çileği diye Cherry Domates satmışlar

Dağ Çileği diye Cherry Domates satmışlar

Halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryerindeki 5 tezgahta ‘dağ çileği’ etiketiyle, ‘cherry domates kurusu’ satıldığını tespit etti.Aşırı şekerle tatlandırılan ürünün kaçak ve sağlığa zararlı olarak satışa sunulduğu ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Halk sağlığını tehlikeye sokacak her türlü girişimin karşısındayız” dedi. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryerinde; kilosu 18 ile 20 liraya satılan ‘dağ çileği’ yerine, ‘cherry domates’ kurusu satıldığı ihbarını aldı. 

29.09.2015Haber
Dağ Çileği diye Cherry Domates satmışlar

Dağ Çileği diye Cherry Domates satmışlar

Halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda satışlarına yönelik denetimlerini sıklaştıran Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri, Bostanlı Pazaryerindeki 5 tezgahta ‘dağ çileği’ etiketiyle, ‘cherry domates kurusu’ satıldığını tespit etti.

29.09.2015Ekonomi
Kastamonu sonbaharda daha güzel ve çok daha lezzetli

Kastamonu sonbaharda daha güzel ve çok daha lezzetli

Sonbaharda gidilecek en cazip rota, Kastamonu ve çevresi. Çünkü ağaçlar bu aylarda renkli giysilerine bürünür, doğa bir tabloya döner. İnsan etrafını seyretmeye, fotoğraf çekmeye, renkli yaprakların örttüğü patikalarda yürümeye, ormanı koklamaya doyamaz. Bu hafta size, Kastamonu’da yaptığım yolculuğun lezzet bölümünü anlatacağım. Umarım aklınızı çelip, Kastamonu’ya gitmenizi sağlarım.

1.11.2014Seyahat
Gelecek şehir ve balkon bahçeciliğinde

Gelecek şehir ve balkon bahçeciliğinde

Doğal kaynakların yalnızca sınırlı değil, bitmek üzere olduğu şehir yaşamında ‘kent tarımı’ ve organik tarım her geçen gün artıyor.

18.04.2014Kelebek
Datça papayanın cenneti olacak

Datça papayanın cenneti olacak

MUZ ve narenciyenin yanı sıra badem, zeytin ve dağ çileği gibi ürünlerin bolca yetiştiği Datça’da bu kez tropikal bölgelerin meyvesi olan papaya bitkisi (Kavun ağacı) yetiştiriciliğine başlandı.

5.01.2014Ege
Datçada dağ çileği zamanı

Datça'da dağ çileği zamanı

YILIN her mevsiminde farklı meyvelerin yetiştiği Muğla'nın Datça İlçesi'nde, şimdi dağ çileği zamanı başladı.

3.12.2013Ege
Uludağ’da yaz keyfi

Uludağ’da yaz keyfi

Uludağ’ın eteklerine yapılacak bir ziyaret insana tertemiz bir hava, kuş sesleri, lezzetli meyveler, dinlendirici bir sükûnet sunar.

25.08.2013Seyahat
Casaba’ya tam not

Casaba’ya tam not

Yazgan Şarapları’nın yeni ürünü ‘Casaba’, Sardunya’s Brasserie&Wine House’ta düzenlenen tanıtım gecesinde beğeniye sunuldu.

4.11.2012Ege
Böğürtlen zihin açıyor

Böğürtlen zihin açıyor

Boston’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 60 yaş üstü 100 kadın arasında yapılan bir deneyde, dağ yemişlerinden her öğünde yiyenlerin yaşlanma seyrinin yavaşladığı ve zihinlerinin açıldığına tanık olundu.

22.05.2012Kelebek
Çam kokusu eşliğinde kahvaltı ve mangal keyfi

Çam kokusu eşliğinde kahvaltı ve mangal keyfi

İzmir Urla’ya bağlı Çeşmealtı’ndaki “Güvendik Park”, doğayla başbaşa bir gün geçirmek, ister tamamı organik ürünlerden oluşan kahvaltı, ister magal keyfi yapmak isteyenler için ideal ortam sunuyor.

7.05.2011Ege

Yazar Sonuçları

Cennete açılan kapı ve iştahı şahlandıran tatlar

Geçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.

21.04.2018

Güne iyi başlamanın üç güzel adresi

Türk kahvaltısı, bölgesel farklarla da zenginleşiyor ve dünyanın kaybedilmemesi gereken önemli kültürel hazinelerinden biri haline geliyor. Buyurun size birkaç güzel örnek... 

17.03.2018

Dalmaya da yürümeye de doyama!

Hastasıyım ben bu bizim Ege’nin. O kadar gizli saklı güzellikleri var ki, keşfet keşfet doyamazsın.

31.05.2017

Yine mi çilek!

Geçenlerde yiyecek içecek satan büyük bir markete girdim. Bakınıyorum etrafıma.

23.02.2017

Köyün delisi!

Aslında iktisat mezunu. Yüksek lisansını insan kaynakları üzerine yapmış. Türkiye’nin ilk yazılım şirketlerinden birini kurmuş. 15 yıl çalışmış, üretmiş. Sonra...

10.02.2017

İzmir'de navigasyon yardımıyla beyin ameliyatı 

Yeni bir yöntemle beyindeki tümörü çıkarılan hasta felç olmaktan kurtuldu…

28.12.2016

Hıyar ve çilek

Radikal kararlar almaya başladım bir süredir... Bunlardan biri de kendimi “hıyar”dan “çilek”e terfi ettirmek! Hatta belki de en önemli kararım bu...

27.11.2015

Çeşit zengini yöresel kahvaltı

Beslenme konusunda uzmanlarca yapılan türlü türlü açıklamalarla karşılaşıyoruz. Kimi zaman birbirinin aksini iddia eden bilgiler arasında kalınca hangisinin doğru olduğunu kestirebilmek güçleşiyor.

25.07.2015

Sonbaharda daha güzel daha lezzetli

Her rotanın bir mevsimi vardır. Kimi yerler güneşle güzelleşir, kimi yerler kar altında çekici olur. Kimi yerlerde ilkbahar güzelliğini başka türlü sergiler, kimi yerler de sonbaharda bir tabloya dönüşür. Bence sonbaharda gidilecek en cazip rota, Kastamonu ve çevresidir. Çünkü ağaçlar bu aylarda renkli giysilerine bürünürler, doğa bir tabloya döner. İnsan etrafını seyretmeye, fotoğraf çekmeye, renkli yaprakların örttüğü patikalarda yürümeye, ormanı koklamaya doyamaz. Bu hafta size, Kastamonu’da yaptığım yolculuğun lezzet bölümünü anlatacağım. Umarım aklınızı çelip, Kastamonu’ya gitmenizi sağlarım.

26.10.2014

Tembel tavuk iş başında

Nihayet masa başına oturdum. Çıkacak kitabım için çalışmalara başladım.

6.05.2014

Finlandiya, Lapland ve rengeyiği

Finlandiya’ya, hele daha da kuzeye, kuzey kutup çizgisinin içinde yer alan Lapland’a gidip de rengeyiği eti yemeden dönmek olmazdı.

12.01.2013