Çorbalar haberleri sayfasında Çorbalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1271 Çorbalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#Rota"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkSoğan çorbası, Fransız mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Kruton ve rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde tadına doyum olmuyor. Yemeklerde ve salatalarda sık sık kullandığımız soğan ile bu nefis çorbayı mutlaka denemelisiniz. Peki soğan çorbası nasıl yapılır? İşte soğan çorbası tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Soğan Çorbası Nasıl YapılırHavuç çorbası, besleyici bir şeyler arayanlar için bire bir. A vitamini kaynağı olan havuca, süt de ilave edilince daha da lezzetli hale geliyor. Kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlanan bu çorbaya sofranızda yer açın. Peki havuç çorbası nasıl yapılır? Havuç çorbası tarifi...
#Havuç ÇorbasıEskişehir’de, Türklerin göçebe kültürünün önemli besinlerinden biri olan Tutmaç çorbası insanlarla buluşturulmaya devam ediliyor. Unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel çorba, gelecek nesillere aktarılmak amacıyla her gün misafirlerin beğenisine sunuluyor.
#Yemek KültürüSağlık ve lezzet deposu çorbalar aslında dört mevsim sofralarımızın baş tacı konumunda ancak özellikle kış gelip havalar soğuduğunda çorbasız yapamaz hale geliyoruz. Siz de bizimle aynı durumdaysanız bu havalara çok yakışacak besleyici ve doyurucu çorba tariflerimize bir göz atın.
#ÇorbaKuru fasulye, kabak, pırasa… Neredeyse her evde bu malzemelerle her hafta en az bir yemek yapılır. Sık sık kullandığımız bu malzemeleri bu sefer İtalya’yı evinize getirmek için kullanıyoruz! İşte İtalya’nın protein bombası “Minestrone çorbası” tarifi…
#Mucize LezzetlerSıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, soğuk soğuk tüketebileceğiniz pratik bir lezzet; yoğurtlu pembe soğuk turp çorbası... ‘Yazın çorba içilmez’ diyenleri utandıracak bu tarif, yapımının kolay olması kadar lezzeti ile sizi mest edecek. Değişik tatlar arıyor, hem sağlıklı hem taze olsun istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
#Arçelik Mucize LezzetlerHavalar iyice ısınmaya başladı, karpuzlar da tezgahlarda yerini aldı. Dünyaca ünlü soğuk gazpacho çorbasını yazın en sevilen meyvesi karpuzla yapmaya ne dersiniz? Bu lezzet içinizi ferahlatacak, farklı sunumuyla da sevdiklerinizi mest edecek. İşte hem pratik hem de orijinal lezzet: karpuz gazpacho tarifi…
#Mucize LezzetlerRamazan günleri yaklaşıyor, hafif yemeklere olan ilgi de artmaya başlıyor! Her kaşığı mutluluk ile dolu olan çorbalar iftar sofralarının en güzel başlangıcı olmaya devam ediyor. İşte iftar sofralarında güzel ve hafif bir başlangıç yapmak isteyenlere özel içimi rahat, midenizi hafifletecek 5 pratik çorba tarifi…
#Mucize LezzetlerBu soğuk kış aylarında sofraların gözdesi tabii ki çorbalar… Nerede olursanız olun hemen içinizi ısıtan, rengarenk sebzelerle beslenmenin en güzel halidir. İşte kış aylarında ihtiyacınız olan enerjiyi almanızı sağlayacak, sağlıklı ve baharat zengini çorba tarifleri… (Sponsorlu İçerik)
#Mucize Lezzetlerİnce, uzun ve zarif bir sebze olan kuşkonmaz sağlık açısından oldukça faydalıdır. Kuşkonmaz genellikle garnitür olarak kullanılsa da farklı lezzetlerle bir araya gelebiliyor. İşte misafirlerinizi şaşırtacak, sofralarınızı şenlendirecek 4 farklı kuşkonmazlı tarif…
#ArçelikUzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Ramazan ayı sonrası beslenme ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Bu dönemde sık karşılaşılan beslenme sorunlarının hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık, mide yanmaları, reflü olduğuna dikkat çeken Dursun, ‘beş altın kural’ tanımlaması yaptı.
#Ramazan Sonrası Beslenme“Bak şundan içersen öksürüğün şıp diye kesilir” ya da “Sen şunu bir dene akşama ayağa kalkarsın…"Siz de hastayken etrafınızdakilerden benzer cümleler duymuşsunuzdur. Peki büyüklerimizden miras kalan bu karışımlar; eczaneden aldığımız ilaçlar kadar işe yarıyor mu? Besin Alerji Derneği Başkanı Alerji Uzman Prof. Dr. Ahmet Akçay ile birlikte bu karışımları tek tek mercek altına aldık.
#Şifalı KarışımlarMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarRamazan ayında iftar rezervasyonları, Ramazan ayı dışında da kahvaltı ya da akşam yemeği rezervasyonları işletmeler için bir risk taşıyor. Çünkü rezervasyon yaptıran ve bilgi vermeden mekâna gelmeyen müşterilerin sayısı oldukça fazla. Bazı işletmeler bu durumun önüne geçmek için ön ödeme alsa da bu uygulama henüz yaygınlaşmamış durumda. İşletmelerde rezervasyon ücreti konusunu konuştuğum Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, “Konu hakkında çalışıyoruz, yüzde 50 ön ödeme planlıyoruz” dedi. İşte tüm detaylar...
#Rezervasyon ÜcretiGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Terbiyeler, çorbalara lezzet katmak için sık sık kullanılıyor. Farklı şekillerde hazırlanan terbiye, çorbaya kıvam da katıyor. Çorbadan çorbaya da değişik terbiye tarifleri uygulanıyor. Peki terbiye nedir, nasıl yapılır? Terbiye ve meyane arasındaki fark nedir? Çorba terbiyesi yapımı ve püf noktaları...
#Terbiye NedirTürkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANİftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiMutfakta en temel yemeklerden biri çorbalarsa, en temel mutfak bilgilerinin başında da çorbalara kıvam vermek gerekir. Bazı çorbalar doğası gereği suludur ancak bazen de şöyle kaşığa geldiğinde ağırlığı hissedilen, ağzımızı dolduran çorbalar isteriz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? İşte çok işinize yarayacak teknikler...
#Çorba Nasıl KoyulaştırılırBingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaGeçtiğimiz günlerde yayımlanan bir bilimsel araştırma, beslenme literatürüne yeni bir diyet kazandırdı: Orucu taklit eden diyet adı verilen bu beslenme modelinin karaciğer yağlanmasından diyabet riskine sağlığı tehdit eden birçok faktörde iyileşme sağladığı bildiriliyor. Peki orucu taklit eden diyetin arkasında yatan mantık ne? İşte cevabı...
#Orucu Taklit Eden DiyetBerrin Bal Onur ve Neşe Biber’in Balıkesir’in peynirlerini ve zeytinlerini anlattıkları çalışmalarının ardından serinin üçüncü kitabının kahramanı ekmek oldu. ‘Ekmek Şehri Balıkesir’ adlı kitap kendi kategorisinde Gourmand Awards 2023’te birincilik ödülünü aldı. İkili “Neredeyse tüm köylerinde ekşi mayalı, dumanı üstünde lezzetli ekmekleriyle insanı karşılar Balıkesir” diyor.
#GİZEM DİNÇBAŞBirçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkFarklı bölgesel mutfaklara sahip olan İtalya, çorbalarının çeşitliliğiyle gurur duyar. Toskana’nın bol sebzelilerinden deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş balık çorbası ‘zuppa di pesce’ye kadar her bölgenin kendine özgü çorbaları olur. Bu tarifler, nesilden nesile geçen mutfak mirasının hikâyelerini de anlatır...
#Danilo ZannaCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaSon yıllarda çok popüler olan şekersiz beslenmenin yapay tatlandırıcı kullanımının artmasına neden olduğunu biliyor musunuz? Bu, elbette “Şeker tüketin” demek değil ancak şeker kullanımını azaltmak isterken gıda endüstrisi tarafından ‘sağlıklı’ olarak pazarlanan ama aslında metabolik sağlığı bozan yapay tatlandırıcılara maruz kalmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoğurt ve ekmekte dahi bulunan yapay şekerler neler ve sağlığımızla nasıl oynuyor? İşte şaşırtıcı detaylar…
#Yapay TatlandırıcılarYılbaşı gecesinin planları hazır. Çeşit çeşit yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar; alkolle birleşince beslenme düzeni baltalanmış oluyor... Yeni yıla bünyemizi zorlamadan, hafiflik hissiyle girmek için sofrada bazı akıllı seçimler yapmaya ne dersiniz? Size pratik tarif ve öneriler derledim...
#YılbaşıSon yıllarda kim bilir kaç usta mekânı kapandı ve kapanıyor... Kapanmasa bile çoğu can çekişiyor. Yerlerine açılanlar beş para etmez demiyorum ama şunu söyleyeyim; revaçta olan mekânlar ustalığa değil teknolojiye dayalı. Türk mutfağı değil uluslararası mutfak... Daha çok franchise... Reklam yapabiliyorlar. Gençler de bu lezzetleri tutuyor, onlara değişik geliyor.
#Vedat MilorGeçen hafta sonu Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Gülşen Coşanöz’ün düzenlediği Çağlarca Gastronomi ve Kreatif Rotalar etkinlikleri kapsamında Ormana ve İbradı’da tam anlamıyla geçmişten günümüze mimariden arkeolojiye, müzikten gastronomiye kültürün farklı alanlarını kapsayan bir yolculuk yaptık.
#Müge AkgünABD, İspanya ve Brezilya başta olmak üzere 36 ülkeden bilim insanları tarafından yapılan çalışmada, yetişkinlerin yüzde 14'ünün ve çocukların yüzde 12'sinin aşırı işlenmiş gıdalara bağımlı olduğunu ortaya çıktı. Obeziteden, psikolojik sorunlara kadar pek çok hastalığın tetikleyicisi olarak görülen paketli gıdaların yarattığı etkileri Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk...
#Paketli Gıda