Bugün neler oldu?

Canlı Bomba

Güncelleme Tarihi:

Canlı Bomba haberleri sayfasında Canlı Bomba hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5540 Canlı Bomba haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

İntihar saldırısı, bir eylemcinin üzerinde taşıdığı patlayıcıları kullanarak kendisini öldürmesi ve çevresine zarar vermesidir. Bu eylemi yapan kişiye ise çoğunlukla "canlı bomba" veya "intihar bombacısı" denir.

Tarihteki ilk intihar saldırıları Japonların savaşlarda yaptığı kamikaze olarak bilinir. 1980'lerden itibaren ise intihar eylemleri, silahlı örgütler tarafından sistematik olarak kullanılmaya başlanmıştır.

İntihar eylemini yapan kişi, eylemde kendisini öldürmediği takdirde eylemin başarısız olacağının farkındadır. Bu nedenle eylemcinin ölmesi, intihar eyleminin ön koşuludur. Günümüzde silahlı örgütler genellikle son çare olarak bu eylemi düzenlerler ve kamuoyunda ses getirmek, korku ortamı oluşturmayı amaçlarlar.

Canlı Bomba haberleri

DAHA FAZLA #CANLI BOMBA HABERLERİ

Canlı Bomba’a ait tüm site haberleri