Mersin’in Erdemli ilçesinde, erik ve badem çağlasının ardından 5 yıl öncesine kadar üreticiler tarafından yere dökülen kayısı çağlasının ilk hasadı gerçekleştirildi. Daha önce seyreltme yapmak için çiftçiler tarafından toplandıktan sonra yerlere atılan kayısı çağlası, şimdilerde kilogramını 100 TL'den satılıyor.
#ÇağlaTürkiye'de ilk çağla bademinin meyve verdiği Datça'da üreticiler hasada başladı. Çağla bademi yerinde kilosu 40-50 liradan satılıyor. Ege ile Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan ve ılıman iklimi ile dikkat çeken Datça'da, Ocak ayında etkili olan soğukların ardından geciken çağla bademi hasadı başladı.
#ÇağlaTürkiye'de ilk çağla bademinin meyve verdiği Datça'da üreticiler hasada başladı. Çağla bademi yerinde kilosu 40-50 liradan satılıyor. Ege ile Akdeniz'in kesiştiği noktada bulunan ve ılıman iklimi ile dikkat çeken Datça'da, Ocak ayında etkili olan soğukların ardından geciken çağla bademi hasadı başladı.
#Çağla BademiTürkiye’nin yaz kış tarımda üretim merkezlerinin başında gelen illerden Mersin’de örtü altında turfanda kayısı çağlasının hasadı yapıldı. Sezonun birinci hasadı olması nedeniyle çiftçiye destek amaçlı ilk 1 kilogramı 500 TL’den alıcı buldu. Kayısı çağlası önce Katar, Dubai gibi Arap ülkelerine sonra Avrupa’ya gönderilirken, hasadı turfanda olunca fiyatları üreticinin yüzünü güldürüyor.
#ÇağlaDerler ki, cenette iki ağaç vardır; incir ve zeytin. İncir gerçek, zeytin ise hayat ağacıdır. Yunan mitolojisine göre tanrılar zeytin ağacının altında doğar. Yunanistan’da 3 bin yıl önce zeytin ağacını kesmenin cezası ölümdü. Anadolu topraklarında yaşayan insanların sofralarında zeytin ve zeytinyağı, en eski çağlardan beri kullanılıyor.