MENÜ

Bulgur

Bulgur ile ilgili tüm haberleri, son dakika Bulgur haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Bulgur haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.973 Bulgur haberi bulunmuştur.

Bulgur Haberleri

Davut Çelebi (bulgur) köftesi nasıl yapılır Davut Çelebi köftesi tarifi

Davut Çelebi (bulgur) köftesi nasıl yapılır? Davut Çelebi köftesi tarifi

Sıradan köfte tariflerinden sıkılanlar için Davut Çelebi köftesinin tarifini derledik. Bulgur, yarma buğday ve irmik üçlüsünden oluşan Davut Çelebi köftesi her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. İşte, Davut Çelebi köftesi tarifi

Ceviz sirkesi nasıl yapılır Ceviz sirkesi tarifi

Ceviz sirkesi nasıl yapılır? Ceviz sirkesi tarifi

Sirkenin sadece lezzetli değil aynı zamanda da çok şifalı bir ürün olduğunu artık bilmeyen yok. Özellikle evde çeşit çeşit meyvelerle yapılan katkısız sirkeler, son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi. Bunlardan biri de ceviz sirkesi. Evde ceviz sirkesi yapmak isteyenler için tarifini aşağıda anlattık. Mutlaka denemelisiniz…

Geleceğin Diyabet Hastası Adayları Ülkemizde 4 Kat Arttı

Geleceğin Diyabet Hastası Adayları Ülkemizde 4 Kat Arttı

Çağın vebası olarak gösterilen Tip 2 diyabet hastalığının yayılım hızı kadar diyabet hastası adayları olarak tanımlanan pre-diyabetlilerin sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlara yükseldiğine dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, “Geleceğin diyabet hastası adayları, Türkiye’de son 20 yılda 4 kat artmış durumda. Bu dehşet verici bir artış hızı. Kendimizi ve çocuklarımızı beslerken hasta ediyoruz, farkında değiliz! Anti- diyabet yaşam tarzını bir seçim olarak değil, zorunlu olarak benimsememiz gerekiyor. Aksi halde ülkemizde 40 yıl sonra herkes diyabet hastası olacak!” diye uyarıyor.

11.11.2019İyi Yaşam
Bici aşı nasıl yapılır İşte, adım adım bici aşı tarifi

Bici aşı nasıl yapılır? İşte, adım adım bici aşı tarifi

Sarmasıyla bilinen asma yaprağının kullanıldığı başka yemekler de var, bici aşı da bunlardan biri. Bulgur ve asma yaprağıyla hazırlanan bici aşı mayhoş bir aroması olan yöresel bir lezzet. Peki, bici aşı nasıl yapılır? İşte, adım adım bici aşı tarifi

Talep patladı Siparişlere yetişemiyorlar

Talep patladı! Siparişlere yetişemiyorlar

Mardin'de üretilen 'Mezopotamya güneşi' isimli bulgur, coğrafi işaretle tescillendikten sonra organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 15 bulgur fabrikası, siparişlere yetişemez oldu. Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, yörede kaliteli bulgurluk buğdayın, 2 yıllık bir süreçten sonra coğrafi işaret aldığını belirterek, market zincirlerinin Mezopotamya güneşini, kendi raflarında satmak için sıraya girdiğini söyledi.

Kibbe nedir Kibbe nasıl yapılır

Kibbe nedir? Kibbe nasıl yapılır?

Kibbe, Lübnan mutfağının en meşakkatli yemeklerinden biri. Bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması yapılan bu yemeğe kibbe ve bazı yörelerde dolgulu köfte de deniliyor. Peki, kibbe nasıl yapılır? İşte, adım adım kibbe tarifi…

Tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır Tavuklu tokmak köftesi tarifi

Tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır? Tavuklu tokmak köftesi tarifi

Sıradan tavuk yemeklerinden sıkılanlar için zahmetli ancak lezzetli bir önerimiz var: Tavuklu tokmak köftesi. Tıpkı geleneksel lezzet keşkek gibi döverek yapılan tavuklu tokmak köftesinin püf noktası baharatlarla harmanlanan harcında gizli. Peki, tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır? İşte, adım adım tavuklu tokmak köftesi tarifi…

Mezopotamya güneşi tescile kavuştu

"Mezopotamya güneşi" tescile kavuştu

Hoşgörü ve medeniyet kenti Mardin'in yöresel lezzetleri badem şekeri, kaburga dolması, içli köfte, sembusek ve kibenin ardından "Mezopotamya güneşi" olarak adlandırılan bulguru da tescillendi.

Analı kızlı çorbası nasıl yapılır Adım adım analı kızlı çorbası tarifi…

Analı kızlı çorbası nasıl yapılır? Adım adım analı kızlı çorbası tarifi…

Analı kızlı çorbası, Adana'nın en meşhur yemeklerinden biri. Başlangıç olarak ikram edilen analı kızlı çorbası, oldukça ve doyurucu zahmetlidir. Peki, namını Türkiye’nin dört bir yanına yayan ve gibi bölgelerde ana yemek gibi tüketilen analı kızlı çorbası nasıl yapılır? Adım adım analı kızlı çorbası tarifi…

Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı mı

Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı mı?

Günümüzün kronik sağlık sorunlardan birisi olan kabızlık, genellikle vücudun ihtiyacından daha az su ve sıvı tüketimi nedeniyle meydana geliyor. Kabızlık sorunun tamamen sona ermesi için sindirim sistemini düzenli ve sağlıklı hale getirmek oldukça önemli. Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, kabıkzlıkta sıklıkla kullanılan sinemaki çayı hakkında bilgi verdi, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak önemli bilgiler paylaştı.

Sindirim Sistemine İyi Gelen Patlıcan Saplı Karışım Tarifi

Sindirim Sistemine İyi Gelen Patlıcan Saplı Karışım Tarifi

Dr. Fevzi Özgönül, patlıcan sapının faydalarını anlattı ve patlıcan saplı karışım tarifi verdi.

25.10.2019İyi Yaşam
Çölyak hastalığının tedavisi nedir

Çölyak hastalığının tedavisi nedir?

Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.Çölyak hastaları, buğday, arpa, çavdar, yulaflı gıdalar tüketmedikleri gibi ayrıca marketlerde satılan hazır gıdaların içeriklerine dikkat etmelidirler. Mutlaka gluten içermeyen gıdalar tüketmeliler.

23.10.2019Sağlık
Uçağın üstü olmazsa altı olur ama mutlaka döneceğiz vatana

Uçağın üstü olmazsa altı olur ama mutlaka döneceğiz vatana

Torna makinesi alıp Sinop’ta atölye kurmak için kısa süreliğine 1972’de Hollanda’ya gelen Mehmet Gelçetin, 47 yıldır Leiden şehrinde yaşıyor. Türklere bakışın eskiden çok iyi olduğunu, Türklerin çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle çok sevildiğini anlatan Gelçetin, hep bir gün dönme hayali kurduklarını, “Uçağın üstü olmazsa altı olur ama bir gün mutlaka kesin dönüş yapacağız” sözleriyle ifade ediyor.

23.10.2019Avrupa
Karalahana çorbası nasıl yapılır Adım adım karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası nasıl yapılır? Adım adım karalahana çorbası tarifi

Karalahana çorbası, Karadeniz yöresine ait yöresel yemeklerden biri. Adından da anlaşılacağı üzere temel malzemesi karalahana olan bu çorbayı mısır yarması yerine bulgurla da yapabilirsiniz. Peki, karalahana çorbası nasıl yapılır? Adım adım karalahana çorbası tarifi…

Çiğ köfte nasıl yapılır Çiğ köfte yapmanın püf noktaları

Çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapmanın püf noktaları

Şanlıurfa yöresine ait bir lezzet olan çiğ köfte, Türkiye’nin dört bir yanında, 7’den 70’e çok sevilen ve tüketilen bir yiyecek. Her ne kadar artık her köşe başında bir çiğ köfteciye rastlansa da evde yapılan çiğ köftenin yerini hiçbir şey tutmaz. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır? İşte çiğ köfte yapmanın püf noktaları

Çok önemli uyarı: Çiğ köftede büyük hile

Çok önemli uyarı: Çiğ köftede büyük hile!

ADIYAMAN’da, çiğ köfte ustaları, günümüzde sıkça tüketilen etsiz çiğ köftenin maliyetini en aza indirebilmek için çeşitli hilelere başvurulduğunu ve köfteye baharat yerine kiremit tozu, salça yerine ise ketçap konulduğunu ifade ederek kalitesiz üretimlerden şikayet ettiler.

18.10.2019Ekonomi
Damat Bayıldıda bu hafta kim birinci oldu İşte 7 11 Ekim haftası Damat Bayıldıda altınları kazanan aile

Damat Bayıldı'da bu hafta kim birinci oldu? İşte 7 11 Ekim haftası Damat Bayıldı'da altınları kazanan aile

Gündüz kuşağı yemek yarışması Damat Bayıldı'da haftanın finali cuma akşamı gerçekleşti. 7 Ekim Pazartesi başlayan maraton, yapılan puanlama sonrası son buldu. Gelin ve kayın validelerin yemek yapıp bir damadın doğru tabağı tahmin ettiği yarışmada galip gelen aile altınların sahibi oldu. Peki, Damat Bayıldı'da bu hafta kim birinci oldu? İşte, 7 11 Ekim haftası Damat Bayıldı'da altınları kazanan aile...

11.10.2019Televizyon
Anne sütünün özelliği nedir Anne sütü nasıl arttırılır

Anne sütünün özelliği nedir? Anne sütü nasıl arttırılır?

Anne sütü, bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebek için çok önemlidir. Peki anne sütü nasıl arttırılır?

10.10.2019Sağlık
PKKnın kış üslenmesine darbe 109 terörist etkisiz hale getirildi

PKK'nın kış üslenmesine darbe! 109 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı, "Bölücü terör örgütünün kış üslenmesini engellemeye yönelik operasyonlarda 109 terörist etkisiz hale getirildi." açıklamsında bulundu.

9.10.2019Gündem
Sirke anası nasıl yapılır, nasıl saklanır Sirke anası yapmanın püf noktaları

Sirke anası nasıl yapılır, nasıl saklanır? Sirke anası yapmanın püf noktaları

Tam bir sağlık ve lezzet deposu olan sirkeyi marketten almak yerine evde yaparak hem tadını hem de şifasını artırabilirsiniz. Bugün sizi evde sirke yaparken en büyük yardımcınız olacak sirke anasıyla tanıştıralım dedik. Sirke anasını evinizde yapıp saklamak için bilmeniz gereken her şey içeriğimizde var. Şimdiden kolay gelsin…

Gıda dünyasının kalbi Köln’de atıyor

Gıda dünyasının kalbi Köln’de atıyor

Almanya’nın Köln kentindeki dünyanın en büyük gıda fuarlarından Anuga Gıda Fuarı önceki gün dünya gıda sektörlerine kapılarını açtı. Başta İstanbul Ticaret Odası’nın organizasyonuyla 300’ün üzerinde firmayla katılanlar olmak üzere, toplam 106 ülkeden 7 bin 500’ün üzerinde firmanın kendi standını kurarak katıldığı fuar çarşamba gününe kadar sürecek.

6.10.2019Avrupa
Fellah Köftesi | Mucize Lezzeter

Fellah Köftesi | Mucize Lezzeter

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fellah Köftesi var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Zuhal Topalla Sofrada birincisi kim oldu İşte, 23 27 Eylül haftası Zuhal Topalla Sofrada kazananı

Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 23 27 Eylül haftası Zuhal Topal'la Sofrada kazananı

Fox TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında cuma akşamı final heyecanı yaşandı. Yarışmanın 23-27 Eylül haftasında en iyi yemeği hazırlayan bir gelin, kayınvalidelerden en çok puanı alıp haftayı birincilikle tamamladı ve para ödülünün sahibi oldu. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? Zuhal Topal'da Sofrada kazananı bu hafta hangi yarışmacı oldu? İşte, Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında en çok puanı alan yarışmacı...

27.09.2019Televizyon
Protein ve Kaliteli Karbonhidrat Deposu: Karabuğday

Protein ve Kaliteli Karbonhidrat Deposu: Karabuğday

Uzak memleketlerden gelen egzotik meyveler, farklı sebzeler ve bitkiler gittikçe sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bunların başında gelen karabuğday zengin bileşenleriyle gerçek bir sağlık deposu görevi görüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, karabuğdayın bilinmeyen faydalarını anlatıyor.

2 gün boyunca kavurucu sıcaklıkta bekletiliyor, lezzetini buradan alıyor

2 gün boyunca kavurucu sıcaklıkta bekletiliyor, lezzetini buradan alıyor

Gaziantep’te Türk yemek kültürünün vazgeçilmezi olan bulgur sıcak yaz günlerinde uzun ve zahmetli bir üretim sürecinin ardından tezgahlardaki yerini alıyor.

Kum böreği nasıl yapılır İşte kolay ve pratik kum böreği tarifi ve malzemeleri

Kum böreği nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik kum böreği tarifi ve malzemeleri

Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinde yer alan börek, çeşit çeşit yapımları ile sofralarımızın demirbaşlarından. Genellikle, eve gelen çat kapı misafirlerinde çay saatlerinde ikram edilen kum böreği, lezzeti ve doyurucu olması ile ev hanımları tarafından tercih ediliyor. Peki, kum böreği nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik kum böreği tarifi ve malzemeleri.

Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu İşte 11 Eylül tarihli puan durumu

Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu? İşte 11 Eylül tarihli puan durumu

Gelinim Mutfakta yarışması 11 Eylül tarihli bölümüyle bir haftayı daha ortaladı. Haftanın finaline doğru heyecan dozunun arttığı Gelinim Mutfakta'da gelinlerden biri çeyrek altınlarına yenisini ekledi. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?İşte 11 Eylül tarihli puan durumu...

11.09.2019Televizyon
Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır

Kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Bulgur pilavı, pilav tarifleri arasında en çok sevilenlerden aynı zamanda çeşidi en fazla olanlardan biri. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bulgur pilavının en farklı tariflerinden birini derledik: Kaymaklı bulgur pilavı. Peki, kaymaklı bulgur pilavı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

MasterChef Türkiyede dün akşam ödül oyununu kim kazandı Yasin diskalifiye mi oldu

MasterChef Türkiye'de dün akşam ödül oyununu kim kazandı? Yasin diskalifiye mi oldu?

MasterChef Türkiye programında dün akşam heyecanlı anlar yaşanırken, Yasin'in diskalifiye olup olmadığı izleyenler tarafından merak edildi. Ayrıca dün oynanan yarışmayı da kimin kazandı ayrı bir merak konusu oldu. Peki MasterChef Türkiye yarışmasında dün akşam Yasin diskalifiye oldu mu?

9.09.2019Gündem
Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

6.09.2019Gündem
Mantarlı siyez bulguru pilavı nasıl yapılır

Mantarlı siyez bulguru pilavı nasıl yapılır?

Buğdayın atası olarak nitelendirilen siyez bulguru, son yıllarda oldukça revaçta. Siyez buğdayının kaynatıldıktan sonra kurutulması ve kırılmasıyla elde edilen siyez bulguru, özellikle pilav tariflerinde kullanılıyor. Sıradan bulgur pilavı tariflerini unutturacak bir önerimiz var: Mantarlı siyez bulguru pilavı. Peki, mantarlı siyez bulguru pilavı nasıl yapılır?

Avcı böreği nasıl yapılır Ardanın Mutfağı avcı böreği tarifi

Avcı böreği nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı avcı böreği tarifi

İç harcında kıymanın kullanıldığı pek çok börek çeşidi var, avcı böreği de bunlardan biri. Üzerleri çırpılmış yumurta ve galeta unuyla diğer böreklerden ayrılan avcı böreğini isterseniz fırında isterseniz de ocakta kızartarak yapabilirsiniz. Peki, avcı böreği nasıl yapılır?

‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu

‘Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı’ okuyucuyla buluştu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin’in yeni kitabı “Bir İmparatorluk Mirası: Osmanlı Mutfağı” yayımlandı.

Sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır

Sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır?

Köfte tariflerine yeni bir alternatif yaratmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sumaklı ekşili köfte. Görüntüsü itibariyle sulu köfteyi de andıran sumaklı ekşili köfte tarifinde malzemeler çok daha çeşitli. Peki, sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler hangileri? İşte, adım adım sumaklı ekşili köfte tarifi

Yazar Sonuçları

Maraş’ın ‘kahraman’ mutfağı

Anadolu’da, geleneksel yemek kültürünün derinliğine indikçe, hayat mücadelesini, yoktan var etmeyi ve içinde sakladığı geniş yaratıcılığın izlerine rastlarız. Yemeğin, “yaşam edebiyatı” demek olduğunun en önemli kanıtıydı bu izler.

21.11.2019

Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için doğru beslenin

Dengeli beslenme, bağışıklık sisteminin yakıtı gibi. İşte bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için tüketmeniz gereken besinler...

21.11.2019

Mutfak felsefeleri doğru: Az ama öz FANYA BALIK

Erenköy’de minik bir mahalle lokantası. 8-9 masa var. Duvarlar tuğladan... Müzik de güzel. Lori McKenna. Ses de sonuna kadar açık değil. Görgülü insanlar... Sınırlı sayıda meze ve ara sıcak sunuyorlar ama biri hariç mezelerin hepsini kendileri hazırlamış. Balık olarak da sadece istavrit ve sardalye vardı. Bence doğru karar. Mangalda balık böreğini sevdim. Balık köfteyi daha da çok...

9.11.2019

"Dane-i Pilav"

Geçen haftaki yazımda bulguru ve bulgur pilavlarını anlatmıştım. Bu hafta sırada pirinç var.

7.11.2019

Herkese sıcacık çorba tadında bir merhaba!

Herkese merhaba! Ben Yıldız Öz Samaha. Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdum. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledim.

1.11.2019

Dünya Vegan Günü'ne Özel: 5 Maddede Vegan Beslenme

İlk kez 1900'lü yıllarda ortaya çıkan vegan beslenme tarzı, Türkiye'de son yıllarda daha çok hayatımıza girmiş durumda. Hayvanların giyim ve gıda başta olmak üzere başka amaçlar üzerine maruz kaldıkları sömürüden kaçınan bir yaşam biçimi olarak özetlenen veganlık, aslında bizler için hala bir muamma.

1.11.2019

Kokusu topraktan, rengi güneşten

Sofraların en sevilenlerinden biri de tabağımızdaki lezzet taneleri yani pilavlar... Pirinç ve pirinç pilavlarını bir sonraki yazımda anlatacağım. İlk önce Anadolu topraklarından gelen lezzetiyle bulguru ve bulgur pilavlarını anlatmak istedim.

31.10.2019

Ürik asit yüksekliği neden önemli?

Ürik asit yüksekliği, kolesterol, trigliserit ve şeker yüksekliği kadar önemli bir sorun. Sadece romatizmal açıdan değil, kalp ve damarlar için de mühim bir risk. Ne var ki çoğumuz bu büyük tehlikenin farkında bile değiliz. “Peki, aşırı ürik asit birikimi bedende ne gibi sorunlar yaratır?” diyorsanız, buyurun...

18.10.2019

Balkabağının mucizeleri

Ekimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?

17.10.2019

Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.

10.10.2019

Glütene hassas mısınız?

Size bugün “glütene hassas” kişilerde oluşabilecekleri yeniden hatırlatmak istedik. Aşağıdaki 8 işaretten 3 veya daha fazlası sizde de varsa glüten zengini tahıl içerikli besinlerden bir süre uzak durmanızda fayda var.

9.10.2019

Macera dolu ‘kavanoz’

‘Heyecan’ yemeğin alışveriş, hazırlık, pişirme ve tabii ki tatma aşamalarında hissettiğimiz duyguyu, en iyi tarif edeceğimiz kelime olsa gerek. Bilmediğimiz tatları, kokuları, değişik mutfakları, farklı sunum şekillerini tadarken de heyecanlanmaz mıyız?

27.09.2019

Harran’da gastronomi merkezi

Harran Gastronomi Merkezi’nin açılışında bulunmak üzere Harran’a gittim. Harranlı ve Suriyeli mülteci kadınlara meslek edindirmek, kadın istihdamına katkı sağlamak, yöreye özgü yüzlerce yıllık yemek kültürünü korumak amacıyla açılan bu merkeze hayran kaldım.

22.09.2019

Anadolu kapısının kilidi

Afyon, Uşak ve Kütahya tarihin kültürle harmanlandığı şehirler; her üçü de Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir kısmının geçtiği bir coğrafyada yer alıyor. Bu topraklardaki en önemli destanlardan birinin yaşandığı bölge dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlıyor. Bu yazıda sizi askeri tarihçi ve profesyonel bir rehber olan Serhan Güngör’le birlikte adım adım gezdireceğiz. O Büyük Taarruz coğrafyasını anlatacak, ben de tarih boyunca Anadolu’nun kapılarının anahtarı olmuş Afyonkarahisar ve Uşak’tan bahsedeceğim.

25.08.2019

Asidik şeker mi alkali meyve mi?

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da tam bir “tatlı festivali” yaşıyoruz. Tamam ama azıcık dikkatli olmamız lazım.

13.08.2019