Bugün neler oldu?

Borusan

Güncelleme Tarihi:

Borusan haberleri sayfasında Borusan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4520 Borusan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Borusan Holding, Türkiye'de faaliyet gösteren Holding kuruluşu.

Borusan’ın temelleri 61 yıl önce İstikbal Ticaret’in kurulmasıyla atıldı. "Bu memlekete hizmet borcum var. Onu ödemeye çalışıyorum." diyen kurucu başkan Asım Kocabıyık, holdingi artık oğlu Ahmet Kocabıyık'a devretmiştir. 1958 yılında çelik boru imalatı alanında faaliyet gösteren Borusan Boru, Sefaköy'de, 1.000 m²'si kapalı, toplam 4.000 m² alan üzerine kuruldu. 1964 yılında Pendik'te, su borusu imal eden, 50.000 ton/yıl kapasiteli yeni bir boru fabrikası kuruldu. 1985 yılında bu tesisler Gemlik'e taşındı. 1968 yılında Borusan Boru'nun ilk fabrikası, aynı bölgedeki yeni ve modern binasına taşındı. 1969 yılında ilk boru ihracatı gerçekleştirildi.

Bugün 21 şirketi ile faaliyet göstermekte olan Borusan Holding'in Kurucu Başkanı Asım Kocabıyık, Kasım 2001'de Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Ahmet Kocabıyık'a devrettikten sonra kendini aktif iş yaşamı boyunca hiç kopmadığı sosyal alandaki gönüllü faaliyetlerine adadı.

Borusan haberleri

DAHA FAZLA #BORUSAN HABERLERİ

Borusan’a ait tüm site haberleri