Bugün neler oldu?

Bilic

Güncelleme Tarihi:

Bilic haberleri sayfasında Bilic hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2924 Bilic haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Slaven Bilić 11 Eylül 1968, Split - Yugoslavya doğumlu Avukat, müzisyen, Teknik direktör ve Stoper mevkiinde forma giymiş eski Hırvatistan Millî futbolcu olan Hırvat futbol adamıdır. Şu anda Premier League ekiplerinden West Ham United'in teknik direktörlüğünü yapmaktadır.

İngiltere'daki formu ile 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'na tarihinde ilk kez katılmaya hak kazanan Hırvatistan millî takım kadrosuna çağrıldı. D Grubununda yer alan Hırvatistan, Portekiz'in ardından 2.olarak tamamladı ve çeyrek finalde C Grubunun lider tamamlayan Almanya ile eşleşti.

Tarihinden ilk kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkmaya başarısını gösteren Hırvatistan, Almanya'ya 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendiler.

İngiltere'daki başarılı performansı 1998 FIFA Dünya Kupası finallerine gitmeye hak kazanan Hırvatistan millî takımına da çağrıldı. Fransa'da düzenlenen 1998 FIFA Dünya Kupası'nda sürpriz bir 3. lük elde eden kadroda yer almıştır.



Bilic haberleri

DAHA FAZLA #BİLİC HABERLERİ

Bilic’a ait tüm site haberleri