Beta haberleri sayfasında Beta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3972 Beta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sonbaharın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirilmesi boğaz enfeksiyonlarının görülme sıklığında artışa neden oluyor. Özellikle 5-15 yaş arası okul çağı çocukları etkileyen Beta enfeksiyonu, solunum yoluyla bulaşıyor.
#BetaSonbaharın gelmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı ortamlarda daha çok zaman geçirilmesi boğaz enfeksiyonlarının görülme sıklığında artışa neden oluyor. Özellikle 5-15 yaş arası okul çağı çocukları etkileyen Beta enfeksiyonu, solunum yoluyla bulaşıyor. Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op. Dr. Levent İlarslan, Beta enfeksiyonu ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
#BetaHavaların soğumasıyla birlikte özellikle okul ve kreşlerde yaygın olarak görülen Beta enfeksiyonu gerekli önlemler alınmazsa salgınlara neden olabiliyor. Genellikle 3-15 yaş arasında görülen Beta enfeksiyonu bulaşıcı olduğu için yetişkinlerde de görülebiliyor.
#Betaİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYaşlanma doğal bir süreçtir, ancak bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak yaşınızdan daha genç görünmek mümkündür. Aşağıda, yaşlanma belirtilerini geciktirmeye ve cildinizin daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardımcı olacak 5 şeyden bahsedeceğiz. Her bir maddeyi daha ayrıntılı olarak inceleyelim.
#CiltCildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltKusursuz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın sırrı, doğru bir cilt bakım rutininden geçer. Ancak unutmamız gereken önemli bir ayrıntı var. O da her mevsim farklı cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyduğumuz... İlkbaharın enerjisini hissetmeye başladığımız bu günlerde de kullandığımız bazı ürünleri raflara kaldıracağız. Çünkü artık cildimizi canlandırma ve tazeleme zamanı...
#Süheyla BuyrukçuProf. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
#JaponyaSağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkPepino, kavuna benzeyen görümüyle dikkat çeken meyvelerden biri. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle de sağlığa faydalı. Türkiye'de de yetiştirilen pepino meyvesinin nasıl yendiği de merak ediliyor. Peki pepino nedir, nerede yetişir? Pepino nasıl yenir? İşte pepino meyvesinin faydaları
#Pepino NedirKoruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin birçok faydasını olduğunu söyleyerek, metabolizmayı hızlandırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruduğunu, kanser hücreleriyle savaştığını ve stresi önlediğini dile getirdi.
#Kırmızı Biberin FaydalarıAlzheimer teşhisinde yeni tanı yöntemleri tartışmaya neden oldu. ABD merkezli Alzheimer Derneği'nin planına göre, hastalığın tanımı ‘hiçbir bilişsel veya hafıza sorunu olmayan’ milyonlarca insanı kapsayacak şekilde genişletilebilir. Bu da ‘sağlıklı’ insanlara da tanı konabilir anlamına geliyor. Peki bu nasıl oluyor? Alzheimer'da teşhis riskini Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Osman Özgür Yalın hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sağlık“Glokom”, göz sinirinde incelme ve görme alanı kaybına yol açan bir göz hastalığı... Glokom, genellikle yüksek göz içi basıncı ile birlikte görülüyor. Ancak “normal tansiyonlu glokom” denen ve göziçi basıncının normal seyrettiği glokom tipi de mevcut… Göz içi basıncının toplumdaki normal değerleri 11-21 mmHg arasında değişiyor.
#GlokomGünümüzde her türlü meyve ve sebzeyi, mevsimi olmasa da pazarlarda ya da marketlerde bulabiliyoruz. Ancak bu lüksün bedelini sağlığınızla ödediğinizi bilmelisiniz. Çünkü mevsim dışı üretimde çok daha fazla tarım ilacı kullanılıyor. Böylece aldığınız her ürün, sofralarınızı zehirleyerek, sağlığınızı yavaş yavaş bozuyor. Bundan kurtulmanın ise tek bir yolu var. O da mevsimsel beslenmek…
#Buğra BuyrukçuiOS 18, Apple'ın 2024 yılında iPhone ve iPad için planladığı bir sonraki büyük işletim sistemi güncellemesi olarak tanıtıldı. Bu güncelleme, genel olarak Eylül 2024'te kullanıma sunulacak. Apple, iOS 18'i Haziran 2024'te düzenlenecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) tanıtacak ve ardından geliştiriciler için bir beta sürümü yayınlayacak. Topluluk beta sürümünün Temmuz 2024'te, genel sürümün ise Eylül 2024'te yayınlanması bekleniyor. Peki, İOS 18 ne gibi özellikleri beraberinde getirecek? İOS 18 özellikleri neler olacak? İşte, o detaylar
#İos 18Kış mevsimi, dayanıklı sebze ve meyvelerin yetiştiği dönemdir. Vücut direncimizi artıran ve hastalıklarla savaşan tüm maddeler ise bu güçlü besinlerde bulunur. Her zaman söylediğim gibi sağlığın şifresi, mevsimsel beslenmede gizlidir. Peki, sofralarımızın baş tacı olmayı hak eden o besinler neler mi? Kağıt ve kaleminiz hazırsa başlayalım. İşte size mini bir liste…
#Buğra BuyrukçuKontrollü bir şekilde peeling yapmaya yardımcı olan salisilik asit ve glikolik asit, günümüzde birçok cilt bakım ürününün içeriğinde yer alıyor. Adı bu kadar popüler olan bu iki asit, her ne kadar cildimizdeki ölü derilerin arınmasına yardımcı olsa da aralarında bazı farklılıklar da bulunuyor. Hadi gelin, bugün bu asitlerden hangisinin size uygun olduğuna ve ne işe yaradıklarına bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1Kullandığımız bakım ürünlerini genellikle içeriğine hâkim olmadan satın alıyoruz. Oysa her cildin ihtiyacı farklı. Leke sorunumuz varsa, kırışıklıkları önlemek istiyorsak, sivilceler veya siyah noktalarla mücadele ediyorsak hepsinin çözümü başka. Cildimiz normal, karma veya yağlıysa tercihimiz hangi yağlar olmalı; hep duyduğumuz asitlerin acaba hangisini kullanmalı? Uzmanlar cilt sorunlarımıza göre tavsiyeler verdi.
#Hazan Aköz IşıkYılda yaklaşık 90 bin ton tereyağı üretilen Türkiye’de kilogram fiyatları 280 ila 500 TL arasında değişiyor. Onlarca üreticinin olduğu pazarda ‘Hakiki tereyağı koyu sarı olur, açık renklilerde margarin var’ algısı hâkim. Tüketici koyu sarı tereyağının peşinden koşunca sanayici beta karotenden ‘annatto’ adındaki gıda boyasına kadar birçok takviyeyle talebi karşılıyor. Peki renk, hakiki tereyağını bulmak için ne kadar güvenilir bir kriter?
#TereyağıMahir Ünsal Eriş dillerin içindeki gizli hikâyeleri ve kültürel zenginliği adeta bir dedektif gibi araştırıp titizlikle hazırladığı kitabı ‘30 Şahane Kelime’yi yayımladı. Gözde Eyce’nin çizimleriyle renklenen kitapta Eriş, seçtiği sözcükleri tüm saklı cevherleriyle okura aktarıyor: “Çocuklara dili sevmenin ne kadar eğlenceli bir uğraş olduğunu gösterecek bir kitap yazmak istedim.”
#Mahir Ünsal Eriş