Besin
Toplam 13.610 Besin haberi bulunmuştur.
Besin Haberleri
Uzayda inek hücrelerinden 3 boyutlu yazıcıyla biftek üretildi
Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronot ve kozmonotlar için inek hücrelerinin üç boyutlu yazıcıyla çoğaltılması yoluyla biftek üretildi.
Kuruyemişler Ne Sıklıkla Tüketilmeli?
Fındık, fıstık, ceviz, kabak çekirdeği ve badem gibi yağlı tohumlu besinlerin B grubu vitaminleri, mineraller, yağ ve protein bakımından zengin besinler olduğunu,söyleyen Prof. Dr. Y. Birol Saygı, bu besinlerin ne sıklıkla tüketilmesi gerektiğini anlattı.
Anne sütünün özelliği nedir? Anne sütü nasıl arttırılır?
Anne sütü, bebekler için mucizevi özelliktedir ve bebeklere gereksinimi olan tüm besin öğelerini tek başına ilk 6 ay sağlayabilen en iyi besindir. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ilk sarı süt, bebek için çok önemlidir. Peki anne sütü nasıl arttırılır?
Işık Dolgusu ve Dinamik Dolguyla Daha Genç Görünüm
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, göz çevresi ve cilt gençleştirmede uygulanan dolgu tekniklerini anlattı.
Sivilce Oluşumunu Engelleyecek 10 Besin
İş görüşmesi, düğün, okul veya önemli bir görüşmeden önce sivilce çıkması çoğu insanın korkulu rüyasıdır. Bazı besinler ise sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve sivilcenin hızlı bir şekilde yok olmasına yardım eder. İşte sivilce oluşumunu engelleyecek 10 besin...
Kırmızı ete zam yok
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı "Kırmızı ete zam dedikoduları sektöre zarar veriyor, işimizi aksatıyor" dedi.
Tarıma uzay desteği
TÜBİTAK Uzay ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü GAP Bölgesi'nde Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması Projesi, bölgede yapılan tarıma uzay teknolojileriyle destek vermeye devam ediyor
Balık Tüketirken 8 Kritik Kurala Dikkat!
Uskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi ve daha niceleri…Eylül ayında sezonun açılmasıyla beraber tezgahlarda çokça görmeye başladığımız, ancak tüketim olarak yetersiz kalan bir besin: Balık.
Yanlış Tüketildiğinde Zehirli Hale Gelen 7 Besin
Abur cuburun zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz ancak doğru şekilde tüketilmezler ise en sağlıklı yiyeceklerin bile ölümcül olabileceğini biliyor muydunuz?
Zeytin ve zeytinyağının izinde Akhisar...
Geçen hafta her bir zeytin ağacına gözü gibi bakılan Akhisar’da hasada katıldım. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp, doğayla iç içe harika bir gün geçirdim, Zeytin ağaçlarıyla sohbet ettik. Avrupa, Amerika dünyayı gezmeyi seviyoruz ama ülkemiz bu mevsimde tam bir cennet. Doğa, tarlalar muhteşemdi. Kasalarca zeytin topladık. Bu yıl çok bereketli…
Orman kahramanı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde onlarca hektarlık orman alanını istila ederek ağaçların yapraklarını yiyen tırtıllar için laboratuvarlarda özel yetiştirilen ‘predatör’ (besin olarak diğer canlıları yakalayıp öldüren herhangi bir canlı) böcekler göreve hazırlanıyor.
Patates Diyeti ile Kilo Verilir mi?
Bugüne kadar hep yüksek nişasta içeriği ve kilo aldırıcı özelliği ile bilinen patates, şimdilerde diyet için kullanılıyor. Peki patates diyeti ile kilo vermek gerçekten mümkün mü?
Stresin Tetiklediği Bir Hastalık Daha: Kolit
Bağırsaklar ikinci beyin olarak kabul edilir. Dolayısıyla hem sağlığımız hem de yaşam kalitemiz için bağırsak hareketlerinde sorun olmaması gerekir. Ancak bazı hastalıklar bağırsakları kökten etkileyerek ciddi sorunlara sebep olur, kolit hastalığında olduğu gibi… Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk, kolit hastalığı hakkında önemli bilgiler veriyor.
Şimdi tam mevsimi! Antioksidan deposu nar suyunu bol bol tüketin
Sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor. Nar suyunun yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerdiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, "İlaç bitki kıvamında bir meyve" yorumunda bulundu.
E-sigara yasaklanıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sigarayla ilgili yapılacak çalışmayla kapalı alan tanımını şekillendireceklerini ifade ederek, “Elektronik sigara, ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek” dedi.
Sağlıklı gıda seçiminde renk dönemi
Almanya Tüketici Bakanı Julia Klöckner, uzun araştırmalardan sonra Fransa’da uygulanan ‘renkli besin değeri logosu’nda karar kıldıklarını söyledi. Buna göre, yeni logo sağlıklı beslenmenin işaretlerini verecek. Ambalajlar üzerinde ‘iyi’ anlamına gelen yeşil renkli ‘A’ harfinden yararlı değil anlamına gelen kırmızı renkli ‘E’ harfine kadar 5 harfli sınıflandırma olacak.
Antioksidan Bombası: Nar Suyu
Sonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor. Nar suyunun yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerdiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, “İlaç bitki kıvamında bir meyve” diyor.
Çocuklarda kansızlık (Anemi) belirtileri nelerdir?
Çocuk Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Müge Gökçe, “Çocuklarda kansızlık (Anemi) belirtileri nelerdir?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevapladı. Çocuklarda kansızlık belirtileri çocuğun yaşına göre değişiklik gösterir. Özellikle ilk bir yaştaki çocuklarda normalden daha uzun süre uyuma, iştahsızlık, besin reddi, solukluk, halsizlik ve oyun oynamada azalma gibi bulgular demir eksikliği anemisinin ilk belirtileri olabilir...
Hünnap Meyvesinin Bu Faydalarını Biliyor Musunuz?
Hünnap, oldukça dayanıklı olmasıyla bilinen hünnap ağacının meyvesidir. Yapılan araştırmalar, hünnap meyvesinin tam bir sağlık kaynağı olduğunu ortaya çıkardı. Hünnap meyvesinin faydalarına gelin beraber göz atalım.
Sonbahar Mevsimini Sağlıklı Geçirebilmek İçin Neler Yapılmalı?
Kışa hazırlık dönemi olan sonbahar mevsimi, yorgunluk ve halsizlik gibi kronik rahatsızlıkların sıklıkla yaşandığı bir mevsim. Sağlıklı beslenmenin bu tür rahatsızlıklara karşı en önemli savunma silahı olduğunu belirten Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sonbahar mevsimini sağlıklı geçirebilmek için yapılması gerekenleri anlattı.
İklim aktivistleri öğrencilerle buluştu
Son yıllarda ulusal ve uluslararası eylemlerle dikkat çekilmeye çalışılan, çevrenin korunması ve iklim değişikliği, okulların da gündeminde. 12 yaşındaki iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu ve Greenpeace Akdeniz Okyanuslar Proje Sorumlusu Nihan Temiz Ataş da bu çerçevede İstanbul’da özel bir okulun öğrencileriyle bir araya geldi.
Metabolizmayı Hızlandıran 10 Harika Besin
Metabolizma hızı, kilo alışverişinin en önemli etkenlerinden biridir. Eğer metabolizmanız yavaş çalışırsa kilo almaya başlayabilir aynı zamanda kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Doğru yiyecekleri doğru miktarda tüketmek ise metabolizmayı hızlandırmanın en kolay yollarından biri.
Sağlıklı Bir Smoothie İçin 5 Tavsiye
Diyetinize daha fazla vitamin ve mineral dahil etmenin en kolay ve lezzetli yolu smoothie'lerdir. Meyve ve sebzeleri harmanlayarak tam bir lif ve sağlık deposu öğün hazırlayabilirsiniz. İşte sağlıklı bir smoothie için 5 tavsiye...
Emine Erdoğan BM'de Türkiye'nin "Sıfır Atık" tecrübesini anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen özel panelde Türkiye'nin "Sıfır Atık" tecrübesini katılımcılarla paylaştı.
Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Tifo hastalığı yüksek ateş, ishal ve kusmaya yol açan ve ölümcül olabilen bakteriyel bir enfeksiyondur. Etken mikroorganizma genellikle Salmonella typhi isimli bakteridir. Enfeksiyon sıklıkla kontamine yiyeceklerden ve içme suyundan bulaşır ve el yıkamanın daha az olduğu yerlerde daha yaygındır. Peki Tifo hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
Salda Gölü'nde 25 yıl sonra bir ilk!
BURDUR'un Yeşilova ilçesindeki Türkiye'nin 3'üncü en derin gölü olan ve beyaz kumu dolayısıyla 'Türkiye'nin Maldivleri' ve 'Saldivler' olarak tanımlanan Salda Gölü'ne, 25 yıl sonra kara leylekler geldi. Kayadibi mevkisindeki yuvada 3 yetişkin ve 1 yavru kara leylek, bilim insanlarınca takibe alındı.
FOREO ile Cildinizin Geleceğine Yatırım Yapın
Her ay cilt bakım ürünlerine, profesyonel bakımlara yüzlerce lira harcıyorsanız bu masrafa “Dur” demeniz mümkün! İsveçli güzellik teknolojisi markası FOREO ile cilt bakımınıza bir kere yatırım yaparak tek ürünle hayalinizdeki sağlıklı, tazelenmiş ve güzel cilde sahip olabilirsiniz.
Protein ve Kaliteli Karbonhidrat Deposu: Karabuğday
Uzak memleketlerden gelen egzotik meyveler, farklı sebzeler ve bitkiler gittikçe sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bunların başında gelen karabuğday zengin bileşenleriyle gerçek bir sağlık deposu görevi görüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, karabuğdayın bilinmeyen faydalarını anlatıyor.
Kullandığımız birçok değerli madde hızla tükeniyor, kimse farkında değil!
Hızla tükeniyorlar... Su, petrol ve bal arılarının giderek tükenmekte olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Ama bunlar dışında da çok farkında olmadığımız ve kötü kullanım nedeniyle tükenmekte olan ve hayatımızda önemli bir yer tutan başka şeyler var.
Hayalet gibi görünen deniz canlısı bilim insanlarında şaşkınlık yarattı
Denizlerin oldukça altında keşfedilen yeni bir canlı türü, bilim insanlarının kafasını bir hayli karıştırdı. Deniz anası olduğu belirlenen canlının görünümü bir naylon torba ile bir hayaletin kesişim noktası gibi görünüyor.
Diyetle Verilen Kiloyu Korumanın Şifreleri
Diyetle verilen kiloların tekrar alınmaması, diyetin kendisinden daha zor bir durum olarak bilinir. Pek çok kişi diyetle zayıflamayı başarsa da, sonrasında yaptıkları bazı beslenme hataları sonucunda geçmişe göre daha fazla kilolu olarak hayatına devam etmek zorunda kalabilir. Peki diyetle zayıflayan bir kişi, ulaştığı ağırlığı koruyabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kenan Yıldırım, çok merak edilen bu sorunun yanıtını verdi.
Bamya Tohumu İle Tanışın!
Bamya tohumunu daha önce duymuş muydunuz? Bamyanın sebzesi kadar tohumu da oldukça faydalı. Zengin besin değerlerine sahip bamya tohumunu daha yakından tanıyalım.