MICHELIN Rehberi’nin 2024 İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisi açıklandı. Geçtiğimiz yılla beraber toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı.Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti.İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.
#1Hem tiyatro sahnesinde hem ekranda, yıllardır hayatımızda. “Sinema oyuncusu, televizyon oyuncusu diye bir ayrım olmaz” diyor. Sırrının iyi gözlem yapabilmek olduğunu söylüyor; “Fark edilmeden ormanın içinde gözlem yapan bir avcıyım”. Kanal D’de başlayacak ‘Dönence’ dizisinde izleyeceğimiz Emre Kınay’la buluşuyoruz. Yeni işlerini, aşkı, bilinmeyenlerini ve genç oyuncuları konuşuyoruz: “Dünyada beğendiğiniz isimlerin Instagram’larına bakın, buradaki rakamları göremezsiniz. Bazılarını Türkiye nüfusunun yarısı takip ediyor gibi görünüyor. Saçma sapan, olacak iş değil...”
#Emre KınayŞimdi hayal edin; harika bir pizza tabanı üzerinde enfes bir domates sosu, mozzarella peyniri, hindi füme ya da jambondan oluşan katlar, o katları örten çıtır çıtır ama bulut gibi bir milföy... Hazırlarken iştahınız o kadar kabaracak ki pişene kadar fırının başından ayrılmak istemeyeceksiniz...
#PariginaSüt, yumurta ve baharatla bir sos yapıyor, bu sosa batırdığım karnabahar çiçeklerini fırında pişiriyorum. Karnabaharla bazen de yalancı mantı yapıyorum. Vücudumuzdaki toksik maddelerin temizlenmesine yardımcı bu sebzeyi sevmiyorsanız mutfağınızda daha popüler hale getirecek önerilerim var!
#Karnabaharİngilizce dersinin sevilen konularından biri Yummy Breakfast konusudur. Yummy Breakfast konu anlatımı nasıldır? Yummy Breakfast kelimeleri nelerdir? Yummy Breakfast konusunun kelime kalıpları nelerdir? İşte 6. Sınıf İngilizce dersi Yummy Breakfast konu anlatımı.
#6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) Konu AnlatımıBu hafta sinema ve televizyonu bir tarafa bırakıp başka bir ışıltılı dünyaya; moda camiasına geçiş yaptım. Çek model Karolina Kurkova ile görüntülü olarak görüştüm. Karantina günlerini Miami’de ailesiyle geçiren Kurkova’yı birçoğumuz 2006 yılında yapılan Victoria’s Secret şovunda, 2 bin pırlantayla süslü, 6.5 milyon dolar değerindeki “Hearts On Fire” adlı sutyeni taşımasıyla tanıdık. Ünlü top model, “Yakın gelecekte moda şovları, defileler çok az kişiyle yapılacak. Defileler film çeker gibi kaydedilecek ve gerekli kişilere, yani satın alma yetkililerine ve editörlere gönderilecek” diyor.
#MiamiBu hafta sinema ve televizyonu bir tarafa bırakıp başka bir ışıltılı dünyaya; moda camiasına geçiş yaptım. Çek model Karolina Kurkova ile görüntülü olarak görüştüm. Karantina günlerini Miami’de ailesiyle geçiren Kurkova’yı birçoğumuz 2006 yılında yapılan Victoria’s Secret şovunda, 2 bin pırlantayla süslü, 6.5 milyon dolar değerindeki “Hearts On Fire” adlı sutyeni taşımasıyla tanıdık. Ünlü top model, “Yakın gelecekte moda şovları, defileler çok az kişiyle yapılacak. Defileler film çeker gibi kaydedilecek ve gerekli kişilere, yani satın alma yetkililerine ve editörlere gönderilecek” diyor.
#Barbaros Tapan4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş AltıÇocukluğumdan beri İzmir'de otlarla, zeytinyağlılarla ve tabii ki gevreklerle büyüdüm. Annem aldığı ot ve sebzeleri sonuna kadar değerlendirirdi. Yapraklar yemeğe, kabuklar salataya, kökler ve saplar ise kaynatılıp şifa niyetine bize zorla içirilirdi. Küçükken burun kıvırdığım bu lezzetleri bir gün bayıla bayıla yiyeceğimi ve İzmir’de olmadığım dönemlerde onların burnumda tüteceğini o zamanlar tahmin bile edemezdim. Bu güzel lezzetlerin hatırına İzmir ve çevresinde benim yüzümü güldüren hem yeni hem de klasikleşmiş bazı mekânları sizlerle paylaşmak istedim…
#İzmir LezzetleriŞarkıları kadar özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Berkay, en son emniyet şeridi ihlaliyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Ünlü şarkıcı hakkında çıkan haberlere ve yorumlara tepkili: “Ben yanlış anlaşılmıyorum aslında, hep yanlış anlatılıyorum. Ayrıca ben bir şey yapmasam bile olaylar gelip beni buluyor!”
#BerkayŞarkıları kadar özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Berkay, en son emniyet şeridi ihlaliyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Ünlü şarkıcı hakkında çıkan haberlere ve yorumlara tepkili: “Ben yanlış anlaşılmıyorum aslında, hep yanlış anlatılıyorum. Ayrıca ben bir şey yapmasam bile olaylar gelip beni buluyor!”
#Tülay DemirYemek yarışması “Lezzet Akademisi”nin sunucusu Sedef İybar ve ilk kez yarışmacılara şef koçluğu yapan Yılmaz Erdoğan’ın kızı Berfin Erdoğan ile bir araya geldik. Yemek ve program üzerine konuştuğumuz ikili, yarışmacıların eğitimli olduğunun altını çizdi.
#Yılmaz ErdoğanHepi topu 15 dakika süren bir bilgi yarışması. Eleme yok, soruyu bilemezseniz milyonların önünde rencide olmanız da söz konusu değil. Her gün oynayabiliyor, 12 soruyu doğru bilirseniz para bile kazanıyorsunuz. Çoktan anladınız, Müge Boz ve Merve Toy’un dönüşümlü olarak sunduğu ‘Hadi’den bahsediyoruz.
#Müge BozÇoban salatası, ezme, ızgara demek... Domates soslu patlıcan kızartması demek, menemen demek, domatesli pilav demek... Evet, son zamanlarda epey pahalı ama anneniz buna değer. Bugün birkaç domates alın, annenize lezzetli bir menemen yapın, Anneler Günü’nü lezzetlendirin...
#Domates Üretimi“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” demiş Cemal Süreya. Mutlaka duymuşsunuzdur ya da en azından instagram’da paylaşılan kahvaltı fotoğraflarının altında okumuşsunuzdur. Kahvaltı ruhunu ne güzel yansıtmış değil mi ünlü şair?
#İdil Tatari