MENÜ

Balık Nasıl Pişirilir

Balık Nasıl Pişirilir ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Balık Nasıl Pişirilir haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 60 Balık Nasıl Pişirilir haberi bulunmuştur.

Balık Nasıl Pişirilir Haberleri

Hangi balık nasıl pişirilir İşte çok işinize yarayacak püf noktaları

Hangi balık nasıl pişirilir? İşte çok işinize yarayacak püf noktaları

Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.

Hangi balık nasıl pişirilir

Hangi balık nasıl pişirilir?

Balık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…

Sportmen dedektif

Sportmen dedektif

Sportif amatör olta balıkçılığa meraklı olanlara yol göstermek amacıyla yapılan 'Balık Dedektifi' her hafta Yaban TV'de ekrana geliyor.

8.04.2015Diğer
Deniz kokan 80 tarif

Deniz kokan 80 tarif

Ege mutfağının ustalarından Gökçen Adar, son olarak balıkla ilgili bir kitap çıkarttı. Kitapta tam 80 balık yemeği tarifi veriliyor. Aralarında narlı palamut da var, gelin turşusu da, hamsi dibilesi de.

30.10.2008Kelebek
Teriyaki nedir Teriyaki sos nasıl yapılır

Teriyaki nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Japon mutfağında geçen bir terim olan teriyaki, günümüzde birçok farklı kültürün mutfağında bulunmaktadır. Teriyaki yapılış şekli bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Peki, teriyaki tam olarak nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır?

Ahtapot nasıl temizlenir, nasıl pişirilir Ahtapot pişirmenin püf noktaları

Ahtapot nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? Ahtapot pişirmenin püf noktaları

Ahtapot deniz ürünleri arasında en kıymetlilerden biridir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Ancak evde ahtapot pişirmek biraz zor ve zahmetlidir. Çünkü ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Peki ahtapot nasıl pişirilir? İşte temizliğinden sofraya gelişine, ahtapot pişirmenin incelikleri…

Başarımız vasatı reddetmekten geliyor

Başarımız vasatı reddetmekten geliyor

İtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, bu yıl da La Liste’e girmeyi başardı, üstelik puanını 94.50’ye yükselterek. Türkiye’nin en iyisi, dünyanın 120’nci restoranı olan Nicole’ün şefi Aylin Yazıcıoğlu’yla başarının sırrını ve 2019 hedeflerini konuştuk.

Çinekop (çinakop) nedir Çinekop nasıl pişirilir

Çinekop (çinakop) nedir? Çinekop nasıl pişirilir?

Aralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir. Siz yine de çinekop yemeye kararlıysanız çinekop nasıl temizlenir, nasıl pişirilir öğrenmelisiniz. İşte çinekop pişirirken bilmeniz gerekenler ve birkaç pişirme püf noktası.

Tuzda balık nasıl yapılır İşte tarifi ve hazırlanışı

Tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı

Tuzda balık nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığın farklı bir teknikle yapılma biçimi olan tuzda balık için tarif merak ediliyor. Peki, tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı

Orkinos nasıl pişirilir İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi

Orkinos kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı balık yemeği seven vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Dünyanın en lezzetleri balıkları arasında yer alan orkinos balığının kavurması sofralara ayrı bir tat katıyor. Peki, orkinos nasıl pişirilir? İşte orkinos kavurma tarifi.

26.11.2018Gurme
Palamut nasıl pişirilir Palamut tarifi

Palamut nasıl pişirilir? Palamut tarifi

Balık yemeği seven kişilerin mutlaka denediği ve deneyenin bir daha vazgeçemediği bir balık olan palamut, sofraları lezzetlendirmeye devam ediyor. Buğulamadan kızartmaya farklı şekillerde tüketilen palamudun köftesi bile yapılıyor. Peki, Palamut nasıl pişirilir?

12.10.2018Keyif
Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Malzemenin tazesini ve iyi şartlarda yetişmişini almak mühim

Şef ve gastronomi yazarı Elif Edes Tapan’ın hazırladığı ‘Mutlu Mutfak’ serisinin yeni kitabı raflardaki yerini aldı. ‘Tüy Siklet’te kolay temin edilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ama bir o kadar göze ve damağa hitap eden tarifler yer alıyor.

21.07.2018Hürriyet Pazar
7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz

7 uzmandan 7 diyet... Sezona formda ve sağlıklı giriyoruz!

Üçüncü cemre çoktan düştü, güneş yüzünü göstermeye başladı, en şifalı otlar birbiri ardına tezgâhlarda... Nihayet, mevsimlerden bahar! Bu kış fazla ‘kaçırdıysanız’ ya da hareketsiz kaldıysanız rehberimiz tam size göre.

31.03.2018Hürriyet Pazar
Muhteşem Süleyman’ın balığı: Hamsi

Muhteşem Süleyman’ın balığı: Hamsi

Karadenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış. Karadenizlilerin baş tacı bu küçük balık, ne yazılara konu olmuş ne ziyafetlerin mönüsünde yer almış. Kelimenin tam anlamıyla yok sayılmış. Taa ki Sultan Süleyman’a kadar.

19.09.2014Hürriyet Pazar
Sizin karidesiniz kaç santim

Sizin karidesiniz kaç santim?

Karides, denizlerin sevimli kabuklusu, sofraların kırmızı ete alternatif protein kaynağı, balık mezelerinin en damağa yakışanı.

29.08.2014Hürriyet Pazar
Damak çatlatan Burgonya

Damak çatlatan Burgonya

Fransa’nın doğusundaki şarap diyarı bölge, lezzetli yemeklerin piştiği mutfağıyla da ünlü. Dünya ünlüsü beyaz sığırları, standartları belirlenmiş tavukları, mantarları, jambonları, peynirleriyle damak çatlatıyor.

27.08.2014Hürriyet Pazar
1 ayda 35 bin mavi yengeç tüketiliyor

1 ayda 35 bin mavi yengeç tüketiliyor

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nin bir süre önce beldeden mahalleye dönüştürülen Dalyan’da, İztuzu Sahili, kaya mezarları, çamur banyoları ve Kaunos harabelerinden sonra mavi yengeciyle de turizme hizmet veriyor. Dalyan’daki restoranlarda, 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında toplam 35 bin mavi yengeçn tatilciler ve turistler tarafından tüketiliyor.

22.06.2014Gündem
Pub kültürü hakkında yanlış bildikleriniz

Pub kültürü hakkında yanlış bildikleriniz

Cilası gelenlere birayla yemek uyumuna, pub’ların temsil ettiği yaşama ve “Fıçı mı şişe mi” tartışmasına dair birkaç uzman tavsiyesi

30.05.2014Hayat
Atkins, Dukan ve Karatay diyetlerinden kaçınması gerekenler kim

Atkins, Dukan ve Karatay diyetlerinden kaçınması gerekenler kim

Bahar ve yaz aylarında, standart diyet listeleri zirve yapar.

12.06.2012Sağlık
Kaçamağın arkasından vicdan çorbası

Kaçamağın arkasından vicdan çorbası

İşi insanları zayıflatmak olan Dilara Koçak bir ‘yemek yasakçısı’ değil. Bilakis hemen her şeyden yemeyi, çeşitli beslenmeyi öneriyor. Mönüsünde en ağır yemeklerin bile yeri var. Tabii kendine has bir telafi yöntemiyle: Vicdan çorbası.

4.12.2010Kelebek
Sandalda yazılan kitap

Sandalda yazılan kitap

Artür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.

17.11.2010Kelebek
Yemek ve seks için insanların yapmayacakları şey yok

Yemek ve seks için insanların yapmayacakları şey yok

Saraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor

13.11.2010Kelebek
Yemek yapmak banka yönetmeye benzer

Yemek yapmak banka yönetmeye benzer

Tayfun Bayazıt sık sık seyahate çıktığı için değişik yerlerde değişik yemekler tatma imkanı da bulabiliyor. Yemeği hobi olarak gören iş adamı “İnsan normal işinde ne kadar yoğun olsa da, ne kadar vakitsiz kalsa da, ne kadar yorulsa da, zevk aldığı şeylere de olsa vakit ayırması lazım. Gezilere gittiğimizde yeni restoranlar, yeni lezzetler keşfetmek o geziyi daha da keyifli hale getiriyor” diyor ve yemek yapmayı banka yönetmekle kıyaslıyor

19.06.2010Kelebek
Buzullarda eski haritalar artık işe yaramıyor

Buzullarda eski haritalar artık işe yaramıyor

Küresel ısınmanın etkisini en ağır hisseden bölgelerin başında Grönland geliyor. Dev buzullar sürekli, hızla ve önlenemez biçimde eriyor. Bu durumun vahametini, helikopterimizin kadın pilotu Laila, şu sözlerle anlatıyor: Küresel ısınmanın etkilerini artık biz de görüyoruz. Eskiden kullandığımız haritalarla şimdi kullandığımız haritalar arasında çok fark var. Yukarıdan ısınmanın etkilerini çok daha net görebiliyoruz.”

21.09.2009Dünya
En sağlıklı pişirme yöntemi hangisi

En sağlıklı pişirme yöntemi hangisi?

Sağlığımıza dikkat ederken ne yediğimiz gibi, yediklerimizi nasıl pişirdiğimizin de büyük önemi var...

Yılın son uzun tatili başlıyor

Yılın son uzun tatili başlıyor

Kış aylarının uzun, gri günlerinin ağırlığı üzerinize çökmeden sevdiklerinizle birlikte kendinize son bir kez daha zaman ayırmaya hazır mısınız? Standart tatil rotalarının dışında seçebileceğiniz pek çok alternatif var. Ekonomik kriz sonrasında Amerikalı tatilcilerin iptalleriyle ucuzlayan kruvaziyer turlarıyla okyanuslarda gezebilir, Slovenya Alpleri’nin hesaplı kayak tesislerinde karlarla kucaklaşabilirsiniz.

23.11.2008Seyahat
Balık beyaz Türk’ün gıdası mıdır

Balık beyaz Türk’ün gıdası mıdır?

Avrupa’nın altıncı büyük deniz avcısı ve yedinci büyük çiftlik balığı üreticisi Türkiye, kişi başına tüketimde son sıralarda. Bir İzlandalı yılda ortalama 90, İspanyol 44 kilo balık yerken Türk’ün istatiksel rekoru 9.7 kilo. 1 Eylül’de avlanma yasağı bitiyor, uzmanlara göre bu yıl palamut bolluğu yaşanacak.

27.08.2005Kelebek

Yazar Sonuçları

Balık nasıl pişirilir, öğretin!

Ülkemizin Yüksel gibi önde gelen balık lokantalarının bir genel artısı, bir de genel eksisi var. Artısı, malzeme zenginliği ve çeşit bolluğu. Eksisi ise müşteri beklentilerinin kalite odaklı olmaması ve pişirme tekniklerinin düşük seviyede olması.

29.12.2018

Marsilya’da 3 yıldızlı Passedat kazığı

Dünya gastronomisinin tepesinde şu sıralar ciddi bir kriz yaşanıyor. Medyatik şefler farklılık yaratmak için bazen ilginç gözüken, Instagram’da iyi duran ama garip işler yapıyorlar. Marsilya’da üç Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantasının şefi Passedat da bu tuzağa düşmüş.

15.07.2017

Balık sofralarının çirkin kralı kalkan

Balık mevsiminin sonuna yaklaşıyoruz. Havalar sıcak gittiği için sezon, balıkseverler için sıkıntılı geçti. Balık kaçtı ve doğru düzgün yağlanmadı. Ama kalkanın tam zamanı. Hamsi ve palamudun ardından mart ve nisan, bu üstü sivilceli, çirkin kralın zamanı.

16.03.2019

Hamsi balık değildir

Hamsi yağlandı, lezzeti doruğa çıktı. Nasıl isterseniz öyle pişirin ama bilin ki, nisanda yumurtalarını bırakınca tatsızlaşacak ve mayısta Karadeniz’e doğru dönüş yolculuğuna başlayacak.

21.01.2017

Muhteşem Süleyman’ın balığı

Karadenizliler kusura bakmasın, ne Osmanlı’da ne Cumhuriyet Türkiyesi’nde kimse hamsiyi balık yerine koymamış.

14.12.2013

Her yemeğin yanına bira

Uzun yıllar tek tip birayı tanıdık bildik, ancak farklı çeşitlerde biralar var artık hayatımızda.

28.09.2013

Yemeğin Kâbesi Burgonya

Fransa’nın doğusundaki şarap diyarı bölge, lezzetli yemeklerin piştiği mutfağıyla da ünlü.

14.09.2013

Sardalye hemen şimdi

Kuzguncuk’un bir ara sokağında burnuma gelen dumanlı, yağlı, isli ve olağanüstü tahrik edici koku yüzünden bu yazıyı yazıyorum.

17.08.2013

Bayram ve sofra rituelleri

Kimi aileler için uzun ve mükellef bir kahvaltı demektir bayram sofrası, kimileri için ise aile büyüklerinin evinde el birliği ile hazırlanan bir öğle yemeği koşuşturmasıdır. Bu ziyafet mönüsünde neler olmalı?

3.08.2013

Umarım sefalar getirirsin 2011

Gazetelerin neredeyse piyango biletlerini kontrol etmek için açıldığı böyle bir günde ne yazılır ki? İki seçenek var galiba önümde. Ya gidenin muhasebesi yapılacak ya da gelenden ne beklendiği yazılacak. Bir diğer şık da oturup 1 Ocak’a uygun bir şeyler karalamak

31.12.2010

Serin çorbalar

Ramazan başladı; gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda, panolarda, hatta otobüs arkalarında bile yemek reklamları var.

13.08.2010

Kampanyalar işe yarıyor mu

Geçenlerde bizim yeğenler pizza yemek istemişler.

18.05.2010

Sardalyalı pilav ve enginar

Kısa bedenine uzun ve bol gelen ceketinin kollarını, dirseklerine kadar sıvamıştı. Yer yer fırın yanıklarıyla dolu kollarını göstermekten gurur duyar gibiydi.

7.05.2010

‘Hoşt’ değil ‘Çü be’

KEŞAN’dayken, Uzunköprü’de oturan yazar Çetin İmer, bizim Cüneyt Ülsever’e anlatıyordu:

8.08.2009

Uzun yaşam diyetleri

Lezzetli ve sağlıklı bir beslenmeyi ptatiğe geçirmek kolay olmuyor.

4.06.2008

Lezzetin sırları

İlias Mamalakis’i tanımayan yoktur bu diyarda. Yunan televizyonlarında yemek programlarının 1 numarasıdır. Diyar diyar dolaşır, lezzetleri keşfeder.

9.05.2008

İyi çorba yapmanın incelikleri-2

Geçen haftaki yazımda iyi çorba yapmanın teknik inceliklerini anlatacağımı söylemiş ve çorbaların temeli olan ’stokları’ el almıştım.

15.12.2007

Balığın çorbası da kendisi kadar güzeldir

Ama nedense bizler bu gerçeği fark etmeme eğilimindeyizdir. Hatta, "balık çorbasının bizim mutfağımızda pek yeri yoktur" desek, bu bence abartı bile olmaz.

29.04.2006