MENÜ

Baharatlar

Baharatlar ile ilgili tüm haberleri, son dakika Baharatlar haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Baharatlar haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 1.197 Baharatlar haberi bulunmuştur.

Baharatlar Haberleri

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Doktorlar uyarıyor: Eğer uygun koşullarda saklanmazsa...

Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Bunun düşük miktarlarda bile tüketilmesi zehirlenmeye yol açar. Çalışmalar, bunun karaciğer kanserine neden olabileceğini ve bağışıklık sistemini düşürebileceğini belirtmektedir." dedi.

Hangi Baharat Neye İyi Geliyor

Hangi Baharat Neye İyi Geliyor?

Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, baharatlar hakkında önemli bilgiler verdi.

Kokoreç nedir Kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor

Kokoreç nedir? Kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor?

Kokoreç, en sevilen sokak lezzetlerinden biri. Garnitür olarak domates, biber turşusu ve salatalık turşusuyla tüketilen kokoreçte en kritik konu ise hijyendir. İşinizi şansa bırakmak istemeyen kokoreçi evde de yapabilir. Peki, nasıl? İşte, ‘kokoreç neyden ve nasıl yapılıyor?’ sorularının yanıtı

Tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır Tavuklu tokmak köftesi tarifi

Tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır? Tavuklu tokmak köftesi tarifi

Sıradan tavuk yemeklerinden sıkılanlar için zahmetli ancak lezzetli bir önerimiz var: Tavuklu tokmak köftesi. Tıpkı geleneksel lezzet keşkek gibi döverek yapılan tavuklu tokmak köftesinin püf noktası baharatlarla harmanlanan harcında gizli. Peki, tavuklu tokmak köftesi nasıl yapılır? İşte, adım adım tavuklu tokmak köftesi tarifi…

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzeti; Tepsi Kebabı

Hatay mutfağının vazgeçilmez lezzeti; Tepsi Kebabı

UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Hatay'a ait 600 yemek çeşidinden biri olan tepsi kebabı hem lezzeti hem de görüntüsüyle yiyenlerden tam puan alıyor. Yüzyıllardır Hatay'da yapılan tepsi kebabı kasaptaki işlemlerin ardından taş fırında odun ateşinde pişirilerek sıcak ekmekle sunuma hazır hale getiriliyor. Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde uzun yıllardır kasaplık yapan Haydar Öter, tepsi kebabının Hatay halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerinde ilk tercihi olduğunu söyledi. Tepsi kebabının koyun ve dana etinin karşımı ile yapıldığı ifade eden Haydar Öter, Tepsi kebabı etiyle meşhur. Yüzde 70'i koyunun kaburga etinden yüzde 30'u ise dananın kaburga etinden yapılıyor. Kebap fazla yağlı olmasın diye koyun etinin tamamen kullanmıyoruz. Tepsi kebabı için kullanacağımız ete sarımsak, çeşitli baharatlar, isteğe göre tatlı veya acı biber kullanıyoruzdedi. Tepsi kebabının bir çok pişirim tekniği olduğuna da dikkat çeken Öter tepsi kebabının tadını iyi alması için en uygun pişirim tekniğinin odun ateşi olduğuna dikkat çekti.Hatay'ın tepsi kebabı konusunda en meşhur yer olduğunu anlatan Öter, Bir çok yerde tepsi kebabı yapılabilir; ama hiçbir yer Hatay gibi olamaz bu iş için önce dürüstlük lazım sonra da bu işe aşık olmak lazım bu işi sevmedikten sonra boş. Biz işimizi severek, saygı duyarak yapıyoruz diye konuştu.

26.10.2019Haber
Terletme ne demek Soğan, sarımsak, patlıcan terletme nasıl yapılır

Terletme ne demek? Soğan, sarımsak, patlıcan terletme nasıl yapılır?

Patlıcan, soğan, sarımsak… Özellikle kebaplara eklenen bu tür sebzeler, kebap yapılmadan önce terletme işleminden geçiriliyor. Peki terletme ne demek? Patlıcan terletme nasıl yapılır…

Çölyak hastalığının tedavisi nedir

Çölyak hastalığının tedavisi nedir?

Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.Çölyak hastaları, buğday, arpa, çavdar, yulaflı gıdalar tüketmedikleri gibi ayrıca marketlerde satılan hazır gıdaların içeriklerine dikkat etmelidirler. Mutlaka gluten içermeyen gıdalar tüketmeliler.

23.10.2019Sağlık
Mısır ekmeği nasıl yapılır Adım adım mısır ekmeği tarifi

Mısır ekmeği nasıl yapılır? Adım adım mısır ekmeği tarifi

Mısır unu ile yapılan mısır ekmeği Karadeniz mutfağının bize kazandırdığı en güzel lezzetlerden biri. Mısır ununun en çok kullanıldığı bu tariftte un içerisine tuz, süt ve az miktarda şeker eklenerek mayalandıktan sonra ya fırında ya da kızartma olarak pişirilir. İşte, adım adım mısır unu ekmeği tarifi…

Sembusek nedir

Sembusek nedir?

Sembusek Mardin bölgesine özgü bir kapalı lahmacun türü. "Mardin pizzası" olarak da tanınır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konularak yufka yarım ay şeklinde kapatılır ve saçta pişirilir. İsteğe bağlı olarak içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.

17.10.2019Gurme
Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri hiç bilmiyorsunuz...

Belki de her gün yiyorsunuz ama bu gerçekleri hiç bilmiyorsunuz...

Çok sık tükettiğimiz bazı sebze ve meyvelerin hasat edilmeden önceki halleri sizi çok şaşırtacak.

Işınlanmış gıdalara etiket zorunluluğu

Işınlanmış gıdalara etiket zorunluluğu

Hazır ambalajlı ışınlanmış gıdaların etiketlerinde "Işınlanmıştır" veya "Işınlama işlemi yapılmıştır" ifadesi ve yeşil renkli uluslararası gıda ışınlama sembolü "Radura" bulundurulacak.

3.10.2019Ekonomi
Mayonez nasıl yapılır İşte evde mayonez yapımı ve tarifi

Mayonez nasıl yapılır? İşte evde mayonez yapımı ve tarifi

Makarna, salata ve patates kızartmalarının olmazsa olmazlarından olan mayonez dünya mutfağından Türk mutfağına girerek yer edindi. Her marketin rafında bulunan bu enfes sos, paket gıdalarda yer alan koruyucu maddeler dolayısıyla bazı kişiler tarafından tercih edilmiyor. Şüphesiz ki evde hazırlayacağınız mayonez de hazır mayonezlerden daha lezzetli olacaktır. Peki, mayonez nasıl yapılır? İşte, evde mayonez yapımı ve tarifi.

Ançüez nedir, nelerde kullanılır İşte ançüez tarifi

Ançüez nedir, nelerde kullanılır? İşte ançüez tarifi

Kökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....

Doğru Beslen, Depresyona Girme

Doğru Beslen, Depresyona Girme

İnsanlar neden intihar eder? İntiharın başlıca sebebi olan depresyonla mücadelede yediklerimiz ne kadar etkili? Mutluluk - mutsuzluk, hastalıklara yakalanmayı ne ölçüde etkiliyor? Ruh sağlığının fiziksel sağlık üzerindeki etkisi nedir? Mutluluğu artıran, bizi depresyondan uzaklaştıran yiyecekler var mı? Diyetisyen Emre Uzun, ruh sağlığımızı güçlendiren yiyecekleri anlatıyor...

17.09.2019İyi Yaşam
Aşureyi Böyle Yaparsanız Daha Sağlıklı Oluyor... İşte Uzmanından Tavsiyeler

Aşureyi Böyle Yaparsanız Daha Sağlıklı Oluyor... İşte Uzmanından Tavsiyeler

Prof. Dr. Mustafa Tayar, Muharrem ayının gelmesiyle birlikte yapılmaya başlanan aşure hakkında bilgiler verdi, "kuru kayısı, incir, nohut, ceviz, fındık, tarçın gibi malzemelerin olduğu aşure vitamin ve mineral deposudur. Aşureyi yaparken içine koyduğumuz şekeri azaltıp pekmezle tatlandırırsak daha sağlıklı olacaktır. Aşureyi yılda bir kez değil, sürekli yememiz gerekiyor" dedi.

16.09.2019İyi Yaşam
Akdeniz diyeti nedir Akdeniz diyeti nasıl yapılır

Akdeniz diyeti nedir? Akdeniz diyeti nasıl yapılır?

Meyve, sebze ve yeşilliğe dayalı beslenme programını içeren Akdeniz diyeti, kilolarından şikayetçi olan ve zayıflamak isteyen kişiler tarafından tercih edilen diyet yöntemidir. Akdeniz Bölgesi'nde yaşayanların beslenme düzeninden ilham alınarak uygulanan bu diyette uzmanlar beyin sağlığı açısından da fayda sağlandığını belirtiyor. Peki, Akdeniz diyeti nedir? Akdeniz diyeti nasıl yapılır?

12.09.2019Sağlık
Kepse nedir Kepse nasıl yapılır

Kepse nedir? Kepse nasıl yapılır?

Antakya mutfağında önemli bir yeri olan kepse, Arap mutfağından gelip ülkemizde de oldukça sevilen bir yemek olarak dikkat çekiyor. Kepse yemeğini evlerinde yapmak isteyen vatandaşlar ise en pratik kepse tarifini araştırıyor. Peki, kepse nasıl yapılır?

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir

Çölyak hastalığı nedir, Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?

6.09.2019Gündem
Tortilla Cips | Mucize Lezzetler

Tortilla Cips | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Tortilla Cips var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Zor konular sofrada çözülür

"Zor konular sofrada çözülür"

UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Gaziantep, bu yıl GastroAntep Festivali’nin ikincisini 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenleyecek. Geçen yıl bir milyon turisti ağırlayan şehrin nüfusu iki milyon, bunun dörtte birini Suriyeliler oluşturuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son zamanlarda şiddet olaylarıyla gündeme gelen kentte ‘Suriyeliler üzerinden negatif bir algı yürütüldüğünü’ söyledi ve festivalle birlikte şehirde yeni bir dil oluştuğunu, bunun da barış dili olduğunu belirtti. “Hâlâ Suriye sınırından dolayı bizi ikinci derecede, yani kırmızı noktada gösteriyorlar. Bu gelmek isteyen Asya turistini, Japon turistini korkutuyor. Çözüm önerilerimiz var” diyen Fatma Şahin’e göre gastrodiplomasi barış için çok önemli bir adım.

2.09.2019Gündem
Alzheimer’dan Korunmanıza Yardımcı Besinler

Alzheimer’dan Korunmanıza Yardımcı Besinler

Günümüzde erken yaş döneminde de görülmeye başlayan ve kesin bir tedavisi olmayan Alzheimer’dan korunmak için hayatınıza dahil etmeniz gereken besinleri Nöroloji Uzmanı Dr. Pelin Duman’dan öğrendik…

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için

Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!

Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kavurma Tüketirken Bunlara Dikkat Edin

Kavurma Tüketirken Bunlara Dikkat Edin

Kavurma, Kurban Bayramı’nda en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Diyetisyen Merve Atasoy, Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi kavurmanın daha sağlıklı bir şekilde hazırlanması için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Domates salçası nasıl yapılır Domates salçasının yapılışı ve püf noktaları

Domates salçası nasıl yapılır? Domates salçasının yapılışı ve püf noktaları

Salça özellikle tencere yemeklerimizin vazgeçilmezi. Hatta zeytinyağı ile bir araya geldiğinde harika bir kahvaltılık haline geliyor. Günümüzde marketlerde çeşit çeşit salçalar bulmak mümkün. Ancak evde yapılan salçanın lezzetinin ve kıvamının yerini hiçbir şey tutmuyor. Özellikle domateslerin bol, sulu ve lezzetli olduğu yaz aylarında birçok kişi kışa hazırlık niteliğinde salça yapıyor. Peki salça yapmanın püf noktaları nelerdir. Rengiyle, kıvamıyla, lezzetiyle herkesin kıskanacağı salçalar yapmak isteyenler için önemli püf noktaları derledik. İşte nefis salçaların sırları…

Mangal nasıl yapılır İyi mangal yapmanın incelikleri ve püf noktaları

Mangal nasıl yapılır? İyi mangal yapmanın incelikleri ve püf noktaları

Mangal kadar güzel şey ne var? Kömürde pişmiş et, tavuk ve sebzelerle kurulan enfes sofralar, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte olduğunda insan bu keyfe doyamıyor. Mangaldan daha fazla keyif almanın sırrı ise etin lezzetinden ve kıvamından geçiyor elbette. Hazır yaz sıcaklarıyla herkes kendini piknik alanlarına atmışken, mangal yapmanın inceliklerini, lokum gibi etler pişirmenin sırlarını sizin için derleyelim dedik. Mangala bu uyarılarımızı okumadan gitmeyin.

Tarhana nasıl yapılır Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur

Tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur?

Dar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…

Fırında Kuzu Kaburga Tarifi

Fırında Kuzu Kaburga Tarifi

Yoğurt ve taze otlarla bir gece dinlenmiş bu kuzu kaburga tarifine misafirleriniz bayılacak!

1.07.2019Et Yemekleri
Tanrılar Adası Bali

Tanrılar Adası Bali

Antik tapınakları, göz alıcı turkuaz sahilleri, pirinç teraslarında palmiyeler arasından sonsuzluğa sallanan dev salıncakları, ilham verici doğası, müzik ve dans gösterileriyle etkileyici yerel sanat dünyasını keşfetmek isteyenlerin rotası Bali…

Tanrılar adası: Bali

Tanrılar adası: Bali

Antik tapınakları, göz alıcı turkuaz sahilleri, pirinç teraslarında palmiyeler arasından sonsuzluğa sallanan dev salıncakları, ilham verici doğası, müzik ve dans gösterileriyle etkileyici yerel sanat dünyasını keşfetmek isteyenlerin rotası Bali…

Tarçının faydaları nelerdir Tarçın suyu zayıflatır mı

Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın suyu zayıflatır mı?

Birçok rahatsızlığa iyi gelen tarçın mutfaktaki tüketim alanı en geniş baharatlar arasında yer tutuyor. Kolesterol, yüksek şeker ve migren ağrılarına iyi geldiği bilinen tarçın uzmanlar tarafından da öneriliyor. Peki, Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın suyu tüketmek zayıflatır mı? İşte, tarçının kilo verme üzerinden etkileri ve tarçın faydaları ile ilgili bilgiler.

5.06.2019Sağlık
Yağ Yakan Kabak Çorbası

Yağ Yakan Kabak Çorbası

Bikini sezonu açıldı açılacak. Son birkaç kilo vermek için diyet uygulayanlara harika bir tarifimiz var: Yağ yakan kabak çorbası!

Ramazanda Beslenmenize Tarçın Ekleyin

Ramazanda Beslenmenize Tarçın Ekleyin

Ramazan ayında sık karşılaşılan sorunlardan birinin kan şekeri dengesizliği olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, iftarda sofralarda tarçına yer verilmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, "Ramazan’da kan şekerinizi tarçınlı çayla dengeleyin" dedi.

Ramazanda Susamaya ve Şişkinliğe Karşı Özel Tarif

Ramazanda Susamaya ve Şişkinliğe Karşı Özel Tarif

Sağlıklı Yaşam Uzmanı Haluk Saçaklı ramazan ayında susamayı ve şişkinliği azaltan bir karışım tarifi verdi.

Akdeniz Diyetinin Sağlığa Faydaları

Akdeniz Diyetinin Sağlığa Faydaları

Akdeniz diyetini son zamanlarda çok sık duymaya başladık. Uzmanların önerdiği bu beslenme biçiçi hakkında konuşam Prof. Dr. Ayla Gülden Pekcan, "Yapılan çalışmalar yaşam süresini uzattığını, hastalıklardan ölümleri azalttığı, sağlıklı vücut ağırlığına erişmeyi sağladığı ve kalp damar hastalıkları ile bazı kanser türlerini önlediği belirlendi" dedi.

Açıkta Satılan Bu Ürünleri Sakın Almayın

Açıkta Satılan Bu Ürünleri Sakın Almayın!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla açıkta satılan gıdalarla ilgili riskler artış gösteriyor. Artan zamlarla birlikte tüketicinin açıkta satılan gıdalara yöneldiğine ve buradaki risklere dikkat çeken Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner; özellikle kuruyemiş, baharat, kuru meyve, et, tavuk, süt ürünleri ve bakliyat gibi gıdalarda kesinlikle resmi kontrollere tabi ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tavuklu börek mantı nasıl yapılır Tavuklu börek mantının yapılışı ve incelikleri

Tavuklu börek mantı nasıl yapılır? Tavuklu börek mantının yapılışı ve incelikleri

Türk mutfağının en meşakkatli yemeklerinden mantıya alternatif bir önerimiz var: Tavuklu börek mantı. Hazır yufkadan yapılması nedeniyle oldukça pratik olan tavuklu börek mantıyı davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, tavuklu börek mantı nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve yapılışı

Gribal enfeksiyonlara iyi geliyor, formülü sır gibi saklanıyor

Gribal enfeksiyonlara iyi geliyor, formülü sır gibi saklanıyor

Eskişehir’de butik kafe işletmecisi Ela Senem Kılıç, mevsim geçişlerinde meydana gelen gribal enfeksiyonlara karşı müşterilerine özel formülüyle hazırladığı kahve sunuyor. 'Latte Amber' ismini verilen kahve, birçok baharatı içinde bulundurmakla birlikte espresso ve süt ile de hem şifa dağıtıyor hem de kahve keyfini doyasıya yaşatıyor.

Yazar Sonuçları

Bursa Balkan kültürüdür

Bursa ağırlıklı olarak Balkanlardan, yer yer Kafkaslardan ve Anadolu’dan göç almış bir göçmen şehridir. Selanik’ten, Üsküp’ten, Arnavutluk’tan, Kırcaali’den, Köstence’den, Tırnova’dan, göçüp gelen vatandaşlarımız Bursa’ya kültürleri ile birlikte gelmişlerdir.

18.11.2019

Yoksa siz Bahar’ın ilikli kemik suyu çorbalarını içmediniz mi?

O, Bahar Şamhili Tanju. İkimiz de yıllardır medyanın içindeyiz, hiç tanışmamıştık. Kuaförde yan yana saçlarımızı kestirirken tanıştık. Benim hafif soğuk algınlığım vardı, öksürüyordum, burnumu çekiyordum. “Dur!” dedi ve mutfağa gitti, bana nefis bir çorba hazırladı. Kendi ürettiği ilikli kemik suyu çorbası. İçine zencefil, limon, zerdeçal, karabiber filan da koymuş. Nasıl nefis olmuş anlatamam.Eskinin reklamcısı, şimdinin girişimcisi, ‘Gurvita’nın yaratıcısı Bahar. Nasıl mı giriyor bu işe? Hastalanıyor. Erken yaşta kemik erimesi teşhisi konuluyor. Doktorlar ilaç tedavisinin yanında kemik suyu ve sakatat çorbalarını tüketmesini öneriyorlar. İnanılmaz faydasını görüyor, bağışıklık sistemi kuvvetleniyor, iyileşiyor. O da kendisine iyi gelen bu şeyi, insanların hizmetine sunmaya karar veriyor...

25.10.2019

Nezle ve gribi yenmenin 6 etkili yolu

Üzülerek belirteyim ki, anlı şanlı o kocaman ve güçlü tıp bu afacan rinovirüs ve influenza virüsler karşısında hâlâ çaresiz. Hâlâ eli kolu bağlı, boynu bükük öylece duruyor.

11.10.2019

Zor konular sofrada çözülür

UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na kabul edilen Gaziantep, bu yıl GastroAntep Festivali’nin ikincisini 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenleyecek. Geçen yıl bir milyon turisti ağırlayan şehrin nüfusu iki milyon, bunun dörtte birini Suriyeliler oluşturuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son zamanlarda şiddet olaylarıyla gündeme gelen kentte ‘Suriyeliler üzerinden negatif bir algı yürütüldüğünü’ söyledi ve festivalle birlikte şehirde yeni bir dil oluştuğunu, bunun da barış dili olduğunu belirtti. “Hâlâ Suriye sınırından dolayı bizi ikinci derecede, yani kırmızı noktada gösteriyorlar. Bu gelmek isteyen Asya turistini, Japon turistini korkutuyor. Çözüm önerilerimiz var” diyen Fatma Şahin’e göre gastrodiplomasi barış için çok önemli bir adım.

2.09.2019

İstanbul’dan sonra Bodrum’da da Havan’dan

ÇAYI geç tanımış fakat çılgınca sevmiş bir milletiz. Avrupa’ya bile 17’nci yüzyılda giren çayın bizim buralara gelmesi çok uzun sürmüş.

22.08.2019

Bu hormonlar yağ yapar!

Yağ kazanımını kolaylaştırıp şişmanlatan, aynı zamanda yağların erimesini önleyerek kilo kaybını engelleyen iki mühim hormon var: İnsülin ve kortizol...

20.08.2019

Zehirli öpücük “Sembusek”

Edebi ve masalsı kent Mardin’in özgün yapısına uygun mistik yiyecek ‘Sembusek’ Müslüman ve Süryani halkın yüzyıllardır bir arada hoşgörü ile yaşayıp, birlikte oluşturdukları ortak kültür ve ağız tadının eseri.

26.07.2019

Türkiye’nin dünyada eşdeğeri yok

Bu sözler, Maça Kızı’nın işletmecisi Sahir Erozan ile bir süre önce yaptığımız sohbetten. Erozan yurtdışından gelen turist sayısında yaşanan artıştan memnun.

29.06.2019

Çin ve Hint mahallesiyle Singapur’un öteki yüzü

Yemyeşil bitki örtüsü, parkları ve limanıyla ‘bahçe içindeki şehir’ olarak adlandırılan Singapur, ziyaretçilere hem huzurlu bir metropolde gezinme hem de doğayla baş başa kalma olanağı sağlıyor. Daha önce Singapur’la ilgili yazımızda, Raffles Place, Merlion Heykeli, Marina Bay, Marina Sands Otel, Helix Köprüsü, Gardes by the Bay, Singapore Flyer, Esplanade ve Orchard Road gibi turistik merkezlerine değinmiştik. Bu yazımız Singapur’un Çin Mahallesi, Küçük Hindistan ve Arap Caddesi gibi bölgeleriyle nerede kalınacağı ve ne yeneceği gibi bilgileri içeriyor. İşte detaylar…

29.05.2019

Aş... aşk... Marlinda

Anadolu’da yemeğe “aş” denir. İsimlerinin sonunda “aş” kelimesi kullanılan yemekler kültür kokar; sevgi, gelenek ve doğallığı anlatır. Bence aşk da var bu yemeklerin içinde. Aş’a, kalbinizin baş harfini kattığınızda aşk’a dönüşüyor pişirmek de, yemek de.

16.05.2019

Beş duyu sanatı

“Yemek yapmak sanatların en güzeli ve kusursuzudur. Beş duyumuzu birden harekete geçirir, hatta bir duyumuzu daha uyandırır: Elimizden geleni ortaya koyma ihtiyacımızı. En sevdiğim tedavi budur. (Paulo Coelho)

18.04.2019