MENÜ

Baharat

Baharat ile ilgili tüm haberleri, son dakika Baharat haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Baharat haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.275 Baharat haberi bulunmuştur.

Baharat Haberleri

Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney Hindistan’ın en güzel şehri: 36 saatte Kochi

Güney batı Hindistan’daki Kerala Eyaleti’nin rengârenk liman şehri, ‘Tanrı’nın Ülkesi’ lakabıyla anılıyor. Doğal güzelliği, baharat zenginliği, iç bölgede kıyıya paralel uzanan çekici gölleriyle bir zamanlar denizcilerin, şimdilerde kruvaziyer gezginlerinin gözdesi. 1492’de Kolomb, bu bölgeye gelmeye çalışırken kendisini Bahamalar’da bulduğu dönemde bile şehrin yanyana huzur için de yaşayan Hindu, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi nüfusu Araplarla, Çinlilerle ticaret yapıyordu. Rengârenk kültürel mozaik bu sayede oluştu. Şehir, 2020 sonunda dünyanın en heyecan verici çağdaş sanat etkinliklerinden Kochi-Muziris Bienali’ne ev sahipliği yapacak.

19.01.2020Seyahat
Ridaniye Savaşı nedir Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

Ridaniye Savaşı nedir? Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

Osmanlıların Kahire’ye girmesi ve Mısır’da hâkimiyet sağlamasının yolunu açan Ridaniye Savaşı, 22 Ocak 1517 yılında Osmanlı Devleti ile Memluk Sultanlığı arasında geçen bir meydan muharebesidir. Ridaniye Savaşı tarihi, önemi, özeti, neden ve sonuçlarına ilişkin tüm bilgileri sizlere özel olarak hazırladık.

17.01.2020Gündem
Kayısı ve kuru soğan üretimi güldürdü, sarımsak ve Antep fıstığı üzdü

Kayısı ve kuru soğan üretimi "güldürdü", sarımsak ve Antep fıstığı "üzdü"

Türkiye'de geçen yıl 2018'e göre kayısıda üretim yüzde 12,9, kuru soğanda yüzde 13,9 artarken, sarımsakta yüzde 12,4, Antep fıstığında yüzde 64,6 geriledi.

17.01.2020Ekonomi
Alışverişten bahçeye 35 öneri...Sıfır atık anayasası

Alışverişten bahçeye 35 öneri...Sıfır atık anayasası

İklim değişikliğinin sonuçlarını daha net gördüğümüz bugünlerde tüketim alışkanlıklarımızı doğa dostu hale getirmek, atık yönetimi yapmak hepimizin sorumluluğu. Plastik ambalajlar, kâğıtlar, kartonlar... Ne yazık ki hepsi geri dönüştürülemiyor, dönüştürülebilen bazı ürünlerin dönüşüm ömrü birkaç kereyle sınırlı. Plastik kullanımını azaltmak için ülkemizde bir yıldır poşetler paralı olsa da hâlâ çöpü azaltmaktan daha etkili bir yöntem yok! İşte, sıfır atık felsefesini hayatınıza kolaylıkla sokabileceğiniz öneriler...

Iğdırda asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş

Yöresel tatları ile ünlü Iğdır, geçmişi asırlar öncesine dayanan Bozbaş yemeğiyle dikkat çekiyor.

7.01.2020Seyahat
Doğada saklı hayatın peşinde

Doğada saklı hayatın peşinde

Çalışmalarında doğa imgesinin içinde saklı olan hayatın gizemini arayan İdil Güral’ın resim, heykel, serigrafi, enstelasyon gibi farklı disiplinlerde çalışmalarının yer aldığı ‘Doğa, İnsan ve Zaman’ başlıklı sergisiyle 25 Ocak’a kadar FMV Galeri Işık’a konuk oluyor.

3.01.2020Kitap Sanat
Fındık üretimi yüzde 50,7 arttı

Fındık üretimi yüzde 50,7 arttı

Türkiye'de 2019 yılında fındık üretimi 776 bin 46 tona yükseldi.

31.12.2019Ekonomi
Bitkisel üretim istatistikleri açıklandı

Bitkisel üretim istatistikleri açıklandı

Bitkisel üretim 2019'da bir önceki yıla göre arttı.

31.12.2019Ekonomi
Reflüsü olanlar bu yiyeceklerden uzak dursun

Reflüsü olanlar bu yiyeceklerden uzak dursun

Gastroenteroloji Uzmanı Fatih Yüksel Işıksal, kronik gastrit ve reflü hastalığının tanı ve tedavisine ilişkin önemli bilgiler verdi. Reflü hastalarının yemek borusu kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğuna vurgu yapan Işıksal; çiğ sarımsak, çiğ soğan, mercimek, baharat ve yağda kızartılmış yiyeceklerden uzak durulmasını önerdi.

31.12.2019Sağlık
Lezizz günün menüsü hafta sonunu keyifle karşılamanıza yardımcı olacak

Lezizz günün menüsü hafta sonunu keyifle karşılamanıza yardımcı olacak

Bir haftayı daha bitirdiğimiz bugün, hafta sonunu evinde karşılayacak birçok kişinin aklında yine aynı soru var: "Akşama ne pişirsem?" Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği önerilerimize mutlaka göz atmalısınız çünkü cumanın ruhuna çok uygun bir menü hazırladık bugün. Sevdiklerinizle keyfini çıkararak yiyeceğiniz akşam yemeği için şimdiden afiyet olsun diyelim ve tariflerimize geçelim...

27.12.2019Lezizz Menüler
Zencefilli kurabiye nasıl yapılır Adım adım zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli kurabiye nasıl yapılır? Adım adım zencefilli kurabiye tarifi

Baharat ve ilaç olarak kullanılan zencefile, tatlılar ve hamur işlerinde de sık sık yer veriliyor, zencefilli kurabiye de bunlardan biri. Yapımı oldukça pratik olan zencefilli kurabiye, özellikle yılbaşı günlerinin en sevilen lezzetlerinden biri. Zencefilli kurabiyeyi ister yılbaşı sofralarınıza sunabilir, isterseniz süslü paketlerle hediye olarak verebilirsiniz. Peki, zencefilli kurabiye nasıl yapılır?

Rus şef Türk mutfağının lezzetlerini ve baharatlarını ülkesine tanıtıyor

Rus şef Türk mutfağının lezzetlerini ve baharatlarını ülkesine tanıtıyor

Rus şef Elena Vorontsova 13 yıldır yaşadığı Antalya'da öğrendiği Türk mutfağı lezzetlerini ve zengin baharat kültürünü, atölye çalışmaları ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara Ruslara anlatıyor.

25.12.2019Keyif
Rus şef Vorontsova Türk mutfağının lezzetlerini ve baharatlarını ülkesine tanıtıyor

Rus şef Vorontsova Türk mutfağının lezzetlerini ve baharatlarını ülkesine tanıtıyor

Rus şef Elena Vorontsova 13 yıldır yaşadığı Antalya'da öğrendiği Türk mutfağı lezzetlerini ve zengin baharat kültürünü, atölye çalışmaları ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara Ruslara anlatıyor.

Çeşitli aşamalardan geçiyor En önemli sırrı ise...

Çeşitli aşamalardan geçiyor! En önemli sırrı ise...

Kayseri'nin zengin mutfak kültüründe akla ilk gelen yiyeceklerden pastırma, her yıl tonlarca üretilerek yurdun her noktasına gönderiliyor. Kentin en önemli gelir kaynaklarından pastırmayı diğer illerde üretilen pastırmalardan ayıran en büyük özellik iklim, yerli baharat, usta mahareti ve kesim şekli. Pastırma üretim ustası Yusuf Koç (32), "Diğer illerde yapılan pastırmalara oranla Kayseri pastırmasının lezzeti, Erciyes Dağı'ndan gelir. Erciyes'in esintisi pastırmanın ilacıdır" dedi

MasterChefte para ödülünü kim kazandı İşte 12 Aralık MasterClass ödülünü kazanan isim

MasterChef'te para ödülünü kim kazandı? İşte 12 Aralık MasterClass ödülünü kazanan isim

Büyük final heyecanına haftalar kala MasterChef Türkiye'nin yayınlanan son bölümünde MasterClass ödül oyunu heyecanı yaşandı. 12 Aralık akşamı ekranlara gelen 66. bölümde yarışmacılar, haftanın para ödülünü alabilmek için balık çeşitlerini tahmin etmeye çalıştı. En doğru cevabı veren bir isim haftanın MasterClass ödülünü almaya hak kazandı. Peki, MasterChef'te para ödülünü kim kazandı? İşte, ödülü alan yarışmacı.

12.12.2019Televizyon
Son dakika haberi... Bakan Albayrak: Düşmeden, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz

Son dakika haberi... Bakan Albayrak: Düşmeden, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Meclis'tki bütçe görüşmelerinde konuştu. Albayrak, "Güçlüyüz, çünkü tarihin en büyük 3 kur saldırısına rağmen düşmeden, yıkılmadan yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

11.12.2019Ekonomi
Canan Karatay tavuk döneri ateşledi

Canan Karatay tavuk döneri ateşledi!

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajla tavuk döner tartışmasının fitilini ateşledi. “Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor” diyen Prof. Dr. Karatay’ın bu sözlerine konunun uzmanlarından cevap geldi. İşte o yanıtlar:

10.12.2019Gündem
Nefesinizi doğru kullanmayı öğrenirseniz...

Nefesinizi doğru kullanmayı öğrenirseniz...

‘Genleriniz Kaderiniz Değildir’ adlı kitabında sağlıklı ve iyi hissetme halini yaşamının geneline yaymak isteyenlere rehberlik eden bütünsel sağlık ve ayurveda uzmanı Ebru Şinik, kitabını anlatıyor...

9.12.2019Kitap Sanat
36 saatte Şarap ve türüf cenneti Barolo

36 saatte Şarap ve türüf cenneti Barolo

İtalya’nın şarap bölgeleri arasında tartışmasız lider! Chianti kadar kalabalık değil. Yemekler Friuli’den daha iyi, tepeleri kaplayan bağları, korularıyla doğası Umbria ve Sicilya’dan daha yeşil. Kuzey batıdaki bölgelerden Piedmont’ın tam merkezinde. Beyaz trüfleri, taze makarnalarıyla meşhur Barolo ve çevresi gastronomik cennetlerden.

8.12.2019Seyahat
Basura ne iyi gelir, Basur (Hemoroid) nasıl geçer

Basura ne iyi gelir, Basur (Hemoroid) nasıl geçer?

Kişinin yaşam kalitesini bozan, ağrı ve kanamaya yol açan hemoroit ya da vatandaşlar tarafından bilinen adıyla basur, pek çok kişinin muzdarip olduğu bir problem olarak dikkat çekiyor. Bu sorunu yaşayan kişiler de basura neyin iyi geldiğini ve nasıl geçeceğini öğrenmek istiyor. Peki, Basura ne iyi gelir, Basur (Hemoroid) nasıl geçer?

6.12.2019Sağlık
Mide gazına ne iyi gelir Mide gazı nasıl geçer

Mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı nasıl geçer?

Mide gazını etkileyen ve tetikleyen durumların başında sağlıksız beslenme gelir. Özellikle hızlı yeme alışkanlığı hem mide gazını etkiler hem de kişinin hava yutmasına neden olur. Ayrıca çok fazla yapay maddelerden üretilen besinlerin tüketilmesi de mide problemlerine yol açar. Peki, mide gazına ne iyi gelir? Mide gazı nasıl geçer?

6.12.2019Sağlık
Mide ağrısına ne iyi gelir Mide ağrısı nasıl geçer Mide ağrısı nedenleri

Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nasıl geçer? Mide ağrısı nedenleri

Mide ağrısı belirli zamanlarda muzdarip olduğumuz sorunların başında geliyor. Bu sebeple mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nasıl geçer ve mide ağrısı nedenleri için doğal çözümler bulmak gerekir. Mide ağrısına sadece fiziksel nedenler değil, psikolojik nedenlerde sebep olabilmektedir. İş yaşamı ve özel yaşamdaki sorunlar mide ağrısını tetikleyebiliyor.

6.12.2019Sağlık
Kabızlık nasıl geçer Kabızlığa ne iyi gelir Kabızlık nedenleri ve çözümü

Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nedenleri ve çözümü

Kabızlık, diğer adıyla konstipasyon, büyük-küçük pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Pek çok nedenden kaynaklanan kabızlığın temelinde beslenme şekli yatar. Özensiz bir şekilde hazırlanan diyet listeleri doğrudan doğruya kabızlık sorununa yol açar. Peki, abızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nedenleri ve çözümü...

4.12.2019Sağlık
Hazımsızlık nedir, neden olur Hazımsızlığa ne iyi gelir

Hazımsızlık nedir, neden olur? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

Hazımsızlık sindirim sisteminin iyi çalışmaması sonucunda sık sık yaşanan bir sorundur. Günümüzde her üç kişiden birinde görülen hazımsızlık sorunu, yemek yeme alışkanlıklarıyla da doğrudan ilintilidir. Peki, hazımsızlık nedir, neden olur? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

4.12.2019Sağlık
Mutfakların Küçük Siyah Mucizesi: Çörek Otu

Mutfakların Küçük Siyah Mucizesi: Çörek Otu

Hemen hemen her mutfakta bulunan çörek otunun sağlığımız açısından faydaları saymakla bitmiyor. Çörek otunun, kanser hücrelerine, diyabete ve insülün direncine karşı adeta bir koruma kalkanı oluşturduğunu vurgulayan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, çörek otunun faydalarını anlattı.

Kim’in küllerini Diyarbakır’a gömeceğim

Kim’in küllerini Diyarbakır’a gömeceğim

Diyarbakır’da 16 yaşındaki bir uyuşturucu bağımlısı tarafından bıçaklanarak öldürülen Güney Koreli Jin Wook Kim’in (41) katiliyle bir çay ocağında dakikalarca yan yana oturduğu ortaya çıktı. Cinayetten beş gün sonra bir kız çocuğu dünyaya getiren Kim’in eşi Jung In Jang, “Gelecekte Diyarbakır’da yaşamak ve eşimin küllerini burada gömmek istiyorum” dedi.

2.12.2019Gündem
“2 milyon gurme var, hepsi de annesinin dolmasının lezzetini arıyor”

“2 milyon gurme var, hepsi de annesinin dolmasının lezzetini arıyor”

Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği'nin düzenlediği Gastro Talks "Kanaat önderleri konuşuyor" programının ikinci konuğu Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, Etkinlik Komite Başkanı Erdem İpekçi ve Türkiye’de gastronomi ve turizm alanından önemli temsilciler katıldı. Programda 2023 Gastronomi Stratejileri ve Türkiye'nin gastronomi alanında kalkınma planları konuşuldu.

Bakan Albayrak: Ekonomi yüzde 4-5 büyüme patikasına girmeye başladı

Bakan Albayrak: Ekonomi yüzde 4-5 büyüme patikasına girmeye başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye son bir yılda bütün bu operasyonları püskürtecek bir refleksle şükürler olsun tekrardan ekonomik olarak güçlü büyüme trendine girmeye başladı ve son rakamlar gösteriyor ki Allah'ın izniyle son çeyrek itibarıyla Türkiye ekonomisi yüzde 4, yüzde 5 büyüme patikasına girmeye başladı." dedi.

28.11.2019Ekonomi
Guacamole sos (avokado sos) nasıl yapılır

Guacamole sos (avokado sos) nasıl yapılır?

Guacamole, avokado ile yapılan bir Orta Amerika mezesidir. Aztek kökenli olan guacamole sos içeriğindeki yağ ve vitamin açısından değerli tutulmuştur. Ülkemizde avokado sos olarak bilinen bu lezzet genellikle bir et yemeği olan fajitayla birlikte sunulur. Peki, avokado sos nasıl yapılır?

Kekik alan artık türünü de bilecek

Kekik alan artık türünü de bilecek

Kekik etiketlerinde, bu baharatın ismiyle birlikte ait olduğu bitki cinsi adı da belirtilecek. Zahter olarak bilinen karabaş kekik ile yeşil karabiber de tanımlanarak ilk defa baharat mevzuatına eklenecek.

21.11.2019Ekonomi
Evde tavada lahmacun yapılışı ve tarifi Evde lahmacun içi nasıl hazırlanır

Evde tavada lahmacun yapılışı ve tarifi! Evde lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Lahmacun tarifi, metotlarına ve yöresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle güney kesimlerde, büyükşehirlerin aksine elle açılan hamur ile yapılan lahmacun, temelde kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz ve baharat karışımından oluşuyor. Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay çevresinde malzeme içeriği ve yoğunluğu ile farklılık gösteren lahmacun tarifleri, evde de kolayca uygulanabiliyor. Peki, evde lahmacun içi nasıl hazırlanır? İşte, lahmacun yapılışı hakkında önemli bilgiler

Anadolu mutfağını dünya trendlerine uyarladım

Anadolu mutfağını dünya trendlerine uyarladım

Yemek kültürü araştırmacısı Sahrap Soysal, ‘Sağlıklı Mutfak’ adlı yeni kitabında gelenekten geleceğe Türk mutfağını masaya yatırıyor. Soysal, “Anadolu lezzetlerini biraz güncelleyip yeni akımlarla buluşturdum” diyor.

Yazar Sonuçları

Uzakdoğu’dan Anadolu’ya uzanan lezzet! Yüksel Uygur Lokantası

Uygur mutfağının vazgeçilmezi lağman bence kaçırılmaması gereken bir yemek. Makarna kalitesi çok iyi. Artizanal. Diri. Eminim bir İtalyan da bu makarnadan epey zevk alır. İyi ve sofistike bir sosla Uygur lağmanı birleşirse ortaya bir başyapıt çıkar.

25.01.2020

Doğumdan ölüme gastronomi

İnsanoğlunun doğumda başlayan gastronomi macerası ölümden sonrasına kadar sürüyor.

13.01.2020

Mühendislikten Aşçılığa Giden Yolculuk

Mühendislik okuduktan sonra aşçılığa olan tutkusunun peşinden gitmiş ve adını dünyaya duyurmuş bir master şef ile tanışmaya ne dersiniz? ‘Yedikleriniz Davranışlarınız Olur’ adlı kitabın yazarı ve TV programı sunucusu Deniz Orhun… Önce Amerika’da ve İngiltere’de gastronomi eğitimini tamamlamış sonra da dünyaca ünlü isimlere yemek hazırlayan şefler arasında yer almış.

1.01.2020

Akdeniz hoşaf mı olur komposto mu?

İçine tonlarca şeker boca edilmiş Akdeniz’den hangisi olur sizce?

28.12.2019

Şahsiyetli ve abartısız YILIN EN İYİ YEMEĞİ

Nicole eskiden de çok iyiydi ama şef Kaan Sakarya ayrıldıktan sonra kendini bulması biraz zaman aldı. Şimdiyse kişiliğine tekrar kavuşmuş. Mutfağın başındaki Aylin Yazıcıoğlu ile başşef Aykut Doğanok mükemmel bir uyum yakalamış.

28.12.2019

Günde iki öğün yeter mi?

Özel bazı durumlar dışında, ciddi bir sağlık sorununuz da yoksa günde 3 öğün yerine 2 öğün beslenerek daha fit ve formda olmanız, daha makul bir kilo düzeyinde kalmanız pekâlâ mümkün.

26.12.2019

İşte o bilimsel soru! Yumurta faydalı mı, zararlı mı?

Kimi harika bir besin olduğunu söylüyor, kimi ‘bir numaralı halk düşmanı’ ilan ediyor. Yumurtayla ilgili gerçek ne? Gelin, şu tartışmalı konuyu çözelim.

22.12.2019

Toksin biriktiriyoruz

Enerjiyi yiyip içtiğimiz gıdaları bedenimizde yakarak üretiyoruz ve bir tür makine gibiyiz. Yakıt alıyor, o yakıttan enerji oluşturuyoruz. Peki, bu enerji oluşumu sürecinde ortaya çıkan “atık ürünler” ne oluyor? Biriken toksinlerden arınmak yani detoks yapmak neden zorunlu bir sağlık prensibi?

18.12.2019

Korsan Denizi’nin üç incisi

Kuzey yarımkürede havalar soğumuş olsa da gezegenin birçok noktasında davetkâr bir sıcaklık var. Bana göre bu davetin dünya üzerindeki en etkileyici adreslerinden biri de Karayipler. Bölgede 7 bine yakın ada bulunuyor. Ama benim gönlümde özellikle üç tanesi taht kurmuş durumda. Bir sıcak kaçamak yapmak istiyorsanız işte size bir değil, üç neden birden.

16.12.2019

2020'nin beslenme trendleri

Başlığı okuyunca aklınıza hemen “Beslenmenin de trendi mi olur hocam?” sorusu gelirse şaşırmam!

16.12.2019

Balıkpazarı’nın en eski esnafları bakın neler anlatıyorlar?

HALİÇ sırtlarındaki kırmızı görkemli binayı, Özel Fener Rum Erkek Lisesi’ni, Fener-Balat gezilerinden hayranlıkla seyretmişliğim çok var ancak içine girip görmek hafta sonunda nasip oldu.

11.12.2019

Fransız mutfağında madalyonun iki yüzü: GELENEK VE YENİLİK

Fransız mutfağında gelenekselliğin koruyucusu olan düzenlemelerden geçen hafta bahsetmiştim. Bu hafta sıra ülkede ‘yeni mutfak’ rüzgârlarının nereden esmeye başlayıp arada nasıl yön değiştirdiğinde... Bu süreçten hepimiz için öğrenecek çok şey var.

8.12.2019

Grip ve nezle için 5 faydalı çay

Biraz gecikerek de olsa kış yüzünü gösterdi. Havanın soğumasıyla birlikte “nezle-grip meselesi” de yeniden gündemimize girdi. Peki, bu mühim ve can sıkıcı kış sorunlarından korunmanın doğal bir yolu yok mu? Var! Çözümü “kış çayları”nın desteğinde aramalı. Tabii ki beslenmeye, istirahate, bağışıklığı güçlü tutmaya da dikkat etmeli.

6.12.2019

10’dan geriye saymak için en güzel 8 fırsat

Yılbaşı eğlenceleri için geri sayım başladı... İsteğiniz yeni yıla yurtdışında merhaba demekse “Ne yapsak, nereye gitsek” gibi soruları sormanın tam zamanı. Sizin için en masalsı ‘Noel’ turlarını derledik. İster ailecek Santa Clause Köyü’nde Noel Baba ile tanışın ister Alsace Bölgesi’nde masal dünyasında kaybolun, isterseniz kendinizi beyaz kumsallardan turkuvaz sulara bırakın ya da meydanlardaki kalabalığın coşkusuna ortak olun. 

1.12.2019

Kanser önlenebilir mi

Evet, eğer yediğinize, içtiğinize, aktivite düzeyinize, uyku kaliteniz ve de stres yönetiminize dikkat edersiniz kanserlerin pek çoğunu önlemeniz mümkündür. Biliniz ki kanserde genetiğin rolü yüzde 15-20’yi geçmez.

25.11.2019

Kâşifin keşfi ya da feryat etmek

Bir yere ilk giden olmak mıdır keşif, yoksa o yeri herkesin malumu yapmak mı?

23.11.2019

Günahıyla sevabıyla ‘bilimsel’ kokoreç!

Kokoreci özellikle son yıllarda daha çok tüketmemize rağmen ne kadar tanıyor ve biliyoruz? Ülkemizde son yıllarda geç de olsa önem kazanan gıda hijyenini de göz önüne aldığımızda, mahalle içlerine kadar giren, hemen her köşede mantar gibi biten bu müthiş lezzet acaba ne şartlar altında ve nasıl üretiliyor?

14.11.2019