MENÜ

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı ile ilgili tüm haberleri, son dakika Armut Tatlısı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Armut Tatlısı haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 122 Armut Tatlısı haberi bulunmuştur.

Armut Tatlısı Haberleri

Kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır

Kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır?

Armut tatlısı meyveli tatlıların en sevilenlerinden biri. Baharat ve kuruyemişlerle harmanlanan armutlar suyunu çekinceye dek pişiriliyor, tadına doyum olmaz, bir o kadar da hafif bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kuruyemişli armut tatlısı nasıl yapılır?

Kurban Bayramında Yanlış Beslenme Kurbanı Olmayın

Kurban Bayramında Yanlış Beslenme Kurbanı Olmayın

Sağlıklı bir bayram geçirmek için doğru besin seçimi, etlerin saklanması, hazırlanması ve pişirilmesi konusunda bilinçli davranılmalıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysu Bekçi konuyla ilgili bilgilendiriyor....

İftarda fırında armut tatlısı

İftarda fırında armut tatlısı

Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği, pratik ve besleyici armut tatlısı ramazan ayında favoriniz olacak.

16.06.2015Ramazan Özel
İstanbul’da bir Finli

İstanbul’da bir Finli

Beyoğlu’ndaki İst 8/18 dört katlı, 2200 metrekare büyüklüğünde bir mekân. İçinde farklı fonksiyonları barındırıyor. Nasıl mı? Otel, restoran ve sanat merkezi olarak... Kurucusuysa aşkı için İstanbul’a gelen bir Finli

1.10.2010Seyahat
Romantik yemeğin 10 adresi

Romantik yemeğin 10 adresi

Yarın Sevgililer Günü. Hoş bir müzik eşliğinde romantik bir yemek için planınızı hâlâ yapmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız.

13.02.2010Kelebek
Romantik yemeğin en iyi 10 adresi

Romantik yemeğin en iyi 10 adresi

Yarın Sevgililer Günü. Hoş bir müzik eşliğinde romantik bir yemek için planınızı hâlâ yapmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Pek çok mekân hâlâ rezervasyon kabul ediyor. Tercihiniz iyi yemek, iyi müzik ve güzel bir manzaraysa jüri üyelerimizin seçtiği “Romantik Yemeğin En İyi 10 Adresi”ne bir göz atın. Her zevke, her bütçeye uygun seçenek mevcut.

13.02.2010Kelebek
Romantik yemeğin en iyi 10 adresi

Romantik yemeğin en iyi 10 adresi

Yarın Sevgililer Günü. Hoş bir müzik eşliğinde romantik bir yemek için planınızı hâlâ yapmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız. Pek çok mekân hâlâ rezervasyon kabul ediyor. Tercihiniz iyi yemek, iyi müzik ve güzel bir manzaraysa jüri üyelerimizin seçtiği “Romantik Yemeğin En İyi 10 Adresi”ne bir göz atın. Her zevke, her bütçeye uygun seçenek mevcut.

12.02.2010Kelebek
’Kriz masasında 500 dolarlık şarap içtiler’ tartışması

’Kriz masasında 500 dolarlık şarap içtiler’ tartışması

ABD Başkanı George W. Bush’un ev sahipliği yaptığı G-20 Ekonomi Zirvesi’nde 500 dolarlık şarap krizi çıktı.

16.11.2008Ekonomi
Batı Karadenizde 2008 yazı

Batı Karadeniz'de 2008 yazı

Batı Karadeniz plajlarının özelliği çoğunun yemyeşil ormanlarla içiçe olması. Gözalabildiğine uzanan sahillerinde altın sarısından volkanik siyaha kadar her çeşit kumsalı bulmak mümkün. Mavi bayraklı plajı olmasa da, deniz suyu Zonguldak hariç temiz. Doğu Karadeniz’deki gibi aniden derinleşen sahillerin sayısı az. Ağustosta denizsuyu sıcaklığı Bodrum, Kuşadası’ndaki gibi 25 derece. Yaylaları Doğu Karadeniz’den daha iyi korunmuş. Özellikle balık restoranları iddialı.

3.08.2008Seyahat
Cide’de festivale davetlisiniz

Cide’de festivale davetlisiniz

Akdeniz sahillerinin sıcaktan kavrulduğu şu günlerde, Karadeniz kıyısında, Küre Dağları’nın eteğindeki Kastamonu’nun Cide ilçesi püfür püfür bir yaz geçiriyor. 11 kilometrelik kesintisiz kumsalında, deniz suyu sıcaklığı 22 derece civarında. İlçede cuma günü Rıfat Ilgaz Sarıyazma Kültür ve Sanat Festivali başlıyor. Edebiyat söyleşileri, sergiler, konserlerle dolu bir hafta sonu sizi bekliyor.

6.07.2008Seyahat
Kurabiyeleriyle sosyetenin başaşçısı oldu

Kurabiyeleriyle sosyetenin başaşçısı oldu

Ev hanımı Fatma Okçu, şeftali şeklinde yaptığı kurabiyeleriyle İstanbul’un sosyete davetlerinin vazgeçilmez aşçısı oldu. Bugün birçok ünlü ailenin davet mönülerinde ondan bir kaç çeşit yemek mutlaka bulunuyor. Limonlu keki, armut tatlısı, kestaneli ananaslı vişneli yaprak dolmaları ve çeşit çeşit salataları davet sofralarında yerini alıyor.

1.06.2007Kelebek
Elçilere şarap ısmarladı

Elçilere şarap ısmarladı

Alkol kullanmayan TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni atanan büyükelçilere verdiği öğle yemeğinde beyaz şarap ikram etti.

21.11.2006Gündem
Karadeniz’in en uzun sahili Cide

Karadeniz’in en uzun sahili Cide

Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz’ın doğduğu yer olan Kastamonu’nun Cide İlçesi; kilometrelerce uzanan sahili, dağları, şelaleleri, muhteşem koyları, mağaraları, kanyonları ve yeşilin her tonunun rastlanabileceği ormanlarıyla keşfedilmeyi bekleyen bir cennet. Üstelik bu haftasonu, 11. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali düzenleniyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin ağırlıkta olduğu festival süresince, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçılar, usta yazarın anısına eserlerini sergileyecek.

6.07.2006Seyahat
Korku dolu bir Balkan geleneği: Bocuk Gecesi

Korku dolu bir Balkan geleneği: Bocuk Gecesi

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde geçmişi antik çağlara dayanan ‘Bocuk Gecesi’ bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

31.01.2019Seyahat
Nur topu gibi cadılar festivalimiz oldu: Bocuk

Nur topu gibi cadılar festivalimiz oldu: Bocuk

Duyulmaya başlayalı sadece birkaç yıl olmasına karşın bu yıl festivale rekor katılım bekleniyor. ‘Yerli cadılar bayramı’ için maskelerinizi şimdiden hazırlayın.

21.01.2019Seyahat
Çarşaflara bürünerek genç yaşlı sokağa çıktılar Edirnede şaşırtan görüntüler...

Çarşaflara bürünerek genç yaşlı sokağa çıktılar! Edirne'de şaşırtan görüntüler...

Edirne'nin Keşan ilçesindeki 950 nüfuslu Çamlıca köyünde, her yıl düzenlenen eski Balkan geleneği ‘Bocuk Gecesi’ etkinliği, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist tarafından büyük ilgi görüyor. Kışın en soğuk gecesi olarak kutlanan ve gençlerin çarşaflara bürünerek komşularını "Bocuk geliyor’ diye korkuttuğu bu eğlenceli etkinliğe, bu yıl 30 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

4.01.2019Seyahat
Kabak tatlısı nasıl yapılır Tahinli kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tahinli kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Kış mevsimiyle birlikte bal kabakları pazar ve market tezgahlarında yerini aldı, mutfaklardan kabak tatlısı kokuları yayılmaya başladı. İç kısmı bal gibi tatlı olan kabaklar, toz şekerle yumuşayana kadar pişiyor, tahin ve cevizle sunuma hazırlanıp gönülleri fethediyor. İşte, ilk kez deneyecekler için kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Yılbaşı gecesi alınan kalorinin, ihtiyacın 2-3 katı üzerine çıktığını, hatta 7 bin kaloriyi bulduğunu biliyor muydunuz? “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır. Oysa sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları hazırlamak zor değil” diyen Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sağlıklı yılbaşı tabağının 6 altın kuralını anlattı.

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Beyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.

Yazar Sonuçları

Peri Bacaları’nda pişen yemekler

Anadolu’nun tam ortasında, Nevşehir ve Kayseri’de lezzetli yemeklerin peşinde koşturdum durdum geçen hafta. Nevşehir, dünyanın en ilginç coğrafyası Kapadokya’yla bütün dünyada bilinir. Peri bacaları, yeraltı şehirleri, kayalara oyulmuş kiliseleri, sabahın erken saatlerinde gökyüzünde süzülen rengârenk balonları, büyülü otelleri, leziz şarapları ile ünlü.Işık önemini orada belli eder. Peri bacalarını sabah başka bir renge, akşam başka bir renge boyar. Yani Kapadokya’nın sihrine sihir katar...

25.03.2018

Dünden bugüne Mersin lezzetleri

Bana sık sık en lezzetli kentlerin hangileri olduğu sorulur. Yanıt vermekte zorlanırım. Çünkü her kentin mutfağı birbirinden zengin. Kimi şehirler, Gaziantep örneğinde olduğu gibi mutfaklarının tanıtımını çok iyi yapar. Kimileri ise sessiz, soluksuz bir kenarda bekler. Mutfağını pazarlayamayan şehirlerden biri de maalesef Mersin. Bu güzel şehir de öyle güzel lezzetler var ki, işte size Mersin'in lezzetleri...

2.06.2017

Çikolatalı tatlılar

Çikolatayı farklı tariflerde kullanarak damak zevkinize uygun tatlılar yapabilirsiniz. Bu hafta vereceğim çikolatalı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz.

17.03.2016

Yılbaşı gecesi “hayır” demeyi öğrenin

Yılbaşı demek, tam gaz eğlence demek... Bu da yemek süresinin sabaha kadar uzaması manasına geliyor. Dolayısıyla kalori hesabının ucu kaçabiliyor. Yeni yıla fazla kalorilerin vicdan azabıyla girmek istemiyorsanız, dikkat! Rafinera uzman diyetisyeni Didem Altınbaşak Tulgan’dan özel gün için ipuçlarını aldık.

25.12.2014

Karaköy’ün en demlisi

Dersimiz gastronomi, konumuz en tavşan kanından...

20.09.2013

Turp gibi olmak iyidir

Sağlıklı görünen insanlara “Maşallah turp gibisin” deriz.

24.08.2013

Öyle bir baktıki, anladım Bana bir şey olmayacaktı Sönmez ölmeme izin vermeyecekti!

BEBEK’te müthiş bir evde yaşıyor Filiz Akın. Girer girmez sofraya takılıyor gözüm, olağanüstü görünüyor.

22.04.2013

Benim ot çılgınlığım

Bahar ayları herkes gibi beni de çarptı. Kışın uzun sürmesi ve aniden çiçeklenen İstanbul gerçekten çarptı beni...

27.05.2012

Ankara restoranları sayesinde kısa bir dünya turuna çıkalım

Her geçen gün büyümesine tanıklık ettiğimiz şehrimiz, başkentimiz Ankara, bünyesinde restoranlar yoluyla bir mini dünya turu yapmaya yetecek kadar mekân barındırıyor.

11.02.2012

Bir yemek, bir film ve bir kitap

Benim için geçen haftanın özeti şöyle: Mutfağına girip yemek pişirdiğim Juno, bayıla bayıla seyrettiğim Labirent. Ve kişiliğine hayran olduğum Coco Chanel’in biyografisi

13.01.2012

Umarım sefalar getirirsin 2011

Gazetelerin neredeyse piyango biletlerini kontrol etmek için açıldığı böyle bir günde ne yazılır ki? İki seçenek var galiba önümde. Ya gidenin muhasebesi yapılacak ya da gelenden ne beklendiği yazılacak. Bir diğer şık da oturup 1 Ocak’a uygun bir şeyler karalamak

31.12.2010

Sirke önemlidir

İnsanlar ikiye ayrılır; salatayı sirke sosuyla sevenler ve limon sosuyla sevenler.

31.08.2009

Buzu rakıya değil suya eklemek gerek

"Kimi dertten içermiş, kimi neşeden / Kimi ayrılıktan, kimi işveden/ Kimi yar elinden, kimi şişeden/..."

25.06.2008

Tat almak için

Bazen "Ağzımın tadı yok bugün, yediğim hiçbir şeyin tadını alamıyorum" deriz. Hastayızdır ve burnumuz tıkalıdır aslında, hepsi bu.

12.12.2007

Yaz kirazla gelir, kiraz Lucullus’la gider Avrupa’ya

Bayılırım manav vitrinlerine, yaz gelince. Hele hele bence yazın simgesi olan kirazın koyu kırmızı rengiyle şenlendirmesine bu vitrinleri.

5.06.2006

Bu bir kalem sürçmesidir, affola

Dediğim gibi, deli poyraz eşliğinde geldiği için yağdığı mı tozduğu mu belli olmayan meret, bende kıstırılmışlık duygusu dışında hiçbir duygu uyandırmadı.

27.01.2006

Bush, nane yapraklarını Parvanov’a gönderdi

Rasim Özkanca, 1948 Trabzon Faroz Mahallesi doğumlu... Trabzonspor’un iskeletini oluşturan mahallede doğup büyüdüğü için önceleri yaşamını libero futbolcu olarak programlamış.

25.07.2004

Bursa’nın gastronomik kimliği

Bursa’mızı ‘UNESCO’nun 27. Gastronomi Şehri’ ve ‘Türkiye’nin 3.Gastronomi Şehri’ projemiz inanılmaz ses getirdi.

29.06.2019

Türk Cumhuriyetleri’nden altı ülkede yapılan anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu: Türk dünyasında Atatürk sevgisi

TÜRK dünyasında hangi kuruluşlar yer alıyor; Türk Konseyi, Türksoy, Türk-Pa, Türk Akademisi de Astana’da kurulu bulunuyor.

29.11.2017

Balkabağı Tarifleri

Bayılırım balkabağına! Tatlı tuzlu fark etmeden girdiği her tarifi zenginleştirir, nefis bir aroma katar. Faydaları ise saymakla bitmez, mucizevi besinlerden biridir. Madem tam mevsimindeyiz, ben de sizler için balkabağı tariflerimi toparladım. Şimdiden afiyet olsun.

27.10.2017

Belleğinize birazcık fırsat verin

Yaş ilerledikçe beyin de yaşlanır, bilgiyi eskisinden daha yavaş işlemeye başlar. Ama yine de yaşlanırken belleği suçlamaya hakkınız yok!

27.10.2017

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Beyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.

21.10.2016