MENÜ

Armut

Armut ile ilgili tüm haberleri, son dakika Armut haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün Armut haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 3.687 Armut haberi bulunmuştur.

Armut, gülgiller familyasının Maloideae alt familyasında sınıflanan Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle, bu türlerden bazılarının yenilebilir meyvelerinin ortak adı. Her iki yarıkürenin ılıman iklim kuşağı ülkelerinde yetiştirilen armut, dünyanın en önemli meyve ağaçlarından biridir. Armut ağacı tepeye doğru genişleyen ve olgunlaştığında 13 m'ye ulaşan boyuyla elma ağacından daha uzun ve daha diktir.

 

Devamı...

Armut Haberleri

Bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleri belirlendi

Bitkisel üretimde biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleri belirlendi

Biyoteknik mücadele destek miktarı elma, bağ, kayısı, ayva ve armut için dekar başına 50 lira, nar, şeftali ve nektarin için 80 lira, zeytin için 33 lira olarak uygulanacak.

8.11.2019Ekonomi
Ara Öğünler Neden Önemlidir

Ara Öğünler Neden Önemlidir?

Ara öğün yapmanın önemini Diyetisyen Dilara Demirkan Erkek anlattı.

28.10.2019Diyet Rehberi
Kadına şiddete dikkat çektiler Belediye Başkanı ve muhtarlar armut topladı

Kadına şiddete dikkat çektiler! Belediye Başkanı ve muhtarlar armut topladı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde dünyaca ünlü deveci armudunun bu seneki hasadının ana teması kadına şiddet oldu. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve ilçedeki muhtarlar "Bizim elimiz armut topluyor" sloganıyla hasat yaptı.

27.10.2019Gündem
Son bir hafta kaldı 188 bin kişi soyadını değiştirdi

Son bir hafta kaldı! 188 bin kişi soyadını değiştirdi

Ad ve soyadlardaki yanlış yazımlar mahkeme kararı olmaksızın değiştirilmesi süreci devam ediyor. Bu süreçte 188 bin kişi soyadını değiştirdi. 74 bin kişi ise isminde değişiklik yaptı. Değiştirme süresi ise 3 Kasım 2019'da sona erecek.

26.10.2019Ekonomi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi... Birçok hastalığa da iyi geliyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi... Birçok hastalığa da iyi geliyor

Kışın birçok hastalığa karşı korunmak ve kansızlığı gidermek amacıyla kullanılan, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti ‘armut pekmezi’ yapımı başladı.

İtalya’nın gurme adası: Salina

İtalya’nın gurme adası: Salina

Sicilya’nın en büyük ikinci adası olan Salina’yı görünce Michael Redford ve Massimo Troisi’nin neden ‘The Postman’ (Il Postino) filminin çoğu sahnesini burada çektiğini gayet net bir şekilde anlayabilirsiniz. Akademi Ödüllü 1994 yapımı olan film, şiirsel konusuna rağmen Salina’dan daha fazla romantik olamaz.

17.10.2019Seyahat
Kış Kabızlığına İyi Gelecek Besinler

Kış Kabızlığına İyi Gelecek Besinler

En yaygın sindirim sorunları arasında başı çeken kabızlık şikayetlerinin duygusal motivasyonun, meyve – sebze tüketimi ve fiziksel aktivitenin azaldığı kış aylarında daha da yaygınlaştığına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, yeterli sıvı alımı, hareketli yaşam ve lif zengini beslenme tarzının benimsenmesi konusunda uyarıda bulundu.

14.10.2019İyi Yaşam
Kaşıkçı Elması yeniden sergilenmeye başladı Gören büyüleniyor

'Kaşıkçı Elması' yeniden sergilenmeye başladı! Gören büyüleniyor

Kaşıkçı Elması, Topkapı Sarayı Müzesi Dış Hazine Bölümü'nde sergilenmeye başlandı. 'Kaşıkçı Elması' ile birlikte zümrütlerle süslenmiş Topkapı Hançeri ve Sultan II. Mahmud Tahtı da sergileniyor.

8.10.2019Gündem
Kaşıkçı Elması yeniden ziyarete açılıyor

"Kaşıkçı Elması" yeniden ziyarete açılıyor

Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhuru" olarak gösterilen 86 karatlık "Kaşıkçı Elması", Topkapı Sarayı'nın silah koleksiyonunun sergilendiği Dış Hazine Bölümü'nde yeniden sergilenmeye başladı.

4.10.2019Keyif
Dün gece deprem mi oldu 3 Ekim son depremler listesi

Dün gece deprem mi oldu? 3 Ekim son depremler listesi!

Son depremler listesi aracılığıyla Kandilli Rasathanesi'nin yayımladığı verileri öğrenmek isteyen pek çok vatandaş, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. İşte, İzmir yakınlarında da hissedilen, rasathanenin yayımladığı 3 Ekim tarihli en son depremler listesi

3.10.2019Gündem
Eylülde en fazla yolcu taşıma ücretleri arttı

Eylül'de en fazla yolcu taşıma ücretleri arttı

İTO verilerine göre, geçen ay İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan harcama kalemi yüzde 27,27 ile dolmuş ve minibüs yolcu taşıma ücreti oldu.

2.10.2019Ekonomi
Turşu nasıl yapılır Evde turşu yapımıyla ilgili bilgiler

Turşu nasıl yapılır? Evde turşu yapımıyla ilgili bilgiler

Yaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…

Sicilya’daki Yunan şehri: 36 saatte Siracusa

Sicilya’daki Yunan şehri: 36 saatte Siracusa

Güneydoğu Sicilya şehirlerinden Siracusa, 734 yılında Yunanlarca kurulmuş, Ciçero’dan “En müthiş, en güzel Yunan şehri” övgüsünü almıştı. Geliştikçe dönemin Atina, Kartaca gibi büyük güçlerinin hedefine yerleşti. Romalılar, Bizanslılar, Kuzey Afrikalılar, İskandinavlar gelip geçti. Sanattan mutfak kültürüne pek çok alanda izlerini bıraktılar. Geçmişin görkemi bugün ünlü arkeoloji parkında ve merkezdeki tarihi yapılarda yaşatılıyor. Ortigia Adası, labirenti andıran dar sokaklar, barok üslubu kiliseler, asırlık saraylar ve Ortigia’nın batı kıyısındaki günbatımı manzarası için bu şehir görülmeye değer.

30.09.2019Seyahat
Gıda dolandırıcılığını e-burun bitirecek

Gıda dolandırıcılığını e-burun bitirecek

İnsan gibi nefes alarak kokuları tanıyan ve ayırt eden Elektronik Burun, özellikle sağlık ve gıda alanında önemli çalışmalara yardımcı olacak. Yapay gıdaların üretilmesiyle ortaya çıkan gıda dolandırıcılığına dikkat çeken Doç. Dr. Sadullah Öztürk, “Örneğin çam fıstığı aldığımızı zannediyoruz ama bu bezelye tozu çıkıyor. Et yediğimizi zannediyoruz hâlbuki soya fasulyesi yiyoruz. E-Burun, tüketilen gıdaların gerçekliğini ayırt edecek” dedi.

27.09.2019Teknoloji
Bu meyvenin adını bilen yok

Bu meyvenin adını bilen yok

Eskişehir’in Beylikova ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Necmettin Bor, 10 yıl önce bahçesine bir meyve fidanı dikti. Yıllar içinde büyüyen ağaçta, yaklaşık 1 kiloluk geçen meyveler oluşmaya başladı. Elma, armut ve ayvaya benzeyen bir tadının olduğunu söyleyen Bor, meyvenin ismini ise bilemediklerini ifade etti. İnceleme için bir çok yere götürüldüğünü söyleyen Necmettin Bor, 10 yıldır ne olduğunu bilmedikleri meyvenin tadının ise çok güzel olduğunu dile getirdi.

19.09.2019Haber
Başak Burcu Diyeti

Başak Burcu Diyeti

Şekerlemeler deyince akla gelen ilk burç olan Başak burcu için çikolata vazgeçilmezdir.

11.09.2019Burçlar
Yay Burcu Diyeti

Yay Burcu Diyeti

Yay burcu kalça, üst bacak ve karaciğerleri temsil eder.

11.09.2019Burçlar
Trabzon lavanta bahçeleriyle de anılacak

Trabzon lavanta bahçeleriyle de anılacak

Tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra doğasıyla da ön plana çıkan Trabzon, gelecek yıllarda adını lavanta bahçeleriyle de duyurmaya hazırlanıyor.

9.09.2019Seyahat
Ağustos ayı zam şampiyonu salatalık oldu

Ağustos ayı zam şampiyonu salatalık oldu

Tüketici fiyatları bazında ağustos ayında en yüksek fiyat artışı, yüzde 23,35 ile salatalıkta gerçekleşti. Geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında ise yüzde 29,82 ile sivri biber geldi.

3.09.2019Ekonomi
Telefon kazanmıştı, kutudan çıkanla şoke oldu

Telefon kazanmıştı, kutudan çıkanla şoke oldu

Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşayan Semiha Durmaz'ın, kendisine gelen "99 liraya cep telefonu kazandınız" mesajıyla sipariş verdiği telefonun kutusundan su şişesi ve bitki çayı çıktı.

19.08.2019 Ekonomi
Hint inciri nedir, faydaları neler

Hint inciri nedir, faydaları neler?

Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde kendiliğinden doğada yetişen şifa deposu dikenli inciri bir diğer adıyla Hint inciri, son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle daha fazla bilinir hale geldi. Üzerinde çok sayıda diken bulunan Hint inciri, tatlı ve suludur. Yenilebilir ancak, yerken kabuk kısmı soyulup çıkarılır. Peki, Hint incirinin faydaları neler?

15.08.2019Sağlık
Yiyecekleri Kışa Sağlıklı Saklama Tüyoları

Yiyecekleri Kışa Sağlıklı Saklama Tüyoları

Sağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, hangi gıdaların hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini koruduklarını anlatan Gastronomi Bölümü Öğr. Görevlisi Gökhan Taşpınar, “Donmuş gıdaları saklamak için plastik veya alüminyum folyo, plastik torba, kapalı alüminyum kaplar, içi mumlu özel kaplar veya dayanıklı plastik ve cam kaplar kullanılması gerekir” dedi.

5.08.2019İyi Yaşam
Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları

Yiyecekleri kışa sağlıklı saklama tüyoları

Sebze ve meyvenin tazesinin bollaştığı yaz mevsimiyle birlikte besinler taze taze tüketilirken bir yandan da kışın da tüketilebilmeleri için uygun koşullarda saklanır. Anadolu’da yüzyıllardır çeşitli yöntemlerle yapılan kışlık yiyecek depolanması, gıdaların uzun süreler korunabilmesine imkân veren bugünün derin dondurma teknolojisiyle daha da kolay. Ancak sağlıklı tüketim için yiyeceklerin kışa saklanmasında nelere dikkat edilmeli? Hangi gıdalar hangi koşullarda ne kadar süreyle tazelik ve besin değerlerini korurlar?

Domates salçası nasıl yapılır Domates salçasının yapılışı ve püf noktaları

Domates salçası nasıl yapılır? Domates salçasının yapılışı ve püf noktaları

Salça özellikle tencere yemeklerimizin vazgeçilmezi. Hatta zeytinyağı ile bir araya geldiğinde harika bir kahvaltılık haline geliyor. Günümüzde marketlerde çeşit çeşit salçalar bulmak mümkün. Ancak evde yapılan salçanın lezzetinin ve kıvamının yerini hiçbir şey tutmuyor. Özellikle domateslerin bol, sulu ve lezzetli olduğu yaz aylarında birçok kişi kışa hazırlık niteliğinde salça yapıyor. Peki salça yapmanın püf noktaları nelerdir. Rengiyle, kıvamıyla, lezzetiyle herkesin kıskanacağı salçalar yapmak isteyenler için önemli püf noktaları derledik. İşte nefis salçaların sırları…

Peynir, ot ve daha fazlası: Kavar’da lezzet turu

Peynir, ot ve daha fazlası: Kavar’da lezzet turu

Kavar Havzası, Tatvan’dan Van istikametinde 15 kilometre kadar ilerledikten sonra yer alan altı köyden oluşuyor: Tokaçlı/Kurtıkan, Dibekli/Sülü, Bolalan/Şamnis, Kolbaşı/Avetaks, Düzcealan/Çorsin, Yassıca/Ünsüz. Tatvan’dan sonra gölden uzaklaşan yol, tekrar su kenarına inmeden hemen önce sağında ve solunda üçer köy ve bu köylere bağlı beş mezradan oluşan bu yeşil havzanın ortasından geçiyor. Havzada yer alan Kolbaşı köyüne giderken yol, yaylalardan dönmeye başlamış koyun sürülerinin içinden geçiyordu. Biz de arabayı durdurup fotoğraf çekmeye başladık, çobanlara selam verdik ve sürünün batan güneşe doğru geçişini bekledik...

22.07.2019Seyahat
Armut toplamaya çıktığı ağaçta feci şekilde can verdi

Armut toplamaya çıktığı ağaçta feci şekilde can verdi!

RİZE’nin İkizdere ilçesinde armut toplamak için ağaca çıkan Muhsin Albayrak (56), elindeki metal çubuk bitişikteki elektrik nakil hattıyla temas edince akıma kapılıp yaşamını yitirdi.

18.07.2019Gündem
Salça nasıl yapılır Püf noktalarıyla evde salça yapımı

Salça nasıl yapılır? Püf noktalarıyla evde salça yapımı

Kış hazırlıkları denilince ilk akla gelenlerden biri de salça oluyor. Birçok yemeğin yapımında kullanılan salça için malzemeler oldukça kolay, önemli olan ise püf noktalara dikkat etmek. Peki, salça nasıl yapılır? Püf noktalarıyla evde salça yapımını derledik.

Elektrikler ne zaman gelecek 11 Temmuz elektrik kesintisi programı

Elektrikler ne zaman gelecek? 11 Temmuz elektrik kesintisi programı

BEDAŞ ve AYEDAŞ vatandaşları elektrik kesintisi konusunda bilgilendirdi. 11 Temmuz tarihli planlı kesinti programına göre, Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Kesinti yaşanan ilçelerde ikamet eden vatandaşlar, programı inceliyor. Peki, elektrikler ne zaman gelecek?

11.07.2019Gündem
Tilkiyi vurmak için çıktığı ağaçta kendisini vurdu

Tilkiyi vurmak için çıktığı ağaçta kendisini vurdu

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, tavuklara dadanan tilkiyi vurmak için ağaca çıkan Zeki Korkmaz, tabancanın yanlışlıkla ateş alması sonucu, kendini vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Korkmaz, kurtarılamadı.

6.07.2019Gündem
Doğal afet mağduru çiftçi için borç erteleme talebi

Doğal afet mağduru çiftçi için borç erteleme talebi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar "Bu yıl afet yaşayan çiftçilerin kredi borçlarının faizsiz ertelenmesini sağlayacak kararname çıkarılmalıdır" dedi.

4.07.2019Ekonomi

Yazar Sonuçları

Hafta sonunuza karamelize soğanlı armut marmelatı ile renk katın

Hafta sonu sofranızda bu lezzetli ve pek havalı atıştırmalığa yer ayırırsanız pişman olmayacaksınız.

16.11.2019

Çay, ıhlamur, salep

Havalar soğumaya başladığında evde o mis gibi ıhlamur kokusunu ararım. Daha ilk yudumda ısıtır insanın içini. Bana göre soğuk kış günlerinin en sembolik sıcak içeceklerinin başında ıhlamur çayı arkasından da bol tarçınlı salep gelir.

14.11.2019

Ürik asit yüksekliği neden önemli?

Ürik asit yüksekliği, kolesterol, trigliserit ve şeker yüksekliği kadar önemli bir sorun. Sadece romatizmal açıdan değil, kalp ve damarlar için de mühim bir risk. Ne var ki çoğumuz bu büyük tehlikenin farkında bile değiliz. “Peki, aşırı ürik asit birikimi bedende ne gibi sorunlar yaratır?” diyorsanız, buyurun...

18.10.2019

Likopen üremeyi de destekliyor

İngiltere’de önemli bir üniversitenin (Sheffield Üniversitesi) yaptığı güvenilir bir çalışma kalp-damar dostu, kanser savar bir mucizenin, domatesteki likopenin sperm sayısı ve kalitesini de arttırdığını gösterdi. İsterseniz gelin önce o kırmızı mucizeyi yeniden bir hatırlayalım, sonra da “Hangi besinlerden kazanabiliriz?” sorusuna yanıt arayalım.

16.10.2019

Mutfağa ekim, sofraya çorba geldi…

İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.

10.10.2019

Ağaköy Armudu neden Deveci Armut olarak bilinir?

Armut denildiğinde pozitif ayrımcılık yaparım. Santa maria armut alacağıma Bursa’mızın armutu olan deveci armudu tercih ederim. Siz hangisini tercih edersiniz? Santa maria armut mu? Deveci Armut mu?

7.10.2019

Stil sahibi modaya uymaz modayı kendine uydurur

Genç ve başarılı tasarımcı Halil Ülgü, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümü okudu. Resme, moda çizimleriyle başladı. Resim bölümünde okuması Ülgü’nün tasarım ve desen motiflerini uygulamada, modeli kalıplandırma aşamalarında tasarımcılık mesleğine de çok olumlu katkıları oldu.

23.09.2019

Atıştırmak mı yatıştırmak mı?

Atıştırmak iyi mi, kötü mü? İnsülini yatıştırır mı, patlatır mı? Kilo mu aldırır, zayıflatır mı? Bunlar son günlerin en popüler beslenme soruları. “Atıştırmak sağlığa faydalı mı, zararlı mı?” sorusuysa en çok ilgi çeken tartışmalardan biri. Peki, doğrusu ne?

19.09.2019

Fonksiyonel Beslenme Nedir? Neden Önemlidir?

Eski zamanlarda yemek yemek sadece karın doyurmak içindi. Ancak günümüzde bu konsept değişti. Artık hastalıklardan korunmak veya hastalıkların tedavisine destek olmak için yiyeceklerin gücünden yararlanıyoruz. Önce ilaca başvurmak yerine sizde yiyeceklere başvurabilirsiniz. Fonksiyonel yiyeceklerde işte bu esnada devreye giriyor.

5.09.2019

Bomonti’nin üst düzey Fransız’ı Bâtard

Haysiyeti olan iyi bir şef taklitçi olmaz. Yediği iyi yemeklerden etkilenir ama ülkesinin şartları, mutfaktaki ekipman ve bulunan malzemeye göre o yemeği yorumlar. Onur Okan bu duruma iyi bir örnek.

24.08.2019

Hangi demokrasi?

Seçilmiş belediye başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı diye yeri göğü inletenlere bir çift lafımız var.

24.08.2019

Festival aşkı

Son dönemde şehirler, hatta ilçeler kendi şehir turizmini yaratmak ve ‘markalaşmak’ için festivaller yapmaya başladı.

20.08.2019

Napolyon Bursalı mı?

Kiraz mevsiminin sonuna geldik. Pazarlarda iri iri, duble kirazlar sofralarımızı süslerken, damak tadımızı tatlandırdı. Ama pazar tezgahlarında o güzelim duble kirazların üzerinde hep aynı etiket var: ‘’Napolyon Kiraz’’. Napolyon aşağı Napolyon yukarı ...

5.08.2019

GGT’nin artısı alarm işaretidir

Eğer kan analizlerinde GGT seviyesi yüksek çıkarsa, bu karaciğerin glutatyon rezervlerinin azaldığının, zavallı organın çaresizlik içinde kaldığının işaretidir!

1.08.2019

Yobazlığın, fanatikliğin, azgınlığın dini, imanı, ideolojisi falan olmaz

“ÖLÜNÜN arkasından konuşulmaz” derler. Hiç hoşlanmadıkları bir yazar öldüğünde... Arkasından saydırır babam saydırırlar.

15.07.2019

Bitki Yetiştiriciliğinin İyileştirici Gücü

Bu aralar bana en çok sorulan soru “Ne oldu da sen bitkilere sardın?” Çünkü iyileştirici gücünün yeni farkına varıyorum.

12.07.2019

Ayakta kal hayatta kal!

Kötü beslenmek kadar hareketsiz bir hayat sürmek, özellikle de oturmak bedeninize yapabileceğiniz en büyük yanlış.

5.07.2019

Köpek ırklarındaki çeşitliliğin sebepleri

Köpeğin evcilleşme süreci bundan 14 bin yıl önce “insanla tanışmasıyla” başlamıştır. Bu tanışma, dünyada en çok çeşitliliğe sahip olacak olan köpeğin evrilme sürecini başlatmıştır.

3.07.2019

Berfin’in hepinize selamı var!

BUGÜN yine yüzüne eski sevgilisi tarafından asit atılan Berfin’e gittim. Üçüncü ziyaretim. Bomba gibiydi valla. Hepinize selamı var. Hâlâ Bodrum Acıbadem’de kalıyor. Babası Yaşar Özek refakatçisi. Bütün hastanenin gözbebeği olmuş. Çok iyi gördüm onu. Yüz hatları nefis; burnu, burun delikleri, burun-dudak arası, ağzı, dudakları, göz kapakları...

3.07.2019