Ziraat Katılım Kod Uygulaması Tanıtım Programı’nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz: Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Bu hedefe ulaşmanın yolunun nereden geçtiğini çok iyi biliyoruz. Bunun yolu yüksek teknolojiden geçiyor" ifadelerini kullandı.
#Mustafa VarankTürkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı. Prof. Dr. Akdoğan, geçtiğimiz hafta başlatılan Turkovac'ın üçüncü doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı Faz 3 klinik araştırmasının Türkiye tarihinde yürütülen en büyük klinik araştırma olduğunu söyledi. Akdoğan, "Çalışma halihazırda 28 ilimizde 41 merkezde yürütülüyor. Yaklaşık 3 bin gönüllüye ulaşılması hedefleniyor" dedi. Akdoğan, "Bir de intranazal sprey aşısı çalışmamız (burun spreyi) vardı. Birçok avantajı, hem üretim açısından hem kullanım açısından birçok avantajı olacağı için, karşılaşabileceğimiz başka salgınlar için o çalışmaya da ayrı bir ehemmiyet veriyoruz." dedi.
#KoronavirüsKonya'da, her geçen gün inanç turizmi nedeniyle yerli ve yabancı turist sayısı yükselirken, yöresel lezzetlere de ilgi artıyor. Bunun üzerine 129 yıldır yöresel furun kebabı yapan ve bu geleneği 5'inci kuşak olan sürdürmeye devam eden Gazyağcı Furun Kebabı ustası Hüseyin Çınalı, Anadolu'nun dört bir köşesinde yaptığı ar-ge çalışmasıyla organik kahvaltılıklar sunarak Konya'yı gastronominin merkezi haline getirmeye çalışıyor.
#KonyaBugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü… Dünyanın her yerinde milyonlarca insanın vazgeçilmez içeceklerinin başında gelen kahve aslında gelişimi günden güne devam eden dev bir kültür. Biz de sizin için bu kültürü biraz daha yakından tanıyalım dedik ve Caddebostan’da bulunan Olmadık Kahveler atölyesinin baristası Özge Kara’yla bir araya geldik. Özge’den kahve yapımıyla ilgili birçok püf noktası öğrendim. Üstelik yağ yakan kahveden sıcaklarda içip ferahlayabileceğiniz soğuk karışımlara birçok da tarif aldım. İşte hem evde yapacağınız kahveleri lezzetlendirecek, hem de dışarıda içtiğiniz kahvelerin tadını daha iyi anlamanızı sağlayacak incelikler…
#Dünya Kahve GünüGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvancılığın geliştirilmesi için başlattıkları çalışmaların kanatlıları da kapsadığını, saf Anadolu tavuğunu seri üretim için geliştirdiklerini ve özel sektörle görüşmelerin yapıldığını söyledi. Yıl sonundan itibaren “Anadolu tipi tavuk” üretilmeye başlanacak ve 2 milyon civciv alınacak.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanıMERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu üyesi Enis Gürbüz Hekimoğlu, tarımda kaliteli gübre kullanımının verim, çevre ve insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyledi.Tarım Bakanlığı'nca gübre sektörüne son dönemde büyük önem verildiğini vurgulayan, çiftçilerin de kaliteli ürün kullanmalarını öneren Hekimoğlu, şu açıklamayı yaptı:
#ADANAEge Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 2013 yılında üretimden satışlara göre belirlediği İzmir'in 100 büyük firmasını açıkladı. Listede TÜPRAŞ, Petkim ve Philsa yine ilk üç sırada yer aldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "2013 yılında reel olarak 100 büyük firmanın cirosu yüzde 1, üretimden satışları ise yüzde 0,40 oranında azalmıştır." dedi.
#Ege Bölgesi Sanayi Odasıİzmir'in köklü ailelerinden Heris Ailesi'nin sahibi olduğu Türkiye'nin en büyük kimya şirketlerinden Akdeniz Kimya'nın yüzde 100 hissesi yaklaşık 500 milyon lira bedelle Oyak Girişim'e satıldı. Altı aydır süren pazarlık sürecinde Oyak grubu ile birlikte ABD'li fon şirketi JP Morgan Chase'in özel sermaye fonu olan One Equity şirketi almak için yarışıyordu.
ABD’de yaşayan Yalçın ve Serpil Ayaslı çiftinin Türk kültürünü tanıtmak amacı ile New York’ta kurduğu Turkish Cultural Foundation adını taşıyan vakıf, zeytinyağlarımızı dünyaya tanıtmak amacı ile çalışmalar başlattı. Vakfın Türkiye uzantısı olan ve Nar Gourmet markasıyla faaliyet gösteren şirket de, bu nedenle ülkemizin zeytinyağı haritasını çıkarttı. Belirlenen bölgelerden özel zeytinyağları üretildi. Hedef ABD pazarı ve dünya markası olmak.