Antep Fıstığı haberleri sayfasında Antep Fıstığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1604 Antep Fıstığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye’nin ilk Antep Fıstığı Lisanslı Deposunun yeni üretim sezonunda ürün alımına başladığını belirterek, tesisin fıstık üreticilerine sağlıklı ve güvenli depoculuk hizmetinin yanı sıra çeşitli devlet desteklerini bir arada sunduğunu söyledi.
#Antep Fıstığı'Yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasadı öncesi arazi sahipleri, hırsızlık olaylarına karşı olağanüstü tedbirler aldı. Motosikletle ya da yaya olarak devriye atan bekçiler, 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutuyorlar. Fıstığın değeri ile artan hırsızlık olaylarına karşı böyle bir yöntem geliştirildiğini anlatan Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, günlük 1000 TL karşılığında arazilerde bekçilerin görev yaptığını belirtti.
#Antep FıstığıYılda 400 bin adet sofralık zeytin, 40 bin ton zeytinyağı üretilen Akhisar, benzersiz yemekleriyle de öne çıkıyor. Mesela Paçacı Önder’in pideli kelle paçası favorim. Genellikle Antep fıstığıyla yemeye alışık olduğumuz katmeriyse Akhisar’da yumurta, peynir ve maydanozla yapıyorlar. Bölgenin kuzu çevirmesi ve köftesi kadar bilinmese de çok lezzetli bir alternatif.
#ZeytinYediğimiz besinlerin kalorileri günümüzde insanlar tarafından sık sık merak edilen konular arasında olmaktadır. Kalori hesaplama özellikle spor yapan ya da belli bir diyet uygulayan kişiler tarafından önem taşımaktadır. Bu bakımdan Antep fıstığının kaç kalori olduğunu, besin değerlerini öğrenebilir ve buna göre tüketebilirsiniz. Antep fıstığı kaç kalori? 100 gram Antep fıstığının besin değerlerini ve kalorisini detaylarıyla derledik.
#Kaç KaloriGüneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, ’yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığında, iklim değişikliği ve ’yok yılı’ nedeniyle rekolte düşüşü yaşandı. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, tarladan 28-33 lira arasında alınan ben fıstığın işlendikten sonra tüketiciye 120 liradan satıldığını söyledi. Çolak, bölgedeki fıstık fiyatlarının tüccarlar tarafından belirlendiğini, fahiş fiyatların önlenebilmesi için TMO’nun alım yapması gerektiğini belirtti.
#Antep FıstığıGüneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, ’yeşil altın’ olarak bilinen Antep fıstığında, iklim değişikliği ve ’yok yılı’ nedeniyle rekolte düşüşü yaşandı. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, tarladan 28-33 lira arasında alınan ben fıstığın işlendikten sonra tüketiciye 120 liradan satıldığını söyledi. Çolak, bölgedeki fıstık fiyatlarının tüccarlar tarafından belirlendiğini, fahiş fiyatların önlenebilmesi için TMO’nun alım yapması gerektiğini belirtti.
#Antep FıstığıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Namı diğer 'yeşil altın' Antep fıstığının değerine değer kattık. Ülkemizin ilk lisanslı deposunu Gaziantep'e kazandırdık. Bölgesel kalkınmaya örnek projemiz ile fıstık elektronik ortamda alınıp satılacak" dedi.
#Mustafa VarankGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasat döneminin yaklaşmasıyla arazilerdeki güvenlik önlemleri de arttı. Arazi sahipleri, bahçelerine askeri birliklerdeki kuleleri anımsatan nöbet kulübeleri yaptırdı. Eylül ayına kadar bekçiler av tüfekleriyle 7 gün / 24 saat nöbet tutacak. 15 yıldır fıstık bahçelerinde bekçilik yapan Mehmet Dağdeviren, ''Nöbetlerimizi gündüzleri motosikletlerimizle gerçekleştiriyoruz. Geceleri yaya olarak dolaşıyor, kulelerden gözetleme ve denetleme yapıyoruz'' dedi.
#GaziantepGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığının hasat döneminin yaklaşmasıyla arazilerdeki güvenlik önlemleri de arttı. Fıstık bahçelerinin bekçileri, ellerinde av tüfekleriyle 24 saat boyunca, ağaçlardaki mahsulün çalınmaması için nöbet tutuyor.
#Güneydoğu AnadoluAntep fıstığı nasıl yazılır ve Antep fıstığı kelimesinin yazılışı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu kelimenin TDK'ya göre yazılışını merak edenler, konuyla ilgili detayları araştırıyor. Peki Antep fıstığı nasıl yazılır? Antep fıstığı TDK'ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? İşte Antep fıstığı yazımı...
#Antep FıstığıAntep fıstığı, sakız ağacıgiller familyasından olan kabuklu bir meyve. Özellikle Gaziantep'te yetiştiği için adı da Antep fıstığı olarak geçmektedir. Ancak bazı yörelerde şam fıstığı olarak da biliniyor. Kuruyemiş olarak tüketilen Antep fıstığının sağlığa çeşitli faydaları var. Peki Antep fıstığının faydaları nelerdir? İşte Antep fıstığının sağlığa yararları...
#Antep FıstığıGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli tarımsal ihracat ürünleri arasında yer alan ve "yeşil altın" olarak nitelendirilen Antep fıstığı ihracatı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artış göstererek 6 milyon 103 bin dolar olarak gerçekleşti.
#Antep FıstığıSakızağacıgiller familyasının bir üyesi olan kabuklu meyve ilk olarak Türkiye’de yetiştirilmiştir. Çerez tabaklarında en hızlı olarak tükenen ve en sevilen meyvelerden biridir. Antep Fıstığı nasıl yetişir? Antep Fıstığı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte tüm detaylar.
#Antep Fıstığı Nasıl YetişirBazı besinler kanser hücrelerini vücuttan uzaklaştırma konusunda vücudun iç dinamiklerine daha fazla destek veriyor. Pek çok uzman ise ölçüyü kaçırmadan bu besinlere sofranızda yer açmanız gerektiği konusunda uyarıyor. Peki kansere meydan okuyan besinler hangileri? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? İşte detaylar…
#SağlıkAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramTürkiye'de en sık Kilis'te üretilip tüketilen Cennet Çamuru; yöresel söylenişi ile Cennet Çamırı Kilis'in vazgeçemez şerbetli tatlılarından. Sıcacık şerbet, çekilmiş Antep fıstığı ve kalın telli kadayıfın harmanlanıp kaymakla servis edildiği yöresel lezzet, adeta bir enerji cenneti. Kadayıfı ve sıcak şerbetiyle Cennet Çamuru Hatay'ın ünlü künefesini andırıyor olsa da peynirin yerini alan kaymakla aralarındaki fark açılıyor.
#Cennet ÇamuruOn bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir güllaç. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan güllacın, lezzetinden ziyade bir de tarihi olmalı değil mi? Reçeteyi vermeden önce size kısaca güllacın günümüze yolculuğunu aktarmak istiyorum.
#GüllaçRamazan denince akla gelen birkaç lezzet vardır: Ramazan pidesi, hurma ve güllaç. Özellikle güllacın fanatikleri çoktur ama herkesin güllaç yapma yöntemi de diğerlerinden farklıdır. Kimi cevizli yapar, kimi üzerine nar tanesi koyar, kimi de gül suyu ekler, kimi de sadece süt, şeker ve güllaç yaprakları kullanır. Sizin için iyi bir güllaç yapmak için bilmeniz gereken ipuçlarını derledik. İşte enfes güllacın sırları ve nefis bir güllaç tarifi...
#Güllaç Nasıl YapılırMidye baklava hem görüntüsüyle hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. Dışı çıtır içi ise yumuşacık bu baklavanın yapımı biraz zahmetli olsa da lezzetine değecek. Peki Midye baklava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte midye baklava yapımı ve püf noktaları...
#Midye Baklava Nasıl YapılırGelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Rengi ile göze, tadı ile damağa hitap eden mor havuçlu pasta pratik yapımı ile de favoriniz olacak. Peki, mor havuçlu pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Gelinim Mutfakta mor havuçlu pasta tarifi ve yapılışı...
#Mor Havuçlu Pasta TarifiTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriRamazan ayının vazgeçilmez tatlılarından güllaç tarifi bu yıl da en çok aranan lezzetler arasında yer alıyor. Uzmanların da sağlık olarak iftardan sonra tavsiye ettiği en hafif tatlı evde güllaç tarifi, güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanıyor. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Ustasından güllaç tarifi ve yapımı...
#Ustasından Güllaç TarifiÖzenle kurulan iftar ve sahur sofralarının yeri bir başka... Sevdiklerimizi bir araya getirecek o yemekleri pişirirken sağlığımızı koruyacak seçimler yapmak da bir o kadar önemli. Beslenme uzmanı Berrin Yiğit kan şekerini dengede tutacak, protein ve sebze yönünden zengin tabaklara yönelmemizi öneriyor.
#RamazanKurduğu kırsal kalkınma merkezinde üreticisine ürünlerini işleme imkanı sunan Yunusemre Belediyesi, bugüne kadar üreticiye 10 binlerce fidan dağıttı, yüz binlerce göz aşılama yaptı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Görevde olduğumuz süre içerisinde kırsal kalkınma projelerimizi önemsedik, önemsiyoruz” dedi.
#1Gelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünYeni Lokanta’da tattığım mantı ününü hak ediyor çünkü tuzlu yoğurt çok yakışmış ama benim zevkime göre biraz fazla kaynatmışlar. Kuzugöbeği mantarı ve tarhananın baharat gibi kullanılması başarılı. Mersin karides tuzlu-tatlı-ekşi-acı dengesi açısından en başarılı yemek. Kuzunun gerdanı seçici damakları hayal kırıklığına uğratmaz.
#Vedat MilorArtık İstanbullular tarafından da kabul görmekten öte sevildiğini kimse inkâr edemez. Farklılıkların kesiştiği noktada bir günah keçisi olarak görülen kebabı simge olarak değil de bir kültür unsuru ve günümüzün yadsınamayacak bir gerçeği olarak anlamaya çalışmak ve kabullenmek bana çok daha anlamlı geliyor.
#AdanaYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze Çeşitleri