Bugün neler oldu?

Andorra

Güncelleme Tarihi:

Andorra haberleri sayfasında Andorra hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1399 Andorra haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

ANDORRA

Andorra Prensliği, Batı Avrupa'da bulunan Doğu Pirene Dağları'nın güney eteğinde Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülkedir. 467.76 km² yüzölçümüne sahip olan özerk prensliğin başkenti Andorra la Vella'dır. 
Devletler hukukuna göre bağımsız sayılmadığından, Birleşmiş Milletler (BM) ve benzeri uluslararası kuruluşlarda, Fransa tarafından temsil edilir. Andorra uluslararası alanda, iki yönetici tarafından temsil edilir.

Yasama, yürütme ve yargı yetkisi, bu iki yöneticidedir. En yüksek yönetim organı, halk tarafından seçilen Valiler Genel Konseyidir. Fakat Valiler Genel Konseyi'nin yasama yetkisi yoktur. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra; artık turizm ve bir vergi cenneti olma özelliği ile zengin bir ülkedir.

Andorra tarihinin, 9. yüzyılda, Charlemagne’ın ülkeyi Müslümanlardan geri almasıyla başladığı kabul edilir.

Andorra haberleri

DAHA FAZLA #ANDORRA HABERLERİ

Andorra’a ait tüm site haberleri