MENÜ

Anadolu Mutfağı

Anadolu Mutfağı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Anadolu Mutfağı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.354 Anadolu Mutfağı haberi bulunmuştur.

Anadolu Mutfağı Haberleri

MasterChef yarışmacısı Suna kimdir

MasterChef yarışmacısı Suna kimdir?

MasterChef Türkiye'de bu hafta oynanan kaptanlık oyunu sonrasında kaptanlar bu hafta mücadele edecek olan takımları belirledi. Mavi takıma kaptan olan Suna'nın kim olduğu bu gelişmenin ardından merak konusu oldu. Peki, MasterChef yarışmacısı Suna kimdir?

15.10.2019Televizyon
Anadolu’nun en özel pilavları

Anadolu’nun en özel pilavları

Kültür Bakanlığı, binlerce yıllık Anadolu kültürünün mutfağında tüten benzersiz 10 özel pilavı belirleyerek fotoğraf ve tariflerini paylaştı. İşte bu 10 özel Anadolu lezzeti.

Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Kebapçı meyanesi nasıl unutulur diye hayıflandım

Mutfak kültürü araştırmacısı Gökçen Adar, yaklaşık 35 yılını verdiği çalışmalarında yepyeni bir durağa geldi. Sahada insanlarla yüz yüze konuşarak oluşturduğu 4 bine yakın tarif arasından bu başlığa uygun 200’ünü bir araya getirdi ve ‘Anadolu Sosları’nı yazdı. “Bizde sos var mı” diye başladık, gastronominin durumuna kadar uzandık.

Göbeklitepe ve Türk mutfağı Brükselde tanıtıldı

Göbeklitepe ve Türk mutfağı Brüksel'de tanıtıldı

Şanlıurfa'da bulunan ve "tarihin başlangıç noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve eşsiz lezzetleriyle bilinen Anadolu mutfağı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de "Göbeklitepe: Kültürlerin Buluştuğu Topraklar-Tarihten Gastronomiye" etkinliğinde tanıtıldı.

Frankfurt Kitap Fuarında Türkiye ilgisi, yayıncıları yordu

Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye ilgisi, yayıncıları yordu!

Türk yayıncılar, bu yıl 70'incisi düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt Kitap Fuarı'na yoğun bir katılım gösterdi. 14 Ekim'de sona erecek fuara Türkiye'nin sanki ikinci defa konuk ülke gibi katılım gösterdiğine dikkat çeken Türk yayıncılar, randevular ve programlar arası koşuşturmaktan otellerine yorgun döndü. Şef Refika Birgül'ün Türk mutfağı tanıtımı da büyük ilgi gördü.

13.10.2018Avrupa
Diyabet oranları neden artıyor

Diyabet oranları neden artıyor?

Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında diyabetin en hızlı arttığı ülke olduğu gerçeğinden bahseden Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik; farkındalık oranımızın ise bir hayli düşük olduğuna ve diyabetin artmasındaki en büyük nedenin ise hareketsiz yaşam biçimi ve "fast food" kültürü olduğuna dikkat çekiyor.

4.05.2018Sağlık
123  ülkeye hizmet ediyorlar

123 ülkeye hizmet ediyorlar

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı’nı önceki gece düzenlenen törenle açıkladı. Hizmet ihracatçılarının birincisi Türk Hava Yolları (THY) olurken, Kanal D ise “Görsel-İşitsel Hizmetler” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

16.12.2017Ekonomi
Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı belli oldu

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı belli oldu

Bu yıl ikincisi açıklanan hizmet ihracatçıları listesinde birinci THY oldu. İlk 10’da THY’nin ardından sırasıyla Polimeks, Pegasus, Yapı Merkezi, SunExpress, Netlog Lojistik, TAV Havalimanları, Rönesans Holding, Atlasjet ve Gap İnşaat yer aldı.

16.12.2017Ekonomi
Boğaziçi’nden ‘Yarından sonra yemek’ paneli

Boğaziçi’nden ‘Yarından sonra yemek’ paneli

Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan etkinlikte konuşan gıda sektörü temsilcileri, Türk halkının gelişen teknoloji ve tüketim uyarıcılarına rağmen lezzet konusunda tutucu kaldığını ve en fazla lahmacun siparişi verdiğini söyledi.

11.11.2017Eğitim
Türkiye’nin en iyi 10 otantik restoranı

Türkiye’nin en iyi 10 otantik restoranı

Anadolu mutfağı çok renkli, zengin bir mozaiğe sahip. Damağınızda lezzet şöleni yaşatacak Çerkes, Rum, Ermeni, Boşnak ve Gürcü gibi onlarca çeşit mutfak var. Şanslıyız ki bir çoğu kendini korumuş. Bu lezzetleri tadacağınız adres çok fazla ancak alanında uzman jürimiz sizin için en iyilerini seçti...

27.05.2017Seyahat
Şok’ta Ramazan erzak paketinin fiyatı belli oldu

Şok’ta Ramazan erzak paketinin fiyatı belli oldu

Ramazan’a günler kala perakende sektöründe de yeni bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

16.05.2017Ekonomi
Egenin incisi İzmir

Ege'nin incisi İzmir

Yedincisi düzenlenen ‘Keşfet’ organizasyonlarının son durağı İzmir oldu. Hürriyet gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin bir araya gelerek düzenlediği organizasyon kapsamında Hürriyet gazetesi yazarları İzmir’e çıkarma yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Türkiye ortalamasının kat kat üstünde büyüdü. Bunu tüm şehir dinamiklerini bir araya getirerek başardık. Biz zeybeği tek tek oynuyoruz ama kol kola çalışıp, kol kola üretiyoruz. İzmir yaşayan ve yaşanılacak kenttir” diye konuştu.

2.05.2017Ekonomi
Döner’se senindir

Döner’se senindir!

Anadolu’nun dünyaya armağanı döner, bugün Sibirya steplerinden Afrika çöllerine, Arjantin’den Japonya’ya kadar her yerde. Peki nasıl oldu da dünyayı ele geçirdi, bir beslenme sistemi haline geldi?

300 aşçı destek için Türkiye’ye gidiyor

300 aşçı destek için Türkiye’ye gidiyor

Dünyanın dört bir yanından aşçılar, Kuşadası’nda bir araya gelme kararı aldı. 300 aşçı, Anadolu mutfağının en güzel lezzetini ortaya koymak için kıyasıya yarışacak.

5.01.2017Ekonomi
Şahenk Dubaide lahmacun işine girecek

Şahenk Dubai'de 'lahmacun' işine girecek

Doğuş Grubu yeme içme sektöründeki yatırımlarına devam ediyor. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in Dubai’de “Rüya” adlı bir yeni bir restoran açacağı belirtildi. Şahenk’in bu lokantada küresel alanda kabul gören ilk Anadolu mutfağı hizmeti vermek istediği de ifade edildi.

29.08.2016Ekonomi

Yazar Sonuçları

Hamama yıkanmaya değil yemek yemeye gittim

Doğruya doğru, tarihi yarımadaya yolum pek düşmüyor.

13.10.2019

Kafkasya’daki Anadolu mutfağı

Azerbaycan’ın kuzeyindeki Büyük Kafkas Dağları’nın eteklerinde kurulmuş kadim şehir Zakatala’ya televizyon çekimleri için gittiğimde dedemi hatırladım. Cevizi, fındığı ve kestanesiyle meşhur tarihi Car Köyü’nde tanıştığım İbrahim Cingözzade, “Biz Türküz” deyip gülerken, dedeme ne kadar çok benzediğini fark ettim.

24.03.2019

Dönercilerimiz

SOKAK arası lezzetler bir beldenin en önemli renklerinden biridir.

17.03.2019

Anadolu mutfağı havalimanında

İstanbul Havalimanı’nda yer alan Tadında Anadolu restoranıyla bir işbirliğine imza attık. Türkiye’ye gelen veya ülkemizden geçen yabancı ziyaretçilerimize Anadolu mutfağını tanıtacağız.

24.02.2019

Anadolu mutfağı havalimanında

İstanbul Havalimanı’nda yer alan Tadında Anadolu restoranıyla bir işbirliğine imza attık. Türkiye’ye gelen veya ülkemizden geçen yabancı ziyaretçilerimize Anadolu mutfağını tanıtacağız.

24.02.2019

Yeni yıl gastronomi temennilerim

Tek bir temennim olsa 1950’lere geri gitmek isterim: Ürün kalitesi, doğal otlayan hayvanlar, temiz denizler, ilaçsız tarım...

30.12.2018

Gaziantep’ten İstanbul’a Anadolu mutfağı

Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nin (GastroAntepFest) davetlisi olarak Gaziantep’e gittim. Dünyaca ünlü şeflerle bir araya gelmek ve yöresel lezzetlerimizin dünyaya açıldığını görmek beni çok heyecanlandırdı.

13.10.2018

Restoran sektöründe iyi şeyler oluyor

İstanbul yeme-içme sahnesi sonbahara hareketli başladı. Birbiri ardına yeni mekanlar, şef restoranları açılıyor. Geçen hafta büyük bir bölümünü aktarmıştım ama güzel haberler devam ediyor. Ünlü kadın şeflerimizden Pınar Taşdemir, Yeniköy’de Araka isimli yeni bir restoran açtı.

12.10.2018

‘Yeni Anadolu mutfağı’nın hikâyesi

Yabancı ve yıldızlı bir lokantada soğan doğramış ve ‘vakumda tavuk pişirme’yi görmüş genç şeflerin inanılmaz havaya girdiği bir döneme giriyoruz. Sadece bizde değil tüm dünyada... Tavsiyem; geleceğin ‘yeni Anadolu mutfağı’ öncülerinin Anadolu’yu dolaşıp karafırın önünde terlemeleri, kuzine nasıl kullanılır görmeleri, Ege ve Karadeniz otlarını tanımaları ve ince hamur açma, bütün balığı veya eti en iyi şekilde parçalara bölme gibi teknikleri öğrenmeleri.

23.06.2018

Atina yeniden doğuyor, ya İstanbul?

The New York Times’ta önceki günlerde “Welcome back, Athens” başlıklı bir yazı yayınlandı.

23.06.2018

Mikla ve Gürs yüzümüzü güldürdü

The World’s 50 Best Restaurants (Dünyanın En İyi 50 Restoranı) listesine Türkiye’den Mikla’nın girmesi hepimizi gururlandırdı.

22.06.2018

İstanbul gece hayatı notları

İstanbul’un gece hayatı durgunluğu önceki gece itibariyle az da olsa son buldu gibi. Buyurun neler olup bittiğine...

21.06.2018

Mikla’da yemek sonrası çelişkili duygular...

Mikla’da üç arkadaşımla birlikte yediğim akşam yemeği sonrasında içimde çelişik duygular uyanıyor. Bir yandan ortamın, kokteyllerin, şarapların uyandırdığı haz duygusu... Ama ya mutfak?

15.06.2018

Patlıcanlı mantısı başyapıt YENİ LOKANTA

Uluslararası bir ‘en iyi hamur işi’ yarışması olsa ülkemizi temsil etmesi için Yeni Lokanta’nın patlıcanlı mantısını seçerim. Bir klasik yorumlanacaksa kesinlikle böyle, bir çıta yükselterek yapılmalı...

1.06.2018

Modern bir esnaf lokantası

Bu lokantanın ‘yeniden yorumlanmış Anadolu mutfağı’, ‘yeni Türk mutfağı’ gibi bir iddiası yok. Birçok restoranın başarılı bir şekilde yaptığı gibi beyninizi yıkama çabası yok. Ama iyi yemek var. Amanda Bravo, sağlıklı ve lezzetli bir yemek yiyeceğiniz bir mêkan

25.05.2018

Dünyada ses getirecek Türk lokantaları

Bu yıl yedi Türk restoranı uluslararası listelere girmeyi başardı. Nicole, Beyti, Alancha, Asmalı Cavit, Neolokal, Balat Sahil Lokantası ve Mikla... Ben bu yedi lokantanın da 2018’de aynı başarıyı, hatta daha fazlasını gösterip bu listelerde daha da önlere çıkacağını, hatta bir-iki Türk lokantasının daha bu listelere gireceğini öngörüyorum.

30.12.2017

Şef dediğin diktatör olmaz

Tepebaşı’ndaki Mikla’yla 2015’te Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesine 96’ncı sıradan giren Mehmet Gürs, 2017’de Mikla’yı dünyanın en iyi 51’inci restoranı yapmakla kalmadı, Türkiye’de de İncili Gastronomi Rehberi’nin 4 incili tek restoranı oldu. En yakışıklı şef olarak görülen Mehmet Gürs’le sadece mutfağı değil, her şeyi konuştuk...

9.12.2017

Neeeeee? Siz hâlâ almadınız mı? İncili Gastronomi Rehberi çıktı... Koşun!

Gerçekten öyle. Dev bir hizmet. ‘İncili Gastronomi Rehberi’. Yıldık ya nereye gideceğiz, nerede yiyeceğiz, ne yiyeceğiz diye düşünmekten! Hayatın en büyük zevklerinden biri yemek... Ama karar vermek zor. Hatta öldürücü. Sonunda evden çıkamaz hale bile gelebiliyorsun. Ama artık elimizde gerçekten sağlam, güvenilir, torpilsiz bir referans rehber var. Aç ‘İncili Gastronomi Rehberi’ni, seç ne yiyeceğini, gör en iyi lokantaları... Kolay, pratik ve karar verme anında hayat kurtaran bir rehber. Aylardır uğraşılıyor.Kaptan pilot, gastronomi-kültür yazarı Müge Akgün önderliğinde, Karaca ve Hürriyet işbirliğiyle, çok sıkı bir ekip ve deli bir emekle ortaya çıktı. Müge dört kilo verdi, iğne deliğinden geçecek hale geldi, daha ne olsun! Sadece İstanbul mu var? Hayır; Bodrum, Çeşme ve Alaçatı da dahil.600’ün üzerinde restoran değerlendirildi, 280 tanesi rehbere girdi, inci sahibi oldu, 283 tane de lezzet noktası belirlendi, gerisi elendi.Mikla, dört incili bir şampiyon. Dört inciye layık görülen başka bir restoran yok, 29 tane de üç inci alan var. Gerisi kitapta, bir zahmet bakıverin. Ama şunu unutmayın, torpil, kıyak, iltimas kesinlikle yok! Bence her eve lazım, cidden lazım, yılbaşı hediyesi bile olabilecek kalitede.

17.11.2017

İncili gastronomi rehberi nasıl bir rehber yaptık?

İncili Gastronomi Rehberi projesi başladıktan sonra Hürriyet Cumartesi ekinde Savaş Özbey’le yaptığımız yola koyuluş öykümüzü, yapıyı nasıl kurduğumuzu anlattığım söyleşi dışında bir daha rehber hakkında konuşmadım, yazmadım.

3.11.2017

Başka ülkelerden esinlenmek kötü bir şey mi?

Ülkemizde mesela gerçek suböreği kayboluyorsa bunun bir nedeni de belki içe kapalılık. Ama bu durumdan çıkış noktası da tamamen ‘dışa kapalılık’ değil, şeflerimizin dolaşımı, farklı ürün ve teknikleri öğrenmeleri. Ondan sonra iyi bildikleri yemekleri, belki daha geniş bir açıdan bakıp daha iyi pişirirler.

21.10.2017

Türkiye Büyük Ot Atlası

Anadolu’nun tümü yenebilir ot cenneti. Şimdi anlatacaklarım benim bildiklerim. Bilmediklerim de eklenirse koca bir kitabı dolduracak kadar çeşit yetişiyor yurdumuzda.

19.08.2017

Dünya bu Türkleri konuşuyor

İKİ gün önce, hemen hemen aynı saatlerde, dünyanın iki farklı köşesinden iki ayrı mail aldım.

30.03.2017

2016'nın ardından…  

Ne yıldı ama. İyi salladı bizi! 

4.01.2017