Bol miktarda selenyum, demir, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum içeren Alabaş sebzesi bir çeşit turp. Otu da bulunan alabaş sebzesi Türkiye'de en çok İzmir'in Ödemiş ilçesinde yetişiyor. Birçok insan faydasından ötürü alabaş tohumu alarak evlerinde yetiştirmeye çalışıyor. 15 çeşit yemeği yapıldığı söylenen Alabaş sebzesini yılın 12 ayında ekmek ve yetiştirmek mümkün.
#AlabaşTüketim odaklı toplumun bize öğrettiği “İstediğim zaman, istediğim yerde, canım ne çekiyorsa” gibi alışkanlıklar ve buna yönelik gelişen sektör, bize doğal tatları unutturmaya başladı. Her sebze-meyveye neredeyse yıl boyu ulaşabiliyoruz. Ama yazın aldığımız domatesle kışın aldığımız domates arasındaki farkı biliyor muyuz?
#MevsimKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde mutfak dilini çözmek kolay değil. Kendi deyişleriyle ‘Kıprıslılar’, pek çok yemeğe ilginç adlar veriyor. Kimisi İtalyanca, kimisi İngilizce, kimisi Arapça, kimisi Rumca kökenli sözcüklerle Kıbrıs mutfak sözlüğü, ‘Kıbrıs sofrası’ yani ‘drabezi’ kadar zengin. İşte Kıbrıs’a gittiğiniz zaman bilmeniz gereken bazı kelimeler ve anlamları...
#Seyahat