MENÜ

Alabalık Tüketimi

Alabalık Tüketimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Alabalık Tüketimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 54 Alabalık Tüketimi haberi bulunmuştur.

Alabalık Tüketimi Haberleri

Havyar ithalatı yerini ihracata bıraktı

Havyar ithalatı yerini ihracata bıraktı

Türkiye Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sermet, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı atılımla, yakın zamana kadar ithal ettiği balık yumurtasının ihracatını yapan ülke konumuna geldiğini söyledi.

6.05.2013Ekonomi
Haftada en az 2 kez Norveç somonu hakkında bu gerçeklere çok şaşıracaksınız

Haftada en az 2 kez! Norveç somonu hakkında bu gerçeklere çok şaşıracaksınız

Dünya genelinde her gün 14 milyon öğüne sağlık ve lezzet katan Norveç somonuna olan ilgi Türkiye’de de hızla artış gösteriyor. Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin araştırmasına göre, Türkiye’deki restoranlarda en çok tüketilen balık çeşidi olan somon aynı zamanda, her 10 Türk tüketiciden 7’sinin somon tercihi olarak dikkat çekiyor. Peki, Norveç’in soğuk ve tertemiz sularında yetişen bu balık hakkında neler biliyoruz? İşte yetiştirilme koşullarından kullanılan yemlerin içeriğine, Norveç somonu hakkında bilmeniz gerekenler…

Yıllık 70 ton tüketiliyor Binlerce yerli yabancı turist akın ediyor

Yıllık 70 ton tüketiliyor! Binlerce yerli yabancı turist akın ediyor

Türkiye’nin en çok Alabalık ihracı yapan yeri olarak bilinen Elazığ’ın Keban ilçesinde, 23 çeşit yemeği yapılan balığın bu sayede yılda 70 ton tüketimi sağlanıyor.

9.05.2019Ekonomi
Tek malzemeyle 23 çeşit yemek... 350 bin kişi bu lezzetler için geliyor

Tek malzemeyle 23 çeşit yemek... 350 bin kişi bu lezzetler için geliyor

Türkiye’nin en çok alabalık ihracı yapan yeri olarak bilinen Elazığ’ın Keban ilçesinde, 23 çeşit yemeği yapılan balığın bu sayede yılda 70 ton tüketimi sağlanıyor.

Su ürünleri ihracatı hedefine alabalık desteği

Su ürünleri ihracatı hedefine "alabalık" desteği

Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım, "2023 hedefine ulaşmak için üretimin artırılması, ihracat kanallarının desteklenmesi lazım. Üretim için yeni alanlar açılması ve potansiyel alanların geliştirilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

25.02.2019Ekonomi
Diyetteyken Canımız Neden Hep Yemek İster

Diyetteyken Canımız Neden Hep Yemek İster?

Diyete başladınız. Bu kez son derece kararlısınız. İlk birkaç hafta her şey yolunda gitti. Sonra bir anda, önünüzdeki salata ve yanında kepek ekmeği dilimleri dururken, aklınızdan dumanı üstünde lahmacunlar geçmeye başladı. Peki, neden? Diyetisyen Nurdan Balakçı cevapladı.

12.02.2019İyi Yaşam
Muğlada yetiştirilen alabalığa yabancı ilgisi

Muğla'da yetiştirilen alabalığa yabancı ilgisi

Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yıldırım: "Avrupa'da alabalık üretiminde birinci dünyada da ikinci sıradayız. Almanya, Hollanda ve Danimarka başta olmak üzere Amerika ile Rusya'da dahil 82 ülkeye alabalık ihraç ediyoruz.Ürettiğimiz balıklar doğal sularında yetişiyor. Ağır metal, antibiyotik gibi hiçbir kalıntı bulamazsınız." ifadelerinde bulundu.

26.11.2018Ekonomi
Balık hasreti bitiyor

Balık "hasreti" bitiyor

Türkiye'de 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının sona ereceği 1 Eylül için balıkçılar gün sayıyor. Geçen sene ağlara en çok Karadeniz'in göz bebeği hamsi takılırken avlanan su ürünleri miktarı geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 43 artarak 431 bin 907 tona yükseldi.

29.08.2016Ekonomi
Türkiye çiftlik balıkçılığında dünyada söz sahibi

Türkiye çiftlik balıkçılığında dünyada söz sahibi

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, "Hayvansal ürün olarak ihraç edebildiğimiz tek ürün su ürünleridir. Alabalık, çupra ve levrekte dünya piyasalarında rakamları belirleyebilecek bir üretim gücüne sahibiz.” dedi.

3.04.2016Ekonomi
Norveç’te balık sefası

Norveç’te balık sefası

Balık ve balıkçılık itinayla takip edilir. Rotamız kendileri küçük ama deniz ürünleri işlevi büyük yerler: Norveç’in Bergen ve Tromso şehirleri. Norveç balıkçılığı üzerine yeterince bilgi ve ‘lezzet’ istifledik.

10.04.2015Seyahat
Balık tüketimi kamu spotu ile artacak

Balık tüketimi kamu spotu ile artacak

TÜRKİYE'de kişi başı 8 kilogram seviyesinde olan balık tüketimini 15 kilograma çıkarmayı hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), okullarda yürüttüğü "Balık-Ekmek Şenliği" etkinliklerinden sonra kamu spotu ile iç tüketimi arttırmayı hedefliyor.

20.02.2015Ege
Balık çocuklarda astımdan koruyor olabilir

Balık çocuklarda astımdan koruyor olabilir

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Harmancı, çocukların haftada iki kez balık tüketmesinin, içeriğindeki yüksek omega 3 sayesinde astım ve diğer alerjik hastalıklardan korunmasına yardımcı olacağını söyledi.

18.01.2015Sağlık
Alabalığın efendisi denizde de iddialı

Alabalığın efendisi denizde de iddialı

Denizlili Özpekler Su Ürünleri firması, alabalıktan sonra deniz balıkçılığında da dünyaya açılmayı hedefliyor.

4.07.2014Ege
Kültürlü balık mı, kültürsüz balık mı

Kültürlü balık mı, kültürsüz balık mı?

Bir yanda doğada çetin koşullarda mücadele ederek, kendi hayatını kuran kültürsüz balıklar diğer yanda çiftliklerde yetişen kültürlü balıklar… Bir de yurt dışından gelen misafirler var… Peki birbirinden nasıl ayırt edeceğiz Ve en önemlisi hangisini tercih etmeliyiz?

18.06.2014Hayat
Kadın kalbine iyi geliyor

Kadın kalbine iyi geliyor

Balık proteininden en çok faydalanılan besin türüdür. 100 gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir.

26.11.2013Kelebek
Kadın kalbine iyi geliyor

Kadın kalbine iyi geliyor

Balık proteininden en çok faydalanılan besin türüdür. 100 gram yağlı balık yaklaşık 22 gram, yağsız balık ise 10 gram protein içerir.

26.11.2013Kelebek
ABDye alabalık

ABD'ye alabalık

Denizi olmayan Denizli’de bazı göl ve barajlarda alabalık üretme çiftliği kuran Özpekler, New York’ta satış merkezi açıyor.

15.08.2013Ege
Hedef balık yedirmek

Hedef balık yedirmek

“Haftada İki Gün Balık Yaşam Boyu Sağlık” sloganıyla her eve balık girmesini hedefleyerek yola çıkan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, önemli aşama kaydetti.

25.12.2012Ege
İstanbul’dan Mestia’ya ciple 4 bin 500 kilometre

İstanbul’dan Mestia’ya ciple 4 bin 500 kilometre

Beş aile, sekiz çocuk, bir babaanne, farklı yaşlardan toplam 64 doğasever temmuzda 12 ciple yaşadıkları şehirlerden yola çıktı, Ankara’da buluştu. Dağları, yaylaları aşıp Gürcistan’ın kış turizmi merkezi Mestia’ya kadar 15 günlük unutulmaz macera yaşadı. Çadırlarda konakladılar, geceleri kamp ateşinin başında buluştular.

26.08.2012Kelebek
Karides cennetine kültür çipurası

Karides cennetine kültür çipurası

DÜNYANIN ikinci en kalabalık ülkesi olan Hindistan’a Türk balığı ihraç etmek için harekete geçen Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Asya Kıtası’nın en büyük su ürünleri fuarı olan “Hindistan Uluslararası Su Ürünleri Fuarı”na çıkartma yaptı.

9.03.2012Ege
Kılıç Holding halka arza hazırlanıyor

Kılıç Holding halka arza hazırlanıyor

Kılıç Holding Yönetim kurulu Başkanı Orhan Kılıç, holding olarak halka arz olma kararı aldıklarını bildirdi.

4.03.2012Ekonomi
EBK: Ekonomik büyümeyle et tüketimi arttı

EBK: Ekonomik büyümeyle et tüketimi arttı

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Türkiye'de kişi başına ortalama yıllık 7-8 kilogram olan et tüketiminin, alım gücünün yükselmesi ve et tüketiminin öneminin daha iyi anlaşılmasıyla bugün 12 kilograma çıktığını bildirdi.

20.12.2011Ekonomi
Balık fiyatları ucuzlayacak

Balık fiyatları ucuzlayacak

Su ürünleri üretme alanlarının kiralanması yetkisinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na devredilmesinin ardından, bakanlık kiraları düşürmeye hazırlanıyor.

10.06.2011Ekonomi
Alabalık üretiminde Avrupada ilk sıradayız

Alabalık üretiminde Avrupa'da ilk sıradayız

Türkiye'nin alabalık üretiminde Avrupa'da ilk sırada yer aldığı bildirildi.

26.02.2011Ekonomi
Denizden 140 milyon dolar çıkardı, Kuveytli ortak geldi

Denizden 140 milyon dolar çıkardı, Kuveytli ortak geldi

Yılı 140 milyon dolarlık ciroyla kapatan Kılıç Deniz’in yüzde 20’lik hissesini National Bank of Kuwait’in iştiraki NBK Capital aldı. Kılıç Deniz, çipura ve levrek gibi balıkların yanı sıra kalkan, sinarit, fangri ve mercan gibi farklı türlerin de üretimini gerçekleştiriyor.

27.12.2010Ekonomi
Ruslar votkayı çipura ile içiyor

Ruslar votkayı çipura ile içiyor

Rusya’ya balık ihracatını üç yılda 10 kat artıran su ürünleri sektörünün çatı kuruluşu olan Tanıtım Grubu, Moskova Yiyecek İçecek Fuarı’nda büyük başarıya imza attı.

22.09.2010Ege
Balık pişiriciler tüketimi artırdı

Balık pişiriciler tüketimi artırdı

Çiftlik üretiminin artması ve fiyatların düşmesiyle kişi başı balık tüketimi son üç yılda 4.5 kilodan 6 kiloya ulaşırken, ihracatçılar da hedefi yükseltti.

16.10.2009Ege
Balık tüketimi hızla artıyor

Balık tüketimi hızla artıyor

Balıkta çiftlik üretiminin artmasıyla alabalık, çipura ve levrekte fiyatlarının gerilediği, tüketimin hızla arttığı, kişi başına tüketimin yıllık 4,5 kilogramdan 3 yılda 6 kilograma ulaştığı bildirildi.

20.09.2009Ekonomi
Denizi olmayan kent balık ihracatçısı oldu

Denizi olmayan kent balık ihracatçısı oldu

Denizli’den Avrupa ülkelerine dondurulmuş ve fleto alabalık ihraç eden Özpekler, portföyünü genişletiyor. Şirket bu yıl 5 milyon euro yatırımla çipura, levrek, yılan ve yayın balığını işlemeye başlayacak.

13.06.2009Ege
Krize karşı yerli malı kullanalım

Krize karşı yerli malı kullanalım

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, kriz ortamında işsizlerin artmaması, işletmelerin üretime devam edebilmesi için vatandaşları Türkiye’de üretilen malları tüketmeye davet etti.

13.12.2008Ege
Uzmanlardan iftarda balık önerisi

Uzmanlardan iftarda balık önerisi

Uzmanlar, oruç tutanlara, iftarda sindirimi çok kolay olan balık tüketmelerini önerdi.

3.09.2008Kelebek
Sıcaklar balık tüketimini engellemedi

Sıcaklar balık tüketimini engellemedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralıların balık mevsiminin bitmesi ve yaz sıcaklarına rağmen balık tüketiminde belirgin bir azalmanın olmadığını belirtti.

5.08.2004Kelebek
Gel de yatırım yap

Gel de yatırım yap!

Açık denizde balık yetiştiriciliği yapmak için izin almak bürokratik engeller nedeniyle iki yılı buluyor.

11.07.2004Ekonomi

Yazar Sonuçları

Karadeniz Somonu Kanada’ya kadar gidiyor

İstanbul’da büyük bir zincir marketin balık reyonu... Market, Karadeniz Somonu ile ilgili bir müşteri testi yapmak istedi. Reyonda Karadeniz Somonu ile Norveç Somonu’nu yan yana koydu. Testin amacı şuydu:

17.12.2018

Kış Depresyonuna Yenik Düşmeyin!

Hep söylediğim gibi küçük değişiklikler büyük mucizeler yaratır .Günlük rutininizde yapacağınız ufak değişiklikler modunuzu yükseltip, enerjinizi artırıp , stresle daha kolay başa çıkmanızı sağlayabilir.

12.01.2015

Uzun yaşamın sırrı bu gıdalarda

Uzun ömürlü olmak; yalnızca olgun bir yaşa erişmek değil; o yaşlara geldiğinizde hâlâ iyi hissediyor olmanız demek. Alışveriş sepetinizi hastalıklarla savaşan, vücudunuzu canlandıran bu gıdalarla doldurmak uzun yaşamın en önemli unsuru...

15.02.2013

Hangi yaşta hangi besin

Yaşlanma her zaman kadınları daha çok ilgilendirmiştir. Yılların etkilerinden kendilerini korumaya çabalayanlar da öncelikle onlardır.

1.09.2011

Torunlarımız lüfer yesin diye 1.5 milyon liralık çinekop ve sarı kanat tezgahtan iniyor

GEÇEN nisan ayı başında Real Türkiye Genel Müdürlüğünden Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atanan Kubilay Özerkan, cebindeki notları çıkarıp, söze balık ve deniz ürünlerinden girdi:

16.08.2011