Şef Bora Bozankaya, Suadiye’de Kore konseptli yeni bir mekân açtı. Hint restoranı Madhu’s terasa taşındı. Çeşme’deki Fly-Inn içine açılan İOKİ, Doğanay’ın yeni karadutlu içeceği ve bu sene 50 ton ürün toplayan yerli yabanmersini markasıyla yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiEskiden cuma-cumartesi mekânlar dolup taşar, pazar günü herkes dinlenir, haftaya zinde başlamak için daha sakin programlar yapmayı tercih ederdi. Şimdi birçok mekânın pazar gününe özel bir programı var. Bazısı brunch’la başlayıp ritmi zamanla arttırıyor, bazısı da akşam canlı müzik programları düzenliyor.
#GECEİstanbul’un her köşesi görenleri bir başka büyülüyor. Tarihi eserleri, caddeleri, sokakları... Ve elbette günbatımları... Yedi tepeli şehirde güneşi batırmak, bu büyüleyici anları hafızamıza kazımak için adres çok... Gün yavaş yavaş son bulurken gökyüzü anlatılması zor bir turuncuya bürününce ister Boğaz’ı seyredin, ister Haliç’i... Jürimize şehirde günbatımını izleyebileceğimiz en iyi adresleri sorduk.
#İstanbulAkkomarka deprem bölgesindeki kadın üreticilere yardım amaçlı bir proje başlattı. Dedeman’da hafta boyunca Hatay lezzetlerinden oluşan bir menü sunulacak. 16 Roof Restoran&Bar sezonu açtı. Doğanay, yeni bir şalgam suyu serisi, Apitera Plus, kapsül formunda arı sütü ve propolis çıkardı. Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Akkomarka Deprem BölgesiKarşımızda uçsuz bucaksız şehir manzarası, içimizde esen rüzgârın bıraktığı ferahlık hissi... Yazın popüler adresleri olan teraslı mekânlar bizi birkaç saatliğine de olsa hem şehrin kalabalığından hem de bunaltan yaz sıcağından uzaklaştırmayı başarıyor. Uzman jürimizle birlikte manzarası büyüleyen terasları seçtik.
#En İyi 10 TerasTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiAslında yazmayacaktım fakat kimi bölgelerde gece yarısından sonra müzik yasaklanınca aklıma düştü... Geçen sonbaharda 16 Roof’a gitmiştim. Kuşburnu soslu levrek iyiydi, yılanbalığıysa favorimdi. Yabanmantarlı dana sokumunu da denemek istedik ama yemek geldiğinde müziğin sesi öyle yükselmişti ki mekândan kaçtık! Bu yasağı anlıyorum çünkü biz vur deyince öldürüyoruz.
#16 RoofNormalleşme süreciyle birlikte onbinlerce kişi tatil beldelerine akın etti. Oysa şehirde de her bütçeye ve her zevke göre tatil seçenekleri var. İstanbul’daysanız Atatürk Arboretumu’nda kuğuları izleyebilir, İzmir’deyseniz Doğanbey köyünü gezebilir, Ankara’daysanız Beypazarı’na gidip Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olan ‘Yaşayan Köy’ü görebilirsiniz. İstanbul’da olanlar programlarına yeni açılan ‘Müze Gazhane’yi de mutlaka eklemeli.
#NormalleşmePüfür püfür esen rüzgârda, denizin üzerine düşen renkleriyle günbatımını izlerken eşsiz lezzetlerin tadını çıkarmak... Karanlıkta bize göz kırpan ayın ve kentin ışıklarının altında bir akşam geçirmek... Yazın şehirde kalanların bir numaralı tercihi teraslar. Yaşadığımız yere bambaşka bir açıdan bakmamızı sağlayacak bu mekânları jürimize sorduk.
#TerasTadım geceleri, harika bir kahvaltı, müzik dolu akşamlar... Yazın son demlerine yaklaşırken şehrin tadını püfür püfür teraslarda çıkarabilirsiniz. Günün yorgunluğunu açık havada ve harika manzaralar eşliğinde atabileceğiniz etkinliklere ajandanızda yer açmaya gayret edin.
#GazetehaberleriPandemi bütün bir yılın yolculuk planlarını altüst etti. Buna, normalleşme yolunda ilerlese de yurtiçi de dahil. Bayramda İstanbul’u terk etmeyecekler için önerimiz hazır. Hem İstanbul’un güzelliklerini ve zenginliklerini daha yakından tanıyın hem de lezzet adreslerine uğrayarak şehrin tadına varın.
#SeyahatDünyanın en prestijli otel ödülleri arasında gösterilen ve hizmet kalitesi kapsamında dünyanın en iyi otellerinin değerlendirildiği ‘2018 World Luxury Spa & Restaurant Awards’dan Swissôtel the Bosphorus, İstanbul üç ödülle birden döndü.
#Swissôtel The Bosphorus