Haberimiz olmadan yanıbaşımızda işmerkezi yapılıyor

AKPINAR Mahallesı 820/822. Sokak sakinleriyiz. 08.01.2010 tarihinde sabah uyandığımızda apartmanımızın (ada parsel:26026/8) hemen yanıbaşında 820. Sokağın bir kısmının demirlerle kapatıldığını yolun tek yönlü çalıştığını gördük.

Sorduk, soruşturduk; Konya Yolu’na cepheli inşaat çalısması (ada parsel: 28051 kentsel servis) varmış. Söylentiye göre 10 katlı bir iş merkezi yapılacak imiş...
2009 yılında Çankaya Belediyesi’ne giderek şu anda oturduğumuz evi satın alırken, önünde bulunan parsellerin imarında 7-10 metre yanı 2-3 kat izni olduğunu duyunca evlerimizi almış idik. Amaç karşıda bulunan ODTÜ ormanlarını görebilmek idi. Zaten o bölgede orman manzaralı evler ile diğer evler arasında uçurum var. Nasıl oluyor da 2009’da belediyenin önünüzdeki parseller 7-10 metre (2-3 kat müsadeli) dediği halde simdi 10 katlı iş merkezi yapılıyor? Konya Yolu imar parsel izinleri nasıl değişti?
Mehmet DEĞİRMENCİ

Karalama olmaz


BİR okurumuz, “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören dört bebeğin kalbi durmuş, üçünün kalbi çalışmış; biri ise vefat etmiş. Bu haberi veren TV kanalı, fakülteye ‘dehşet hastanesi’ adını takmış...” diyor. Sözlerine devam ediyor okurumuz:
“Ben ve eşim bu hastanede ameliyat olduk. Oğlum da tıp profesörüdür. Hastane, bugüne kadar halkta bıraktığı olumlu güven duygusuyla bütün yatakları dolu olarak çalışmakta, her gün binlerce hastanın derdine derman olmaktadır. Doğuştan kusurlu bebekleri yaşatmak için olağanüstü çaba gösterilmektedir. Unutulmamalı ki, doktorlar, Allah değildir. Her hastayı yaşatma ellerinde değildir. Allah bile, insanların bir bölümünün ömrünü uzun, bir bölümünün ise kısa tutmaktadır.
Böyle bir hastanenin yöneticileri karalanmamalıdır.”

‘Sigara içebilirsiniz’

CUMARTESİ akşamı Çukurambar’da bulunan bir restoranta gittik. (İsmi bizde saklı) Birinci katta iyi bir yer olmadığı için ikinci kata çıktık. Bu katta birkaç masa doluydu. Masalarda dikkat çeken ise ortamda bir cam bile açık değilken sigara içilmesiydi. Garsona “Burada sigara içiliyor mu?” diye sorduk, “İçebilirsiniz” dedi. Halbuki biz şikayet için bunu sormuştuk. “Neden içiliyor?” diyince de “Müdürümüz izin veriyor. Biz de birşey diyemeyiz” dedi. Haklıydı, garsondan böyle birşey istemek olmazdı ama olayı daha fazla büyütmek de istemedik. Sigara dumanı içinde oturduk. Bir daha da o mekana gitmeme kararı aldık. Ama sigara yasağının en büyük destekçisi Başbakan’ın kendisiyken, onun vekillerinden birinin mekanında bu yasağa uyulmaması enteresan değil mi? Asya ALTUN

Merak ettim


RESMİ görünümlü olmayan ancak ‘normal görünümlü resmi plakalı’ (O6 AST 77) bir jipi kendisi kullanıp, bireysel olarak okula gelip giden başı kapalı bir öğretmen hanım... Köy Hizmetleri İÖO’da çalışan hanımefendinin eşi hangi bakanın danışmanı veya korumasıdır. Bu aracın harcamaları kim tarafında karşılanıyor. Merak ettim.
U.C.
Yazarın Tüm Yazıları