Habere seyirci taşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Habere seyirci taşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 00:00

“Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni” dördüncü sezonuna başladı.

Haberin Devamı

Projeyi hayata geçiren Varol Yaşaroğlu, Vural Yaşaroğlu ve Berk Tokay, hafta içi her gün saat 18.45’te yayınlanan ve gündemdeki olayları ele alan “Baba Haber Bülteni”nin Kanal D Ana Haber’e seyirci taşıdığını söylüyor. 

Dördüncü sezona başladınız, bir değişiklik var mı Baba Haber Bülteni’nde?
Vural Yaşaroğlu: İkinci ve üçüncü sezonda bazı değişiklikler yapmıştık. Bu sene ise format üzerinde herhangi bir değişikliğimiz yok, geçen yılki üslubumuza devam ediyoruz.
 
O değişiklikleri Kanal D mi talep etmişti sizden?
Vural: Yok, biz reytingleri baz alarak birtakım değerlendirmeler yapıyoruz. Geçen sene çok iyi sonuçlar aldık, o nedenle aynı şekilde devam ediyoruz.

6 dakikalık bir program için de reytingleri takip etmek gerekiyor mu?
Vural: Sürenin bir önemi yok. Televizyon dünyası çok acımasız. Reyting almazsanız programınız biter. O yüzden üst sıralarda yer almak ve yerinizi korumak zorundasınız. Tabii reyting alacağız diye de saçma sapan şeyler yapmıyoruz.

VURAL’LA TARTIŞMAK FAYDA GETİRMİYORMUŞ
Programı hazırlarken tartıştığınız, kavga ettiğiniz oluyor mu?
Berk Tokay: (Gülüşmeler) İlk başladığımız zamanlar tartışmalar oluyordu. Çünkü bize gelen skeçleri ekipçe okuyoruz, biri beğense diğeri beğenmiyor. Sonra Vural’la tartışmanın pek bir fayda getirmediğini anladık, artık ona bıraktık...

Vural Bey hep üste mi çıkıyor tartışmalarda?
Berk: Yok, ondan değil. Reytingleri o daha çok takip ediyor ve dedikleri genelde daha doğru çıkıyor.
Vural: Gerçekten zor bir kulvarda yarışıyoruz. Programımız saat 18:53’te başlıyor. Bizim yayına girdiğimiz anda dört büyük kanalın ana haber bülteni başlamış oluyor. Bunların arasında altı dakikalık bir programla yarışmak çok zor.
Rakibiniz yokmuş gibi düşünmüştüm ama ana haber bültenleri aklıma gelmemişti açıkçası...
Varol Yaşaroğlu: Bir de bütün kanallar reyting açısından haber öncesinin çok önemli olduğunu düşünürler. Özellikle haberciler, kendilerinden önceki programın yüksek reytingde olmasını isterler. Bu anlamda “Koca Kafalar”ın büyük bir etkisi var.

Ana haber bültenine seyirci mi taşıyorsunuz?
Vural: İstatistiklere bakarsak, habere seyirci taşıdığımız gün gibi ortada.

YORULUYORUZ AMA DEĞİYOR
Bu işin dördüncü sezona kadar gelebileceğini tahmin eder miydiniz?
Varol: “Koca Kafalar” başladığında farklı bir formattaydı. Bu, onun haber formatı. Tabii ki başladığımızda bir öngörümüz vardı, ben marka olabileceğini düşünüyordum. Geçen sene ödül de aldık, Antalya Televizyon Ödülleri’nde en iyi mizah programı seçildik.

Benzer mizah programları var mı?
Varol: Haber öncesi yayınlanan bu tarz bir mizah programı yok. “Heberler” var ama aynı formatta değiliz.

Günlük program yapmanın ne gibi zorlukları var?
Berk: Yayınlanacak programı bir gün önceden çekip yollamak zorundayız. Gündemi takip etmemiz, toplantılar yapmamız, montaja girmemiz ve üç-dört skeci yetiştirmemiz gerekiyor. İnsanların altı dakika izlediği bu program için biz bayağı uzun süre çalışıyoruz. Biraz yorucu ama karşılığını aldığımıza inanıyoruz.

Çektiğiniz her skeç yayınlanıyor mu?
Varol: Üçte biri çöp oluyor.
Berk: İçimize sinmezse eleme yapıyoruz.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÇİZGİ FİLMİ GELİYOR
Kendi skeçlerinizi izlediğinizde gülüyor musunuz?
Vural: Bu soruyu sormanıza sevindim. Bizim müthiş komik olmak ya da güldürmek gibi bir iddiamız yok Baba Haber Bülteni’nde. Evet, “Koca Kafalar”ın ilk halinde insanları güldürmek istiyorduk ama burada derdimiz başka. Ülkenin sorunlarını gözler önüne sermek istiyoruz. Bunu yaparken güldürdüğümüz de oluyor...
Berk: Ama Vural’ın çekim hatalarına çok güleriz.

Onları yayınlamayı düşünüyor musunuz?
Berk: Biriktiriyoruz aslında, belki yayınlarız.

Şirket olarak başka projeleriniz var mı?
Varol: TRT’yle Osmanlı döneminde geçen bir projemiz var. TRT Çocuk genelde animasyon yayınladığı için onlarla birçok projemiz oluyor. Bir de özel bir kanal için büyüklere yönelik 25 dakikalık haftalık bir çizgi filme hazırlanıyoruz. Yıllardır yapmayı düşündüğümüz bir projeydi bu.
Vural: O konuda çok iddialıyız, Türkiye’nin en iyi çizgi filmi olacak. Seyirciyi çok güldüreceğiz. Kasım ayında, gece kuşağında yayına girecek.

“Koca Kafalar” için kaç kişi çalışıyorsunuz?
Vural: Yazarlarla birlikte 10 kişilik bir ekibimiz var.

Haberin Devamı

FİKİR MEHMET ALİ BİRAND’DAN ÇIKTI
Nasıl başladınız bu işe? Fikir kimden çıktı?
Vural: Mehmet Ali Birand’dan. Varol’la yaptığı bir toplantıda “Gündemi takip eden komik skeçler yapar mısınız?” demiş, ardından Baba Haber Bülteni formatı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN MAIL YAĞDI
Baba Haber Bültenleri’nin ardından seyirci size ulaşıyor mu?
Vural: Her gün yüzlerce mail geliyor, “Şu konuya da değinin” diye.

En çok hangi konulara değinilmesini istiyorlar?
Vural: Geçen yıl atanamayan öğretmenlerden binlerce mail aldık. Biz de onlara elimizden gelen desteği verdik, bahsettikleri konularla ilgili çok skecimiz vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!