Habercilik farkı

Seçkin TÜRESAY
Haberin Devamı

Okurlarımıza bu köşede sık sık Hürriyet'in habercilikteki farkını ortaya koyan örneklerden söz ederiz. Kimi zaman tekrara düşmekten korkuyoruz, ancak okurlarımızı gazetenin habercilik anlayışı konusunda bilgilendirmeyi de görev ve bu köşenin işlevleri arasında sayıyoruz.

Sanırım, okurlarımız övgü ile gerçek arasındaki ince çizgiye dikkat ettiğimizi fark etmişlerdir.

Macaristan'da Başbakan Mesut Yılmaz'ı yumruklayan Veysel Özerdem'in Türkiye'ye getirileceği günü ve getiriliş serüvenini herkes gene Hürriyet'ten öğrendi.

Veysel Özerdem'i getiren uçakta, sadece Hürriyet muhabiri vardı. Macaristan'dan buraya kadar olan yolculuğunu dakika dakika sadece Hürriyet yazdı ve görüntüledi.

Nerede bir olay varsa, nerede bir özel haber varsa, Hürriyet muhabirleri oradadır. Çünkü okurlarımız, bütün özel haberleri gazetelerinde okumaya alışmışlardır. Tersi düşünülemez.

Geçen hafta Hürriyet, size politika dünyasının, tartışmaların gündemini yansıtırken, politika dışında, hayatın içinden olayları da en doğru yazı ve en güzel fotoğraflarla verdi. Hayatı bütün yönleri ve yanlarıyla gene Hürriyet yansıttı.

Veysel Özerdem olayı, Hürriyet'in habercilikteki rakipsizliğinin en yeni ve parlak örneğidir. Bu haberle atlatma haberin keyfini ve gururunu bir kez daha yaşadık.

TELESKOP YENİLENDİ

HAFTALIK televizyon dergimiz Teleskop, yenilendi. Bize ulaşan ilk değerlendirme bilgileri, okurlarımızın değişikliği, yeniliği beğendiklerini gösteriyor. Gerçekten de Teleskop bir hafta boyunca televizyonlarınızın yanında bulundurduğunuz, ona göre program seçtiğiniz bir başvuru kaynağı olma özelliği taşıyor.

Bunca kanal arasında hangisini seyredeceğiniz konusunda kararınıza Teleskop yardımcı oluyor.

Hürriyet, her alanda okurlarına yenilikleri sunmada öncülüğü elli yıldır sürdüren gazetedir.

Mutlu haftalar dileğiyle.













Yazarın Tüm Yazıları