Haberal 'Ergenekon'da koşacak

Güncelleme Tarihi:

Haberal Ergenekonda koşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 19:33

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yarın yapılacak 4'üncü koşu, ilginç bir yarışa sahne olacak.

Haberin Devamı

Koşunun adı Ergenekon, koşan atlardan birinin adının da Haberal olması, akıllara Ergenekon davası kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı getirdi. Ancak ne koşunun adının soruşturmayla, ne de atın adının Prof. Dr. Mehmet Haberal ile ilgisi var.

Ergenekon Koşusu Adana Hipodromu'nda Ergenekon Destanı'ndan adını alarak 1996 yılından bu yana gelenksel olarak yapılıyor. Haberal isimli at ise adını babası Haberbatur'dan alıyor.

Haberal isimli atın iyi bir derece ile yarışı tamamlayacağını açıklayan antrenörü Adem Güven konu ve yarış ile ilgili şunları söyledi:

"Her yıl geleneksel olarak yapılan 75 bin lira ödüllü Ergenekon Koşusu bu sene bizim Haberal isimli atımızında katılımıyla medyatik oldu. Koşunun isminin Ergenekon olması ve atımızın isminin de Haberal olması büyük tesadüf. Ergenekon Destanı'nın isminin verildiği koşu 1996 yılında bu yana yapılıyor. Atın ismi ise babasından geliyor. Babası Haberbatur olunca, doğan taya da renginin al olması nedeniyle Haberal ismi verildi. Atımıza çim pistteki mücadelesinde güveniyoruz."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!