Gymnasiade 2016 Aerobik Cimnastik’te Türkiye’ye 4 madalya

Güncelleme Tarihi:

Gymnasiade 2016 Aerobik Cimnastik’te Türkiye’ye 4 madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 17:26

Gymnasiade 2016 Aerobik Cimnastik’te Türkiye’ye 4 madalya

Haberin Devamı

Fatih TURAN / TRABZON, (DHA)- DÜNYA Okul Sporları Olimpiyatları Gymnasiade 2016'da, Aerobik Jimnastik tek kadınlar ve Trio kategorilerinde yapılan final müsabakalarında Türkiye 1 altın, 3 de bronz madalya kazandı. Türk Milli Takımının başarılı temsilcisi Ayşe Begüm Onbaşı da, tek kadınlar kategorisinde altın, Trio kategorisinde ise bronz madalya elde etti.
Trabzon'un ev sahipliği yaptığı Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın 4'üncü gününde Aerobik Cimnastik final müsabakaları tamamlandı. Hayri Gür Spor Salonu'nda Aerobik Cimnastik finallerinde tek kadınlar ve trio kategorilerinde yapılan müsabakalarda, Türkiye 1 altın, 3 de bronz madalya kazandı.
ALTIN MADALYA AYŞE BEGÜM'ÜN
Güney Kore'de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, final müsabakasında iyi bir performans sergiledi. Gösterisiyle izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Begüm, tek kadınlar kategorisinde birinci olarak altın madalya aldı.  Müsabakayı Bulgaristan'dan Darina Antonieva Pashova ikinci, Bulgaristan'dan Angelova Sintia Mari ise üçüncü olarak tamamladı.
TÜRKİYE’YE TRİO’DA 3 BRONZ MADALYA
Trio kategorisinde ise Romanya'dan Madalina Cucu, Franceska Morar ile Andrada Zaman altın, Bulgaristan'dan Anita Gavrilova, Angel Kazakov ile Sinita Angelova gümüş, Türkiye'den Ayşe Begüm Onbaşı, Deniz Şahin ile Mehmet Ercoş da bronz madalya elde etti.
Müsabaka sonrası başarı elde eden diğer sporculara da madalyaları Türkiye Jimnastik Federasyonu Başkan vekili Emre Bacı, UEG Teknik Komite üyesi Alina Drogan, Türkiye Jimnastik Federasyonu Aerobik Jimnastik Teknik Kurul Üyesi Zeki Dursun, Uluslararası Jimnastik Federasyonu Teknik Komite Başkanı Mirella Ganzin ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Teknik Kurul üyesi Bahadır Uygur tarafından verildi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!