Gwyneth Paltrow tarzı

Güncelleme Tarihi:

Gwyneth Paltrow tarzı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiliz Now dergisi, ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow ile giyim kuşam üzerine bir söyleşi yaptı. İşte sinema dünyasının gündeminden hiç inmeyen yıldıza sorulan sorular ve verdiği yanıtlar...

Kendinize özgü bir stil yarattığınızın bilincinde misiniz?

Çevirdiğim filmlerde rol gereği şık kıyafetler giymem benim giyim zevkimi çok etkiledi. ‘‘The Talented Mr. Ripley'' filminde canlandırdığım Marge dişiliğini ön plana çıkaran giysiler giyiyor. Bir başka filmde, ‘‘Duets''de Donatella Versace gibi üne kavuşmak isteyen bir modacıyı canlandırıyorum. Babam Bruce Paltrow'un yönettiği bu filmde birbirinden şık kıyafetler giymem gerekiyor. Aslında kamera karşısında şık kadınları canlandırmak hoşuma gidiyor. Versace modaevinden üç giysi satın alabilmek için para biriktiriyorum.

En çok kimlerin giyim stilini beğeniyorsunuz?

Audrey Hepburn, Katherine Hepburn, Grace Kelly, Meryl Streep ve Jessica Lange'in zevklerine hayranım.

En çok beğendiğiniz kıyafeti tarif eder misiniz?

Aslında çok beğendiğim iki kıyafet var. Biri erik rengi Gucci modeli bir tayyör, diğeri de Katayone Adeli'nin pantolonu. Bu kıyafetlerle kendimi çok rahat hissediyorum.

Stilinizi bir cümleyle özetler misiniz?

Giysi satın alacağım zaman, daima içinde rahat edeceğime inandıklarımı seçerim.

En çok beğendiğiniz modacılar kimler?

Calvin Klein'i beğenirim, çünkü onun giysilerini herkes giyebilir. Bu modaevinin yöneticileri, her zaman bana yeni modellerini gönderirler. Amerika dışında olduğum zamanlar da bu uygulamadan vazgeçilmez. Ayrıca Gucci'nin de pantolonlarını beğeniyorum.

Son olarak ne satın aldınız?

Gucci'den çiçek desenli harika bir bikini mayo satın aldım.

Gardrobunuzdaki en seksi giysi hangisi?

Pijamalarım. Flanel kumaştan yapılmış bol ve çok şirin pijamalarım var.

Satın aldığınız en pahalı giysi neydi?

Pahalı giysiler bana ya armağan edilir ya da ödünç verilir. Geçen yıl Oscar töreninden önce modaevleri bana yeni tuvaletler gönderdiler. İçlerinden birini seçip Oscar gecesinde giymemi bekliyorlardı. Bu tür davranışlar insanı hem üzüyor, hem de utandırıyor. O gece giydiğim pembe tuvalet aklıma geldikçe şaşırıyorum. Ben aslında jean ve tişört giymekten hoşlanırım. Los Angeles'daki Ron Herman'dan zevkime uygun giysileri satın alıyorum. Yani jean pantolonları, tişörtleri...

Ne tür ayakkabıları seversiniz?

Alçak topuklu ayakkabıları tercih ediyorum. Paparazzilerden kaçabilmek için rahat ve alçak topuklu ayakkabı gerekli.

Giyim konusunda yaptığınız en büyük hata neydi?

Bir kaç yıl önce çıplak güneşlenmeye kalkışmam hataydı. Güneşlenirken paparazzilere yakalandım. Bu sadece giyim konusunda yapılmış bir hata sayılmaz. Hayatımın en büyük hatasıydı.

Belirli bir diyet ve egzersiz programı uyguluyor musunuz?

Yoga yaparım ve düzenli olarak masaj uygulatırım. İşte hepsi bu kadar.

Saç modeliniz ve makyaj konusunda bu işlerin ustalarından neler öğrendiniz?

Saç modelinin seçimini ve makyaj uygulamayı uzmanlarına bırakıyorum. Saçlarımın rengini New York'daki Bumble Bumble kuaför salonunda çalışan Laurie kararlaştırıyor ve saçlarımı orada boyatıyorum. Saçlarımın kesimini ise aynı salondan John Sahag yapıyor. Saçlarım çok gür ve dalgalı, düzleştirilmesi neredeyse bir saat sürüyor ve pek de kalıcı olmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!