Gwen Stefani’nin güzellik sırları

Pek çok kadına hem müziği hem de sıra dışı stiliyle ilham veren, artık sembolü haline gelen kan kırmızısı ruju makyaj çantasından eksik etmeyen Gwen Stefani, L’Oreal Paris’in yeni yüzü oldu. Ünlü şarkıcı, böyle bir projeye “evet” dedikten sonra da güzellik sırlarını hayranlarıyla paylaştı.

* Kırmızı rujumun düzgün görünmesi için dudak kalemiyle birlikte uyguluyorum. Daha mat görünmesini istediğim zaman ruju uyguladıktan sonra üzerine bir miktar transparan pudra sürüyorum.
* Belirgin bir görünüm için önce ruju sürüyorum, ardından gloss’la parlaklık veriyorum.
* Eye-liner’da tercihim Marilyn Monroe tarzı. Bunun için önce kirpik diplerini siyah bir kalemle vurguluyorum. Sonra da eye-liner’la yeniden üzerinden geçiyorum.
* California’da büyüdüğüm için güneş altında oldukça fazla zaman geçirdim. Bu yüzden cildimi artık 50 faktörlü güneş koruyucularla koruyorum.

EDİTÖRDEN...

Tepeden tırnağa bakım
“Kullandığım tüm ürünler aynı seriden olsun” gibi bir takıntınız varsa, Sephora’nın yeni serisine göz atın. Çünkü yelpaze bir hayli geniş; göz bakımından nemlendiricilere, peeling’lerden maskelere, antiaging kremlerinden vücut losyonlarına kadar pek çok ürün tüketiciye tepeden tırnağa bakım vaat ediyor. Serideki renklere ve kullanım alanlarına gelince... Yeşil seri yüz temizleyicileri, peeling’ler ve maskelerden, mavi seri göz makyajı temizleyicilerinden, pembe seri nemlendiricilerden, mor seri antiaging kremlerinden, mercan serisi ise vücut kremleri ile el ve ayak ürünlerinden oluşuyor. Ayrıca ambalajlar da fonksiyonelliğiyle dikkat çekiyor.

Ciltlere antioksidan takviyesi
Estee Lauder’ın piyasaya sürdüğü Daywear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Creme SPF 15, ciltte oluşan ilk yaşlanma belirtilerinin engellenmesini ve gözle görülür biçimde azalmasını sağlıyor. Bu antioksidan kompleksi, cildin temel antioksidan seviyesini dengeliyor ve antioksidan döngüsünün düzenli olarak kurulmasına yardımcı oluyor.

Cilt detoksu

Son birkaç yıldır dillerden düşmeyen detoks artık sadece yiyeceklerle sınırlı değil. Kozmetik sektörü de geliştirdiği ürünlerle bu işe el atmış durumda. Yeni detoks ürünleri vücudu hem içeriden hem de dışarıdan temizleyecek kadar donanımlı. Üstelik cildi zararlı toksik maddelerden koruyacak içerikleriyle de dikkat çekiyorlar.

Vücudumuz sürekli katkılı besinler, UV ışınları ve hava kirliliği gibi etkenlerin baskısı altında. Bu olumsuz faktörler, zaman içinde vücut yağları, kırışıklıklar, mat bir cilt olarak kendini gösteriyor. Ancak kusursuz detoks ürünleriyle vücudu zararlı toksinlerden korumak mümkün. Yüksek teknolojiyle üretilen kozmetikler, cilt hücrelerini söz konusu olumsuz dış etkilerden korumaya yardımcı oluyor.
Cildimiz modern hayat koşullarında yaklaşık yedi milyar zararlı moleküle maruz kalıyor. Zaman içinde toksinler iyice birikiyor ve hücrelerin kendini yenilemesi sürecini sekteye uğratıyor. Bağ dokusunun en önemli yapı proteinleri olan kolajen ve elastin yapısı etkileniyor.
Sonuç itibariyle cilt, elastikiyetini ve parlaklığını kaybediyor. Kırışıklıklar oluşuyor. Neyse ki bu saldırılar karşı konulamaz değil. Dışarının negatif etkileri, UV içerikli kremler ve antioksidanlarla giderilebiliyor.
Yazarın Tüm Yazıları