Güzide ve Cansu gibi olacağım

Güncelleme Tarihi:

Güzide ve Cansu gibi olacağım
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 00:00

Best Model of Turkey finalistleri arasındaki Berrak Deniz, Kelebek'e özel pozlar verdi.

Berrak Deniz fotoğrafları için tıklayın

19 yaşındaki Deniz, "Çocukluğumdan beri manken olmak istiyordum. O yüzden Best Model'a katılmayı tercih ettim. Yaşam tarzı ve başarılarıyla örnek gösterilen bir manken olacağım. Güzide Duran ve Cansu Dere'nin yaşına geldiğimde, onlar gibi başarılı olmak isterim" diyor.

Güzide ve Cansu gibi olacağım
Berrak Deniz, Best Model of Turkey yarışması kampı öncesinde Kelebek’e konuştu. Beraber olacağı erkeğin işine saygı duyması gerektiğini belirten Deniz, "Kimse işime karışamaz" dedi.

 Yakın zamanda Mersin’den İstanbul’a gelmişsiniz. Mersin’de de mankenlik yapabiliyor muydunuz?

- Mersin’de mankenlik yapma şansım yoktu. İstanbul’a bir buçuk yıl önce taşındık. Çocukluğumdan beri manken olmak istiyordum, ailem de bana destek olunca hayalimi gerçekleştirmiş oldum.

İnsan çocukken "Doktor, öğretmen olacağım" der. Mankenlik aşkı sizde nasıl doğdu?

- Küçüklüğümden beri modelleri, tasarımcıları ve organizasyonları takip ediyordum. Bence Erkan Özerman bu sektörde tek. O yüzden Best Model’a katılmayı tercih ettim. Çünkü bütün top model olarak anılan insanlar Best Model’dan çıktı.

Mankenlik yapanlar, "35 yaşından sonra bu işi yapamayız" derler. Gelecek için bir birikiminiz ya da eğitiminiz var mı?

- Şu an halkla ilişkiler öğrencisiyim ama tekrar sınava girip Yeditepe Üniversitesi Radyo-Televizyon bölümüne girmek istiyorum. Mankenlik, eğitimimi asla engellemeyecek. Önümde uzun bir hayat var üç dil öğrenmek istiyorum. Hali hazırda İngilizce’mi geliştiriyorum, bunun dışında İspanyolca ve Fransızca da öğrenmek istiyorum.

Yani "İçi boş bir manken olmak istemiyorum" diyorsunuz...

- İyi mankenler arasında olacağım. Her zaman yaşam tarzı ve başarılarıyla örnek gösterilen bir manken olmak istiyorum.

Her türlü zorluğa katlanacak kadar güçlü hissediyor musunuz kendinizi?

- Küçüklüğümden bu yana mankenlik istediğim bir iş olduğu için bu konuda kendimi yeterince güçlü hissediyorum.

Sizi Güzide Duran ve Cansu Dere’ye benzetiyorlar...

- Güzide Duran da Mersinli ve onun başarılarını örnek alıyorum. Güzide Duran işe ilk başladığı zaman tanınmış biri değildi ama çok çalıştı ve şu anda Türkiye’nin en iyi modellerinden biri. Cansu Dere de başarılı ve istikrarlı bir manken. Ama ben ne Güzide Duran’a ne de Cansu Dere’ye benziyorum. Elbette beni birilerine benzetecekler ama ben kendi imajımı yaratmaya çalışıyorum.

Bir erkekte ne ararsınız? Oldukça genç ve hırslı biri olarak hayatınızda bir erkeğe yer var mı?

- Beraber yaşlanabileceğim erkekle olacağım. Hayalimdeki erkek; kişilik sahibi, saygılı, eğitimli ve iletişim kurabileceğim biri olmalı. Ama şu anda hayatımda sadece iş ve eğitim var. Türk erkekleri, modellere farklı bakıyor ama benim erkek arkadaşım olacak kişi işime saygı duymalı ve işime karışmamalı. Onun dışında tabii ki bana karışabilir ama saygı çerçevesinde.

/images/100/0x0/55eb66c3f018fbb8f8bebf99
Tipim değişik Suriye kökenliyim

Yarışmada iddialı mısınız?

- Kendime çok güveniyorum. Sürekli fitness yapıyorum, fizik olarak kendime güveniyorum. Kesinlikle ilk üçe gireceğimi düşünüyorum.

Akıl hocalarınız, fikir danıştığınız insanlar var mı?

- Modacı Ebru Yener bana çok yardımcı oluyor. Kendisi hem modacım hem ablam. Yarışmadan önce çok tanınmıyordum ama modacılar olsun, fotoÄŸrafçılar olsun kim görse beni sürekli destekliyor.Â

Diğerlerinden farkınız ne?

- Değişik bir tipim olduğunu söylüyorlar. Suriye kökenliyiz, Araplık var belki ondandır. Yeni başlayan birçok arkadaşımız çekingenlik yaşıyor ama ben kamera karşısında oldukça rahatım. Çekim olduğunda eğlenerek çalışıyorum.

Best Model kampı daha başlamadı ama aranızda çekişme var mı?

- Arkadaşız ama aynı zamanda rakibiz. Tatlı bir rekabet var aramızda. Telefonlaşıyoruz, çekimler şöyle olacak, kampımız şöyle geçecek diye konuşuyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!