Güzellik uzmanı olmak istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Güzellik uzmanı olmak istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2012 00:00

ANKARA Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Odası ve İŞKUR işbirliğiyle açılan cilt bakımı ve güzellik uzmanlığı kursunda birbirinden farklı meslek sahibi öğrenci yer alıyor.

Haberin Devamı

 
Kursta, ev hanımı, çocuk gelişimi öğretmeni, muhasebeci, sosyal hizmet uzmanı, ilaç mümessili, işletme mezunu olan 75 kişi güzellik uzmanı olmak için eğitim alıyor. Ankara Kuaförler, Güzellik Uzmanları ve Manikürcüler Odası Başkanı Bekir Yiğittürk, yaptığı açıklamada geleceğin güzellik uzmanlarını yetiştirdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

37 kişiye iş garantisi

“Sanatkar yetiştirmek kolay değil. Sanatkar yetiştirmek istiyorsak bu uygulamayla olmalı, ders anlatarak değil. 4 aylık eğitim bizim için az, biraz daha uzatmak lazım. Sertifika aldıktan sonra, seçilen 37 kişiye iş garantisi verdik. Yeteneği olan kişi bu işi rahatlıkla öğrenir. Bir güzellik uzmanının her alanı bilmesi gerekir. Kadınlar çalışıp ayakları üzerinde durmalı.”

Amerika’dan talep var

Haberin Devamı

Kuaförlüğün dünyada geçerli bir meslek olduğunu, Amerika’dan kendisine ulaşıp manikürcü isteyenlerin olduğunu belirten Yiğittürk, “Bin dolar maaşla manikürcü göndermek istedik, ama kimse gitmedi. Çünkü iyi bir manikürcü burada daha fazlasını kazanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!