Güzellik tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Güzellik tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bahar her yıl olduğu gibi, kilo verme telaşını da beraberinde getirdi.

Oysa, büyük sıkıntılara girmeden de vücudunuzu inceltebilirsiniz. Bütün mesele kilo aldıracak besinlerden uzak durmayı bilmek. ABD'de yayınlanan Glamour Dergisi'nin beslenme danışmanlarının şu küçük öğütleri, size de yararlı olabilir...

1-Süt ile doyun

Yapılan araştırmalar, insanların süt içtikleri zaman tokluk hissettiklerini ve gün boyunca eskiye göre daha az yemek yedikleri sonucunu ortaya çıkardı. Uzmanların inancına göre, sütteki protein midede yarı katı yiyeceğe dönüşüyor ve sindirim sisteminde bir içecek olarak değil bir yiyecek olarak işlem görüyor. Süt midede yiyecek işlemi görürken beyne de ‘‘artık aç değilsin’’ sinyalleri gidiyor. Canınız çikolata yemek isterse, bu isteğinizi çikolatalı sütle giderin. Bir çubuk çikolata 230 kalori içerir. Oysa 240 gram çikolata sütünde sadece 158 kalori vardır.2-Biraz temiz hava alın

Besleyici yiyeceklerin miktarının fazla görünmesi büyük önem taşır. Elektronik mutfak aletleri bu konuda çok yararlı oluyor. Blender'la (karıştırıcı) bir içecek hazırladığınız zaman şöyle bir deney yapın. Malzemenizi eşit iki parçaya ayırın. Birinci parçayı Blender'da belli bir süre karıştırın. İkinci parçayı daha uzun süre Blender'da tutarsanız bardak ağzına kadar dolmuş olur. Aslında iki parçanın miktarı aynıdır ama birincisi temiz havayla dolmuştur ve miktarı fazla gibi görünür. Dolu bardağı içen kişi diğerinden yüzde 12 oranında daha az kalori alır.

3-Diyetiniz sulu olsun

Uzmanlar, vücudunuza fazla su girmesiyle açlık duygusunun azalacağına inananları uyarıyorlar. Diyorlar ki, ’’Su ancak besinlerde olduğu zaman sizi tok tutar. Doğrudan içilen suyun böyle bir özelliği yoktur.’’ Suyun mideyi çok çabuk terkettiği ileri sürülüyor.Yemekte önce çorba içmenin büyük yararı var. Ayrıca bol miktarda su içeren sebze ve meyveleri yemelisiniz. Örneğin kuru üzüm yerine taze üzüm gibi. Karpuz, suyu en fazla olan meyvelerdendir, hatırlatırız. Kuruyemişleri asla tercih etmeyin. Bunlardaki su miktarı yok denecek kadar azdır.

4-Kendinizi aldatın

Makarnayı çok seviyorsanız, şişmanlama korkusu yüzünden kendinizi makarna yeme zevkinden yoksun bırakmayın. Ancak makarna pişirirken basit bir hileye başvurabilirsiniz. Makarnaya bol domates, biber ve de başka lifli malzemeler ilave edin. Makarna tabağında makarnadan çok başka malzeme bulunsun. Ama siz gene de sevdiğiniz makarnayı afiyetle yemiş olacaksınız. Bol sebzeli makarna çok daha az kalori verir ve siz lezzetli bir yemek yiyip karnınızı tıka basa doyurmuş olursunuz. Lifli ve su içeren sebzeleri sandviçlerde ve et yemeklerinde de deneyin, karlı çıkacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!