Güzellik sorunu!

Güncelleme Tarihi:

Güzellik sorunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Akan makyaj, kırılan tırnaklar, tene uyumsuz fondötenler dert oluyor

ABD'de yayınlanan aylık New Woman Dergisi son sayısında düzenlediği anket sonucu en çok sorulan güzellik sorunlarını belirlemiş ve uzmanlara çözüm yollarını sormuş. Anket sonucu ortaya çıkan en büyük bulgu ise oldukça şaşırtıcı: Her gün yeni bir bakım ürününün piyasaya çıktığı, en yeni teknolojik olanakların kullanıldığı günümüzde kadınların güzellik sorunları yüzyılın başından beri sanki hiç değişmemiş!

Gün içinde makyaj bozulmaya yüz tutarsa ne yapmalı? Ciltleri yağlı olan kadınlar diğerlerinden daha şanssız. Yağlı cilt üzerine yapılan makyaj kısa sürede bozulabilir. Eğer sizin için de böyle bir durum söz konusu ise, nemlendirici krem yerine daha az yoğun bir losyon kullanın. Makyaj yaparken parmak uçlarınızı kullanmayın. Sizin için sünger ve fırçalar daha yararlı olur. Bu arada şu kuralı da sakın unutmayın: Toz ürünler, diğer toz ürünlerle kaynaşır, sıvı ürünler diğer sıvı ürünlerle kaynaşır. Bunun anlamı şudur: Eğer toz fondöten kullanırsanız, toz allığı tercih etmelisiniz. Son olarak da şeffaf pudra uygulamalısınız. Kozmetik ürünleri arasında uzun süre kalıcı olanları tercih edin. Bu ürünlerin cldi kurutmasından sakın korkmayın.

Tırnaklar çok sık kırılıyorsa ve sağlıksız görünüyorsa, bu sorundan nasıl kurtulmalı?

Öncelikle ellerinizi sudan uzak tutun. Örneğin tabak çanak yıkarken mutlaka eldiven kullanın. Güzellik uzmanları, suyun tırnakları zayıflattığı kanısındalar. ellerinizi sudan mümkün olduğu kadar uzak tutmalısınız. Tırnaklarınıza sık sık nemlendirici uygulamalısınız. Tırnak eti için kullandığınız yağı, yanınızdan hiç eksik etmeyin.

Cildin gözeneklerini küçültmek için ne yapılmalı?

Cildin gözeneklerinin özellikleri genetik olarak önceden saptanır. Gözeneklerle ilgili çeşitli söylentilere inanmayın. Bunlar, ikide birde açılıp kapanan küçük pencerecikler değildir. Ancak ölü hücreler ve yağlar gözenekleri fazla büyütebilirler. Gözenekleri sık sık temizlemek bunların normal boyutlarını kazanmalarını sağlar. Salisilik asit içeren temizleyiciler,ve maskeler kullanılmalı

Gözlerin altlarındaki şişlikler nasıl gizlenebilir? Bu problemin genetik olması ihtimali çok kuvvetli.Ama bu sorunu makyajla çözümlemek mümkün. Koüçük bir fırçayla göz altlarına gizleyici uygulanmalı.Gözlerin iç köşelerine daha fazla gizleyici sürülmeli. Sonra da aynı bölgeye bastırılmış pudra sürülmeli.

Tenin rengine uygun fondöten ve gizleyici seçimi nasıl olmalı?

Ürünleri yüzde denemek en kolay yöntem. Eskiler, bu tür malzemelerin bilekte denenmesini önerirlerdi. Fakat yüz rengi ile vücudun diğer bölgelerinin renkleri birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle, ürünleri bilekte denemek yanlış olur. Ayrıca makyaj malzemelerini kapalı ve karanlık mekanlarda denemeyin.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!