Güzellik salonlarının kararname sevinci

Güncelleme Tarihi:

Güzellik salonlarının kararname sevinci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 10:23

Güzellik salonlarının kararname sevinci

Haberin Devamı

KEMALPAŞA Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen, teknik bilgi gerektiren cihazları kullanabilmesini sağlayan kararnamenin sektörde sevinç yarattığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle güzellik salonlarında tıbbi cihaz kapsamında olmayan ürünlerin kullanılmasının önü açıldı. Kararın güzellik salonları işletmecileri ve çalışanları tarafından sevinçle karşılandığını belirten KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, "İnvazif ve medikal işlemlerin sadece yetkili hekimler tarafından yapılması gerekir. Fakat medikal olmayan, teknik ve beceri isteyen konularda güzellik uzmanlarına ihtiyaç duyulduğu çok aşikardır. Mart ayı sonu itibariyle çıkan kararname ile bu alanda güzellik uzmanı arkadaşlarımızın önünün açılmış olması sevindiricidir" dedi. Sektörde hareket yaratacak kararnameyi onayladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Yöndem, binlerce insanı etkileyen düzenlemelerin mağduriyetler oluşmadan yapılmasının önemine dikkat çekti.

"ODALARA CİDDİ GÖREV DÜŞÜYOR"

Kararnamenin sektördeki hijyen, cihaz, ekipman ve kalite standartlarını düşürecek şekilde suistimal edilmemesi için gerekli eğitimlerin verilmesinde odalara ve derneklere önemli görevler düştüğünü de belirten Yöndem, "Bu düzenlemenin ardından ortaya sorunlar çıkmaması noktasında odalarımıza ve derneklerimize ciddi görevler düşüyor. Biz de KESİAD olarak, bölgemizde bu alanda hizmet veren kuruluşlara destek olmak için çalışmalarımıza başladık. Güzellik uzmanlarımızın gerekli eğitimleri alarak vatandaşa kaliteli hizmet vermesi de en az bu hizmetin önünün açılması kadar önemlidir" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!