Güzellik iksiri incir çekirdeği kremi

Güncelleme Tarihi:

Güzellik iksiri incir çekirdeği kremi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 09:25

SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri'nde İzmirli kadınlar, güzellik ürünleri ile yakından ilgilendi. Güzellik iksiri olarak nitelendirilen İncir Çekirdeği Yağı Kremi organizasyonda adeta 'yok' sattı.

Haberin Devamı

Yeni yılın yaklaşmasıyla sevdiklerine hediye alma telaşına giren İzmirliler, ziyaretlerini yoğunlaştırdı. 27. kez Bayraklı’daki Tepekule Kongre Merkezi'nde kurulan SOUVENIR Hediyelik Eşya günleri hediye arayışlarında çok sayıda vatandaşın çözüm ortağı oldu. Kadınlar güzellik ürünü tanıtan ve satan stantları yoğun olarak ziyaret etti. Sevdiklerine olduğu kadar kendileri için de güzellik ürünleri aldı. İncir Çekirdeği Yağı Kremi'nin tanıtımı ilgi gördü. Standında güzellik ürünlerinin tanıtımını yapan Mehmet Saruhan, adeta güzelliğin ve genç kalmanın sırlarını ziyaretçilerle paylaştı.

Güzellik iksiri incir çekirdeği kremi

Cilt yaşlanmasının hızını sadece genetik mirasın belirlemediğini vurgulayan Saruhan, dış etkenler ve çevresel yaşlanmanın etkilerinin çok daha önemli olduğunu söyledi. Saruhan, “İç organlar havanın yağmurlu, karlı, rüzgârlı, kuru veya rutubetli olmasından etkilenmezken, cildiniz bütün bu değişimlerin tam ortasında kalır. Hem içten hem dıştan yaşlanır" dedi. Günümüzde güzellik ve genç görünümün her zamankinden daha fazla değer kazandığını vurgulayan Saruhan, çevrenin ve gıdaların gittikçe bozulmasına bağlı olarak insanların çok fazla cilt sorunları yaşadığına dikkat çekti. Saruhan, “Güzelleşmek ve genç görünmeye çalışmak önemlidir. Daha önemlisi güzelliği ve gençliği devam ettirecek önlemlerin alınmasıdır.

Haberin Devamı

Güzellik iksiri incir çekirdeği kremi

Büyükannelerimizin bitkisel güzellik iksirlerini inceleyerek geçmişten günümüze güzellik kaynaklarını taşımamız gerekir. Ege Bölgesi'nde yaşıyoruz. Egeli kadınların güzelliklerinin kaynağına baktığımızda incir dikkatimizi çekiyor. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmokokinetik Araştırma Uygulama Merkezi Laboratvuarı’nda incirin çekirdeğini ayırarak elde edilen yağda çeşitli analizler yapıldığını ve ilginç sonuçlara ulaşıldığını biliyoruz. Yağda, balıklarda dahi rastlanılmayan oranda yüzde 40 omega 3, yüzde 30 omega 6 ve yüzde 17 omega 9 bulunduğu ortaya çıktı. D vitamini olarak da dünyada şu ana kadar rastlanmamış en yüksek değerin olduğu tespit edildi" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!