Güzellik gerçekte nedir

Kusursuz güzellik; zayıf olmak mı, mükemmel saçlar mı, uzun bacaklar mı yoksa hokka gibi bir burun mu? Kimin umurunda! Gerçek güzelliğin detaylarını aşağıdaki yazıda bulacaksınız.

* Kurallar yıkılmak içindir... Arada bir sizin de canınız çikolata çekmiyor mu? ıdeal vücut ölçülerine göre 3-5 kilo fazlanız olsa da ne gam! Özellikle 45 yaş öncesinde çikolatanın cilt altı yastıkçıklarının etkisiyle östrojen üretimini artırdığı, o hormonun da gergin bir cilt ve dolgun dudaklar yarattığı artık bilinen bir gerçek...
* Maskaram olmadan asla! Yapılan kozmetik araştırmalar kadınların özellikle maskara sürmeden dışarı çıkmak istemediklerini gösteriyor. Onu pudra izliyor. Üçüncü sırada ise ruj geliyor.
* Her üç kadından biri istiyor... ıstediğiniz kadar vücudunuzun her kıvrımından memnun olduğunuzu söyleyin, yapılan klinik araştırmalar her 3 kadından birinin estetik operasyon yaptırmak isteyeceğini ortaya koyuyor. Hangileri mi? Yüz gerdirme, yağları aldırma, kırışıklıklardan kurtulma ve göğüs dikleştirme, günümüzde kadınların en rağbet ettikleri uygulamalar.
* Anasına bak kızını al! Kadınlar sahip oldukları güzelliği kızlarına genleri aracılığıyla iletiyor. Bu yüzden güzel kadınların kızları da en az onlar kadar güzel yüz hatlarına sahip oluyor. Yakışıklı babalar üzülmeyin. Sizin de güçlü genleriniz yoğun bir şekilde yakışıklı oğullarınıza geçiyor.
* Doğallık kazanıyor... Yanlarındaki kadınların güzel olması erkekler için büyük önem arzediyor. Ama doğallık şimdilerde güzelliğin bir adım önünde.
* Annem, en güzeli! Erkeklerin, özellikle çene ve ağız bölgesi annesine benzeyen kadınları daha çok beğendiğini biliyor muydunuz? Buna karşın kadınlar burun ve göz yapısı babasına bezeyen erkekleri çekici buluyormuş. Buna göre her insanın ideal güzellik anlayışı birbirinden son derece farklı.
* Güzellik matematiği... Biz kadınlar neden George Clooney ve Brad Pitt’i bu kadar çekici buluyoruz dersiniz? Bilim adamlarına göre bunun cevabı tamamen matematikte gizli. Çünkü her ikisinin de yüz simetrisi neredeyse kusursuz. Bu uyum aynı zamanda mükemmel bir bağışıklık sistemi ve kusursuz genlerle ilintili.
* Benim adım kırmızı... Gardırobun başındasınız ve ne giyeceğinize karar vermek üzeresiniz. Arkalara sıkışmış kırmızı elbiseniz gözünüze çarpıyor. Bu dikkat çekici renk bilim adamlarına göre çekici bir etkiye sahip. Adeta bir afrodizyak etkisi yaratan kırmızı, dudaklarda da erkeklerin beğenisini kazanıyor.

EDİTÖR...

İlaç gibi bir uyku için


Deliksiz bir uykunun hasretini mi çekiyorsunuz? O halde size içinde ametist taşlar bulunan son derece özel bir yastıktan bahsetmek istiyorum: Micro Amethyst... Değerli taşların insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dair, kökü Antik Mısır’a kadar uzanan inanışa göre ametist vücuttaki fazla elektrik yükünü topluyor ve beynin kapasitesini artırıyor.
Uyum ve denge oluşturmaya da yaradığına inanılan bu mor-beyaz tonlarındaki taşın alerjiye, baş ağrılarına, kalp rahatsızlıklarına, artrit gibi kemik ve eklemleri ilgilendiren hastalıklara iyi geldiği, hatta kan şekerini düzenlemede ve merkezi sinir sistemi hastalıklarında etkili olduğu da ileri sürülüyor.
Ametistli yastığın çıkış noktası ise hiç kuşkusuz ametist hakkındaki en iyi bilinen gerçek: Bu yarı değerli taş, antik uygarlıklardan bu yana uykusuzluğa çare olarak görülüyor. Fiyatına gelince: White&Soft mağazasında 79.00 TL’ye satılıyor.

Yeni yıl hediyeniz

Hepimizin ruhunun derinliklerinde küçük bir çocuk yatmıyor mu hâlâ? O zaman ben o “çocuk ruhlu” kadınlara sesleniyorum: Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda tam size gore bir yılbaşı kampanyası var. Tekin Acar kartınız ile Burberry standlarından 31 Aralık tarihine kadar 100ml. Burberry parfüm veya herhangi Burberry 2 ürün alışverişlerinize Burberry Teddy Bear hediye ediliyor, haberiniz olsun.

Ayaklar hakkında bilmediklerimiz

Vücut sağlığında ve güzelliğinde çok önemli bir rol oynayan ayaklarımızın bakımına ne kadar özen gösteriyoruz; onları ne kadar tanıyoruz? ısveç Ayak Sağlığı Uzmanı Özgül ışgör’e ayaklar hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

Ayakların yapısal farklılıkları nasıl anlaşılır?
- Her ne kadar basit görünseler de aslında ayaklar çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Ayak parmakları ve ayak tarağı ise ayağın görünümünde çok önemli rol oynar. Bu da çok değişik biçim ve şekil imkânı oluşmasına, dolayısıyla her ayağın eşsiz olmasına yol açar. Bu kişiye özgünlük öyle ileriye varır ki, bazen ayağın birinin ötekinden büyük olduğu fark edilir. Gene de spesifik olarak ayaklarda bazı ortak karakteristikleri ayırt edebiliriz. Farklı özellikler en fazla ayak parmaklarında gözlenir. Eğer ilk üç ayak parmağının boyu eşitse buna Roma ayağı denir. Bu cins ayaklar dikdörtgeni andırır. Eğer ikinci parmak, belirgin şekilde ötekilerden uzunsa, bu tip Grek ayağı olarak isimlendirilir. En çok rastlanan ayak tipi ise Mısır ayak tipidir. Bunlarda başparmak en uzundur. Tabi bu tanımlamalar bir fikir sahibi olmak için yapılan tanımlamalardır. Sık sık bunların karışımı ile vücut bulmuş ayak tiplerine rastlarız.

Ayak yapımızı nasıl anlayabiliriz?
- Ayak tarağı da ayağın karakterini belirlememizi sağlayan bir diğer öğedir. ınce kumda yürürken geride izler bırakırız. Bu izler bize ayak yapımız konusunda önemli ipuçları verir. Normal ve sağlıklı bir ayağın bıraktığı iz hilal şeklindedir. Parmaklar, tarak, topuk ve ayak kavisi pek belirgin bir şekilde görünür.

Belli başlı ayak sorunları nelerdir?
- Ayaklarınıza ne kadar önem gösterseniz de eğer ayaklarınızda sorun varsa, başkaları için çok güzel olan bir gün, sizin için kabusa dönüşebilir. Ayak sağlığının önemi de ne yazık ki genellikle ayak rahatsızlıkları başlayınca anlaşılır. En sık görülen ayak rahatsızlıklarının başında nasır, mantar ve batık tırnak gibi sorunlar gelir. Bunları topuk dikeni, basış bozuklukları ve düşük taban gibi problemler izler.

Ayak rahatsızlıkları daha büyük sorunlara yol açabilir mi?
- Uzun süre ayakta durmak yüzünden oluşan ağrılar, aşırı terlemeler, ayaklarınızda oluşan kemik deformasyonları gün boyunca kendinizi rahat hissetmenizi engelleyebilir. Ortopedik olmayan ayakkabı ve terlik seçiminiz, bu gibi rahatsızlıkların oluşmasında önemli ölçüde etkendir... Sadece ağrılar veya terleme değil, uzun zaman içinde görülebilecek bel fıtığı veya yürüyüş bozukluğu gibi sorunlar da bu sebeplerden oluşabilir.

Ayakkabı satın alırken...

* Ayakkabı satın alırken ayak tipinizi bilmeniz çok faydalıdır. Birçok kişi ayakkabıyı, giyip hissettiklerine göre satın alır. Eğer kişinin gerçekten geniş ayağı varsa bir büyük numarayı almaktansa daha geniş bir modeli seçmesi daha uygun olacaktır.
* Bazen de tam tersi, dar ayaklı biri küçük numaralı ayakkabıyı seçebilir. Sonuçta yanlış ayakkabı seçimi ve ayağa iyi oturmayan ayakkabılar, sert deri oluşumunu, nasırları, deformiteleri artırır, kan dolaşımını bozar. Ayrıca yeni aldığınız bir ayakkabının ayağınıza olmayışının verdiği can sıkıntısı da cabası...
* Bu problemleri ortadan kaldırmak için ayakkabı alırken kendinize yeteri kadar zaman ayırın ve satıcınızın bilgisine başvurun. Satıcı ayağınızı gerektiği gibi ölçerek doğru model, doğru marka ve numarayı size tavsiye eder.

En yeni moda aksesuvarınız

Dünyanın en lüks moda markalarından Burberry, yeni parfümü “The Beat”le modanın enerjisini tenlere taşıyor. Parfümün yüzü ise podyumların en asi ve sıra dışı modellerinden Agyness Deyn...

“Genç, modern, enerjik, dinamik, kendini gösteren, eğlenceli, dinç, coşkulu ve canlı... Tüm bu kelimeler bizim bu parfümü yaratırken canlandırmak istediğimiz duyguları anlatıyor” diyor Burberry’nin ünlü tasarımcısı Christopher Bailey... O, Mayıs 2001’den bu yana markaya ait tüm lisanslı ürünlerin yanı sıra Burberry imzalı tüm koleksiyonların da tasarımından sorumlu.
Parfümün ilham kaynağı, 2007’de Brit Awards ödülü kazanan ıngiliz müzik grubu “The Fratellis”... Tarzın enerji ile buluştuğu bir parfüm olan The Beat; anı yaşayan, hayattan zevk alan, gizemli, özgür olmasının yanı sıra tarzı ve duruşu kıyafetleri kadar önemli, enerjik, diğer tüm kızların olmayı istediği kişiyi tanımlıyor.
The Beat, ferah, çiçeksi ve ağaçsı bir parfüm... Seksi ve canlı bir kokusu var.

Agyness Deyn: Kate Moss’un halefi

Gerçek adı Laura Hollins... Londralı top model, en az “sahne adı” kadar da sıra dışı bir güzelliğe sahip. Soğukkanlı, asi, androjen ve sokak kızı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kendisi gibi ıngiltere’nin güneyinden çıkmış kızıl saçlı Karen Elson ya da Erin O’Connor kadar da karakteristik bir yüz yapısı var.
İngiltere’de Kate Moss’un halefi olarak gösterilen 21 yaşındaki Agyness Deyn, görüntüsüne paralel bir yaşam tarzı sürdürüyor. “Clash” giyim tarzı, beyaza yakın saç rengi, makyajsız yüzüyle tezat kıpkırmızı dudakları onu benzersiz kılıyor. Dünyanın en önemli tasarımcılarının bu gözde ismi, farklı giyim tarzıyla da yeni nesil stil ikonu olarak anılıyor. Deyn, şimdilerde ise Burberry The Beat’in yüzü olarak tümü dünyada ilgi görüyor.

KATILIN, KAZANIN
13 Aralık tarihine kadar www.tekinacar.com.tr adresine “Burberry The Beat Moda kreatörü kimdir?” sorusunun cevabı ile birlikte ad, soyad, adres vs. bırakan ilk 10 kişiye The Beat Discovery Kit hediye ediliyor.

Geçen haftanın Givenchy kazananları
* Abdullah Saraç
* Ayşegül Öngelen
* Behiye Anay
* Elif Kamaz
* Hazma Gürbüz
* Levent Eren
* Murat Mimir
* Murat Bulut
* Nevin Kuruçay
* Raziye Altuntaş
Yazarın Tüm Yazıları